התמחות: חרדה ופוביה,לקויות למידה קשב וריכוז, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים, טיפול במתבגרים, מיומנויות חברתיות, ערך עצמי, וויסות רגשי.
אזור בארץ: תל אביב
שפה: עברית, אנגלית
טיפול רגשי קוגניטיבי התנהגותי הוא לתפיסתי מסע פנימי. דרך היכרות עם החוויה הרגשית, עבודה על המחשבות וההתנהגויות שלנו, ניתן לגלות את הכוחות הפנימיים ולהקל על מצוקות.
התמחות: דיכאון, חרדה, דימוי עצמי נמוך, התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: רמת גן
שפה: עברית, רוסית
מטפלת רגשית באמצעות אומנות. חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך, קשיים חברתיים.
התמחות: המרכז לאבחון (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם, דידקטי, MOXO ) ,טיפול רגשי ,הפרעות קשב וריכוז, אוטיזם. פסיכיאטרים, נוירולוגים, פסיכולוגים, הדרכת הורים, מטפלים רגשיים
אזור בארץ: ירושלים והסביבה, תל אביב וגוש דן, אזור המרכז, חיפה והסביבה, קרית טבעון, אזור הצפון
שפה: עברית,רוסית,אנגלית,ערבית
המרכז מתמחה באבחונים- (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם , דידקט). טיפול רגשי, הדרכת הורים .במרכז צוות מקצועי ומנוסה של פסיכולוגים, פסיכיאטרים, נויירולוגים, מטפלים רגשיים ומדריכי הורים
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,חרדה חברתית, הגשמה עצמית,OCD,טיפול קבוצתי
אזור בארץ: כפר סבא
שפה: עברית,אנגלית
מתוך ניסיון רחב בתחום בריאות הנפש, אני מטפל בילדים, נערים ומבוגרים הסובלים מחרדה, קושי להתבטא בחופשיות, מצוקה נפשית ממושכת, משברים ועוד. מוזמנים להיכנס לדף שלי לפירוט נוסף.
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,טראומות,משברי חיים,הפרעות בדימוי עצמי, הפרעת קשב וריכוז, קשיי ויסות רגשי,הדרכה וטיפול בהורות.
אזור בארץ: חיפה, פתח תקווה,בקעת אונו
שפה: עברית
פסיכותרפיסטית מוסמכת, מטפלת במשברי חיים, גירושין, אבל ואובדן, חולי פיזי ונפשי, חרדה ודיכאון, טראומות, תחושת תקיעות, דיכאון לאחר לידה, פיטורין, התמודדות עם סוגיות בנושאי קריירה, הורות וזוגיות
התמחות: טיפול פרטני, זוגי משפחתי, מערכות יחסים מגוונות, פרק ב', משברי חיים, מגדר וזהות מינית, אבל ואובדן, טראומה, פוסט טראומה, חרדה, דיכאון, הדרכת הורים, טיפול במתבגרים
אזור בארץ: צפון,אונליין
שפה: עברית
מטפלת פרטנית, זוגית-משפחתית מוסמכת ומנחת קבוצות. בעלת ניסיון רב בטיפול רגשי במבוגרים.ות, נוער, זוגות ומשפחות.
התמחות: קשיי שפה, שיבושי היגוי, קשיי תקשורת, גמגום, הפרעות קול - בכל הגילאים.
אזור בארץ: שפלה,רחובות
שפה: עברית, רוסית
25 שנות ניסיון באבחון וטיפול קשיי תקשורת, שפה ודיבור אצל ילדים ומבוגרים.
התמחות: קשישים,הדרכת הורים,לקות שמיעה,פעוטות
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מודיעין
שפה: עברית,אנגלית
הניסיון הרב אשר נצבר במשך השנים , מקנים גישה ,יכולת אבחון וטיפול ייחודית ,מבט רחב על המטופל ובחירת הטיפול היעיל והממוקד ביותר עבורו.
התמחות: התמכרויות,בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות משפחתיות וזוגיות,לקויות למידה קשב וריכוז,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז
שפה: עברית,אנגלית
הטיפול הרב תחומי במרכז תמר מהווה מערך מקיף ותומך לילד ולמשפחתו ומסייע לכל אדם לממש את הפוטנציאל הטמון בו.
התמחות: בריאות הנפש,דיכאון,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,לקויות למידה קשב וריכוז
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,שפלה
שפה: עברית,אנגלית
תרפיסטית בהבעה וביצירה, מדריכה מטפלים באמנויות, מטפלת זוגית ומשפחתית. מאמינה במרחב הטיפולי כמקום המאפשר להיות לכל אדם.
התמחות: איחור בהתפתחות שפה ודיבור, חוסר שטף , דיספרקסיה, רצף אוטיסטי, שיבושי היגוי, שליפה וארגון.
אזור בארץ: תל אביב, נתניה
שפה: עברית
ניתן להתחיל טיפול כבר בינקות, הקשר שנוצר בטיפול הוא קריטי להצלחתו, ההורים הם חלק אינטגרלי מהטיפול ולפעמים מספיקה רק הדרכה. ההתבוננות היא כוללנית
התמחות: נכויות ומחלות כרוניות,בריאות הנפש,לקויות למידה קשב וריכוז,הדרכת הורים,פעוטות,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: באר שבע,דרום
שפה: עברית,רוסית
קלינאית תקשורת מומחית בטיפול לילדים בספקטרום אוטיסטי, ביצוע אבחוני PLS 4.
מטפלת בילדים עם קשיים התפתחותיים בתחומי השפה, היגוי ומובנות דיבור ותקשורת. בעלת תואר שני בהפרעות בתקשורת. בעלת ניסיון רב בטיפול במכון להתפתחות הילד.
קלינאית תקשורת עם 35 שנות נסיון. מטפלת בקשיי דיבור ושפה, קשיי רכישת קריאה והבנת הנקרא. מטפלת בילדים גיל 3 עד 12 ובמבוגרים אחרי ארוע מוחי או נפגעי ראש
התמחות: קלינאית תקשורת התפתחותית, בעלת תואר שני. נסיון של למעלה מ-19 שנים בטיפול בילדים. אבחון וטיפול בקשיי שפה, היגוי, תקשורת, אפרקסיה, דו לשוניות
אזור בארץ: פתח תקווה,ראש העין
שפה: עברית, רוסית
קלינאית תקשורת (MA), בעלת נסיון עשיר בהתפתחות הילד ומתמחה בדו לשוניות. מאמינה במציאת הגישה האישית לכל ילד ובשותפות עם הורים בטיפול. הטיפול מיועד לפעוטות וילדים עם קשיי שפה ודיבור
בעל מקצוע המטפל ומאבחן מבוגרים וילדים בעלי קשיים באחד או יותר מהתחומים הבאים:
הפרעות אלו עשויות לנבוע מקשיים מוטוריים, התפתחותיים, נוירולוגיים, מבניים או פסיכולוגיים.
מטרת הטיפול של קלינאי התקשורת היא לשפר את השפה והדיבור כאמצעי לשיפור התקשורת.
תחומי ההתמחות של קלינאות תקשורת– מבוגרים, ילדים, פעוטות ותינוקות, שיקום שמיעה, טיפולי שפה, דיבור ותקשורת, שימוש בתקשורת תומכת וחליפית (במקרים בהם אין יכולת להפיק שפה דבורה).
אבחון בתחומי השפה, הדיבור והתקשורת נערך ע"י קלינאי תקשורת ונמשך מספר מפגשים, בהתאם לשיתוף הפעולה של הילד ובסוג הקושי.
מטרת האיבחון היא לקבוע האם התפתחותו של הילד הנבדק תואמת גיל בכל אחד מהתחומים: שפה, דיבור ותקשורת.
כלי האבחון: ניתן להשתמש במבחני שפה פורמאליים שעברו התאמה ותיקנון לשפה העברית ובכלי תצפית שעברו התאמה ותיקנון לעברית. (לדוגמא: מבחן גורלניק לסינון שפה, איבחון כצנברגר, מבחן מעש"ה)
בתחום השפה נבדקות בין היתר היכולת להבין שפה (כמו:הבנת הוראות, הבנת סיפור) ויכולת הבעת השפה (אוצר מילים, תחביר, דיקדוק, יכולת נרטיבית: יכולת לספר, לתאר, להסביר), הזיכרון השמיעתי והיכולת להשתמש בשפה באופן תקשורתי.
בתחום הדיבור: במידה והדיבור אינו ברור יש צורך לבדוק האם הסיבה לכך נעוצה ברמת הצליל (קושי בהגיית צליל מסוים), ברמת ההברה (קושי בהיגוי מבנה הברה מסוים), ברמת המילה (קושי בהיגוי מילים במבנה מסוים) או ברמת המשפט (קושי בהיגוי מבנה משפט מסוים), כמו כן חשוב לבדוק את תנועתיות אברי ההיגוי (לשון, שפתיים, לחיים), שטף הדיבור, הקול והאינטונציה. בתחום התקשורת נבדקים מאפייני התקשורת הלא מילולית (למשל קשר עין, שימוש בג'סטות, הצבעה) והשימוש בתקשורת מילולית.
תחום נוסף הנבדק ע"י קלינאי תקשורת הוא קשיי בליעה, הבדיקה נעשית בדרך כלל בשלב הראשון ע"י תצפית באכילה ובדיקת יכולות הנגיסה, הלעיסה והבליעה ובהמשך במידת הצורך נבדקת הבליעה בבדיקת וידאו פלורוסקופיה (צילום וידאו של תהליך הבליעה), בדיקה זו נעשית בבית חולים.
קלינאי תקשורת מטפל במגוון גדול של תחומים, מהיגוי מילים ותיקונים, ולקויות אחרות בדיבור.
המפגש הראשון מתחיל באבחון המצב, הקלינאית תבדוק דרך מבחנים שונים את המצב הכללי ותפקודו של המטופל, לאחר מכן היא תבנה תוכנית מסודרת עבור המטופל שמטרתן להשיג שיפור בבעיות (התרגול מתבצע גם אצל קלינאי וגם בבית).
מוסמך לעסוק בטיפול בהפרעות בתקשורת הוא מי שסיים לימודי תואר ראשון לפחות במוסד מוכר על ידי המועצה להשכלה במסלול להפרעות בתקשורת, סיים את שעות הסטאז' שלו ועמד בתנאים לקבלת הכרה מקצועית ורישיון של משרד הבריאות. בבחירת קלינאי/ת תקשורת חשוב לבדוק כי הקלינאית בעלת התמחות באותו תחום בו יש לטפל וכי יש לה ניסיון קליני בתחום. לדוג' לא כל קלינאית תקשורת בעלת ניסיון בהתאמת מכשירי שמיעה, היא בעלת ידע מספיק בכל הקשור לשתל כוכליארי ולא כל קלינאית תקשורת מומחית לעבודה עם ילדים בגיל הרך על התפתחות שפה הינה בעלת ידע מספק בתקשורת תומכת וחליפית. חשוב לערוך תיאום ציפיות עם הקלינאית בכל הקשור לאבחון או טיפול קודם, מטרות הטיפול , גיל המטופל וכדומה.
קלינאי תקשורת מומלץ לבחור בהתאם לגיל המטופל והבעיות אותן רוצים לפתור, יש קלינאי תקשורת המתמחים בילדים בגילאים שונים, וישנם קלינאי תקשורת אשר תחום המומחיות שלהם הוא בגילאים יותר מבוגרים וההתמחות שלהן בפתרון בעיות אשר שכיחות יותר בגילאים הללו. כמובן שיש לוודא שלקלינאי שבחרתם יש רישיון עבודה ממשרד הבריאות.
(נכתב ע"י דפנה רויטמן, קלינאית תקשורת)