על הספה - פורומי מומחים

פורום אבחונים

התנהגות חריגה בת 1.9

פורום אבחונים

פורום אבחונים הפורום מנהול עלידי מכון אפיקים אפיקים הנו מכון פרטי, אשר מתמחה עריכת אבחונים פסיכולוגיים, אבחונים פסיכודיאגנוסטים, אבחוני מסוגלות הורית, איבחונים דידקטיים, איבחונים פסיכו-דידקטיים, אבחונים התפתחותיים, ועוד.

צוות אפיקים מורכב מאנשי מקצוע מהשורה הראשונה, אשר לכל אחת ואחד מהם מומחיות בתחומים הקשורים לסוגיות כגון קשיי למידה, קשיים רגשיים, קשיים בתקשורת, הערכות פסיכו-דיאגנוסטיות, מסוגלות הורית ועוד. באפיקים, בעזרת בחינתם של הצרכים האבחוניים בכל פנייה, מתבצעת התאמה לאנשי המקצוע, לכלים האבחוניים ולפורמט המתאימים ביותר. האבחון עצמו כולל ניתוח מעמיק של הממצאים, ועל מנת שיעשה בו שימוש מועיל, ניתן בסיומו משוב אישי מפורט וייעוץ בנוגע להמלצותיו.

הפורום עוסק בכל נושא האבחונים : אילו סוגים של אבחונים קיימים וכיצד יודעים איזה אבחון מתאים ומתי? כיצד קוראים ומבינים את תצאות האבחון? מתי כדאי לפנות לאבחון וכמה זמן אורך התהליך?

תחומי הפורום:

* אבחוני מסוגלות הורית
* איבחונים דידיקטיים
* איבחונים פסיכו דידיקטיים
* איבחונים התפתחותיים
* איבחונים נוירופסיכולוגיים
* הערכות מסוכנות
* איזה איבחון מתאים ומתי.
* קריאת תוצאות האיבחון.
* מתי כדאי לפנות לאבחון ואיך....

הפורום אינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע ואינו מספק אבחון או טיפול, אלא מהווה מקום לקבלת תמיכה והכוונה.

כל מה שצריך לדעת על אבחונים

מכון אפיקים באתר על הספה

לאתר המכון

מכון אפיקים בפייסבוק

שאלה:  התנהגות חריגה בת 1.9  -  (אלה)


שלום אולי תוכלי קצת להרגיע אותי , בתי בת 1.9 בתקופה אחרונה נשכבת על הבטן ומתחככת חזק הרצפה , כרית או עולה עליי ומנסה להתחכך בי . זה נראה כמו אקט מיני וכאילו שהיא מנסה להרגיע את עצמה . היא ממש מרוכזת ומתאמצת . זה קורה כול פעם לפני שהולכת לישון ובמהלך היום יותר מתי שעייפה או מתוסכלת . אני ממש ממש מודאגת . הפעוטה לא בגן היא עם מטפלת , הולכת אליה לרוב בכייף . תודה אשמח לתובנות ועצות

תשובה:  התנהגות חריגה בת 1.9 - ( מיכל דביר)


אלה שלום, ישנם תינוקות ופעוטות שמתמודדים עם קשיי ויסות ומפתחים התנהגות הנראית כאוננות לשם הרגעה עצמית, קצת בדומה לאמצעי הרגעה עצמית אחרים כמו תנועות גוף מסויימות (נדנוד רגלים או משיכת שיער) וגם קצת כמו שימוש במוצץ. מומלץ לנסות לעזור לה להרחיב את אמצעי ההרגעה דרך אמצעים סימבוליים כמו שפה, שירה ומשחק, ובעיקר לעודד אותה להשתמש בדמויות המטפלות בה לשם הירגעות - לטפח את ההבנה שיחסים וקשר הם הדבר המרגיע מכל, ולא - זה לא ייגרום לה לפתח בכם תלות, להיפך, זה רק יקנה לה יותר בטחון. אם את מודאגת מהיבטים נוספים הקשורים בויסות העצמי שלה מוטב להתייעץ עם פסיכולוגית התפתחותית או עם מרפאה בעיסוק עם ניסיון התפתחותי. בהצלחה, מיכל
 X