כל מה שצריך לדעת על ...

פסיכולוגיה תעסוקתית

פסיכולוגיה תעסוקתית

פסיכולוגיה תעסוקתית מתמקדת בשביעות הרצון והרווחה של הפרט בהשתלבותו בעולם העבודה בצורה מיטבית, אשר תאפשר לו להביא עצמו לידי ביטוי ולשאוב סיפוק מעשייה. כך, בתהליכי טיפול תעסוקתי, יילקחו בחשבון מאפיינים של הפרט כגון אישיות, העדפות ותחומי עניין, חוזקות וכישורים, וצרכים הקשורים לסביבת העבודה. זאת, במטרה למפות יחדיו את השיקולים המרכזיים ואת סדרי העדיפויות המניעים את האדם בתכנון מסלול הקריירה, בצורה אשר תעניק כלים לקבלת החלטות ממקום שקול ושלם יותר.

פסיכולוג תעסוקתי משלב בין היכרות עם עולמו הפנימי של האדם למציאות החיצונית של עולם העבודה בצורה המאפשרת לייצר התאמה טובה בין מאפייני העובד למאפייני תחום העיסוק והארגון. בטיפול התעסוקתי יעלו דילמות כגון העדפה של יציבות לעומת דינמיות, עצמאות לעומת שייכות ארגונית, עבודה עם אנשים לעומת עבודה משרדית או ביצועית, שינויים בקריירה במהלך החיים, איזון עבודה-פנאי-משפחה ועוד.

פסיכולוג תעסוקתי- ארגוני יכול לסייע גם בתהליכים תוך- ארגוניים כגון בחינת רמת ההתאמה של עובדים לארגון, סיוע בגיוס עובדים מתאימים, שיפור תהליכים פנים ארגוניים, פיתוח הכשרות מסוגים שונים, העלאת המוטיבציה בקרב העובדים, ייעוץ למנהלים ועוד.

כל מה שצריך לדעת על … פסיכולוגיה תעסוקתית


מהי פסיכולוגיה תעסוקתית?

השאיפה של פסיכולוגיה תעסוקתית היא לצמצם ככל הניתן את הפערים הקיימים בין ציפיות האדם העובד לבין המציאות המקצועית בה הוא מתקיים (כלומר סביבת העבודה). המטפל יכול לסייע הן ברמה האישית והן ברמה הארגונית ובכך מאפשר לצדדים להתאים עצמם זה לזה באופן מיטבי.

עיסוק כפסיכולוג תעסוקתי דורש הכשרה מתאימה, כלומר תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית-ארגונית והתמחות בת שנתיים במשרה מלאה לפחות, בסיומה מתקיימת בחינת התמחות.

פורום טיפול פסיכולוגי

כל מה שרציתם לדעת על טיפול בדיכאון
הפורום יעסוק בטיפול הנפשי למבוגרים. ניתן לפנות לצוות המומחים של על הספה בכל הקשור למציאת מטפל מתאים, שאלות בנוגע למה קורה בטיפול פסיכולוגי, אתיקה בטיפול, תהליך הטיפול, החלטה על סוג הטיפול המתאים ועוד.



כתבות/מאמרים בנושא פסיכולוגיה תעסוקתית

כתבות שנכתבו על ידי מיטב אנשי המקצוע בפורטל על הספה

אנשי טיפול

אנשי טיפול המתמחים בפסיכולוגיה תעסוקתית


פסיכולוגיה תעסוקתית

גל שי

פסיכולוגית תעסוקתית מומחית התמחות: בריאות הנפש,אבל ואובדן,לקויות למידה קשב וריכוז,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,אונליין
שפה: עברית,אנגלית
פסיכולוגית תעסוקתית, מלווה אנשים בגילאים ובשלבים שונים במהלך הקריירה במציאת הדרך הייחודית להם, בפיתוח ומימוש הזהות התעסוקתית.
פסיכולוגיה תעסוקתית

מיכל וידן מהלמן

פסיכולוגית קלינית ותעסוקתית מומחית התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות במיניות וזהות מינית,אבל ואובדן,התמודדות עם משברי חיים, בעיות משפחתיות וזוגיות
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז, שרון, טיפול אונליין
שפה: עברית, אנגלית
מטפלת במבוגרים וצעירים מתוך אמונה שניתן להיעזר בטיפול לא רק לשם התמודדות עם מצוקה וקושי, אלא גם כמרחב בטוח להתבוננות, התפתחות וצמיחה אישית.
פסיכולוגיה תעסוקתית

אנה לבנה

פסיכולוגית ופסיכותרפיסטית, מומחית בפסיכולוגיה תעסוקתית התמחות: טיפול בטראומה, משברי חיים, קשיי הסתגלות, חרדה, אבל ואבדן טיפול באמצעות היפנוזה מימוש הפוטנציאל האישי, התפתחות, יציאה מתחושת תקיעות, ייעוץ קריירה
אזור בארץ: פרדס חנה/כרכור , תל אביב וגוש דן
שפה: עברית,רוסית,אנגלית
פסיכולוגית מומחית ופסיכותרפיסטית. מנוסה בטיפול במבוגרים במצבי משבר, אבל ואבדן, קשיים ניהול מערכות יחסים קרובות, תקיעות במימוש והתפתחות אישית ומקצועית
פסיכולוגיה תעסוקתית

שרית ארנון לרנר

פסיכולוגית תעסוקתית בכירה התמחות: חרדה ופוביה,אבל ואובדן,לקויות למידה קשב וריכוז,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: נתניה, אזור השרון, אזור המרכז, מטפלת אונליין
שפה: עברית,אנגלית
עוסקת בייעוץ ואבחון תעסוקתי, בחירת מקצוע, פיתוח וניהול קריירה, הכנה לראיונות והתמודדויות בעבודה, מאמינה במינוף החוזקות האישיות ויצירת הזדמנויות.



פסיכולוגיה תעסוקתית

פסיכולוגיה תעסוקתית - מה זה?


פסיכולוגיה תעסוקתית היא שלל ההיבטים הפסיכולוגים המקשרים בין הפרט לסביבת העבודה שלו, ייעוץ ברמת הארגון וגם ברמת הפרט המועסק, התאמת העובד למקום העבודה, סיוע מנטלי לעובדים, סיוע התגברות על קשיים שונים או סיוע בשינוי קריירה ומציאת דרך חדשה בעולם העבודה.


מה זה פסיכולוג תעסוקתי?


פסיכולוג תעסוקתי הוא פסיכולוג אשר עבר הכשרה המתמקדת בעולם התעסוקתי- ארגוני. לאחר ההכשרה וקבלת ההסמכה, אותו פסיכולוג רשאי לייעץ הן לארגונים והן לעובדים בכל הקשור לעולם העבודה והתעסוקה, הן ברמת מקום העבודה והן ברמת העובד הבודד.


מתי הולכים לפסיכולוג תעסוקתי?


הסיבות המובילות אנשים לפנות לפסיכולוג תעסוקתי הן מגוונות ומשתנות בין אדם לאדם, החל מהכוונה ראשונית בעולם התעסוקה, שינוי קריירה, סיוע בקבלת החלטות בצמתים החשובות בקריירה, רילוקיישן, שחיקה או התעמרות בעבודה, התנעת שינוי רצוי כגון קידום או מעבר לעצמאות, איזון עבודה-בית ועוד שלל סיבות המקשרות בין הפרט לעולם התעסוקה שלו.

בעשורים האחרונים ישנה התקדמות גדולה בתחום המדעי של התנהגות ארגונית, תחום החוקר את כלל ההתנהגויות של אנשים בתוך מסגרת ארגונית. מטרת הלמידה הזו לסייע להבנת קשרי הגומלין בין אנשים לבין הארגונים בהם הם פועלים. גישות מודרניות מנסות לסייע לכל הצדדים לשפר את עצמם ורמת ההתאמה שלהם זה לזה, להעלות את רמת האפקטיביות בעבודה ועוד.


איך מוצאים פסיכולוג תעסוקתי מתאים לי?


בדומה לתחומים אחרים בהם מחפשים איש מקצוע מתאים, כדאי לקבל המלצות מאנשים עליהם אתם סומכים, ואפשר כמובן להיעזר באתרים מקצועיים דוגמת על הספה אשר מרכזים עבורכם מבחר גדול של אנשי מקצוע מוסמכים בתחום הפסיכולוגיה התעסוקתית.


איפה לומדים פסיכולוגיה תעסוקתית?


לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה ניתן להתקדם לתואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית-ארגונית. מוסדות כמו המכללה האקדמית תל אביב יפו ואוניברסיטת אריאל מציעים מסלולי לימודים עם התמחות בפסיכולוגיה תעסוקתית-ארגונית. באוניברסיטת בר-אילן ישנו מסלול ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית.


פסיכולוגיה תעסוקתית



איך אני משנה קריירה באמצע החיים?


אין ספק ששינוי קריירה היא צומת מרכזית מאוד בחייו של אדם, תהליך מורכב ומלחיץ בעל השלכות אדירות על חייו, בין אם ברמת הביטחון הכלכלי, ובין אם בשינוי מצב קיים בו האדם אינו מרוצה מחיי היום יום שלו. לכן רצוי מאוד ששינוי דרסטי שכזה יעשה לאחר התייעצות עם אנשי מקצוע שהשכלתם וניסיונם מתאימים לייעוץ מורכב שכזה. אנשי הטיפול בנושא מבינים את המורכבות של האספקטים השונים הקיימים ויכולים לסייע לפרט לאזן ולשקול דברים בדרך הנכונה, להתגבר על חסמים ופחדים שמלווים אותו, לסייע לראות את התמונה המורכבת ולקבל החלטות לאחר ששקל את כל המעלות והחסרונות של מהלך זה.


מה זה מיון והערכה?


אחד התחומים בהם נעזרים בפסיכולוג תעסוקתי-ארגוני, הוא במיון והערכה של עובדים פוטנציאלים ומידת התאמתם לארגון הספציפי לו הוא מסייע. הפסיכולוג עוזר להעריך את כישוריהם ואת מידת ההתאמה של אותו הפרט לתפקיד אליו הוא מנסה להתקבל. הערכה זו נעשית על סמך ראיונות, מבחנים מסוגים שונים, היבטים פסיכולוגיים הן ברמה האישית והן ברמה הארגונית.


באיזה גילאים הולכים לפסיכולוג תעסוקתי?


אין גיל מומלץ ללכת לפסיכולוג תעסוקתי. אנשים בגיל ה-20 לחייהם יכולים לפנות לפסיכולוג תעסוקתי לקבלת ייעוץ והכוונה לגבי כיוון הקריירה אשר מתאים להם, אך גם אנשים בגילאים 40 ואפילו בעשור השישי לחייהם יכולים להסתייע בשירותיו של פסיכולוג תעסוקתי, בין אם מדובר בהחלפת תחום או מקום עבודה, ובין אם זה קבלת כלים לשיפור דרכי ההתמודדות עם האתגרים הקיימים במקום העבודה בו הם מועסקים.