פורום שירות צבאי
היבטים נפשיים (בריאות הנפש) של גיוס שירות ושחרור מצה"ל
צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית
עמי שלום, לא ציינת בפנייתך נתונים חשובים כגון מה משך הזמן שמשרת ומוצב בבסיס, האם החרדות עלו מאז הגיוס, מאז ההצבה הספציפית בבסיס או שהתפתחו לאחרונה על רקע מסויים ועוד.. בכל מקרה ממליץ שיפנה לקב"ן היחידה על מנת לקבל סיוע ולבחון כלים שונים שיוכלו להקל על המשך שרותו.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
במידה ואכן עברו 10 שנים מאז אובחנת עם הפרעת טיקים וOCD ומאז לא היית בטיפול ולא סבלת מהפרעות אלו או הפרעה אחרת הרי שסביר שלא יהיה צורך בהורדת פרופיל. כל זאת כמובן במידה ולא יעלה צורך בהתאמת ציון קה"ס על רקע בדיקת הקב"ן בלשכת הגיוס.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
מפנייתך נשמע ששרות בבסיס סגור מעלה את רמת החרדה שלך, ולכן נראה שהכיוון של ציון קה"ס, פסילה מהקורס ושיבוץ בבסיס בתנאי יומיות עשוי בהחלט להקל ולשפר את מצבך. במקביל ממליץ להתחיל טיפול על מנת לקבל כלים להתמודדות ולעבד את הקשיים שאת חווה. מקווה שהשיבוץ החדש בשילוב הטיפול יסייעו לך להמשיך בשרות בהצלחה.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
במסגרת הצו הראשון תופנה להערכת קב"ן ויתכן אף לבדיקת פסיכיאטר וזאת על מנת להתאים את הפרופיל. רצוי להעביר מבעוד מועד סיכומי טיפול עדכניים. בהתאם לפרופיל שיקבע וכמו כן בהתאם לנתונים הנוספים תבחן התאמתך לתפקידים שונים. פרופיל נפשי לא פוסל באופן גורף מיון לתפקידים טכנולוגיים או סיווג לתפקידים טכנולוגיים וניתן להתמיין ולשרת במגוון תפקידים גם עם פרופיל נפשי.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
בתהליך הסיווג הבטחוני נשאלים בין השאר על טיפול פסיכולוגי וזאת על מנת לבחון האם קיים סיכון לסוד. בהתאם לכך הפרופיל הנפשי כשלעצמו לא אמור לפסול את מועמדים בתהליך הסיווג הבטחוני אלא אם קיים חשש בולט ליציבותם הנפשית ומכאן גם לסיכון לסוד. ההמלצה החד משמעית היא לשתף פעולה באופן מלא בתחקיר הבטחוני תוך מסירת כל הפרטים באשר לשרות הצבאי ולמה שהוביל לשחרור עם פרופיל 21, וכמובן כל הפרטים לגביהם תשאל באשר לטיפול הפסיכולוגי. פעמים רבות עשויים המתחקרים לפנות לפסיכולוג המטפל לקבלת חוות דעת, בכפוף כמובן לוויתור סודיות. חשוב לזכור שמטבע הדברים מדובר בתהליך ארוך, בהצלחה!
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
מפנייתכם ניכר כי בתכם במצוקה ניכרת ועל כן חשוב להפנותה לאבחון ולטיפול בהקדם. במידה ויוחלט שתוכל להמשיך בשרות יתכן והטיפול יהיה במסגרת הצבא ובכל מקרה סביר שתצטרך להיות במעקב קב"ן. במידה ויוחלט על שחרורה מהצבא הרי שככל הנראה זו ההחלטה הנכונה, ביחוד על רקע המעשה החריג מאוד שלה, וחשוב שתקבל הן את התמיכה שלכם והן עזרה מקצועית מותאמת שתסייע לה לצלוח את המשבר.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
החרגת פרופיל נפשי ללוחמה - (ניקול)
היי טל, אושפזתי בגיל 13 ל4 חודשים על רקע הפרעת אכילה. בתהליך הגיוס ביקשו ממני להגיש מסמכים מהאשפוז, והמלצות פסיכולוג ופסיכיאטרלאחר פגישה עם קבן ופסיכיאטר, הותאם לי פרופיל 72, עם סעיף על דיכאון ברמיסיההתגייסתי להיות לוחמת בחיר גבולות, סיימתי את 4 חודשי הטירונות, עם הצטיינות.כמה ימים לפני סוף הטירונות, זומנתי לקבן יחידה שאמרה שנעשתה טעות בהתאמת הפרופיל, ועליי להיפגש עם פסיכיאטר שכנראה יוריד ל64 וידיח מלוחמה.בשיחה עם הפסיכיאטר, הסביר שאכן נעשתה טעות, אך שביכולתי לערער, ולהוסיף המלצה של קבן, סגן אלוף ופסיכיאטר, והמליץ עליי בעצמו.השגתי המלצות מכל מפקדיי, בטירונות ובתפקיד החדש, מסגן אלוף, ופסיכיאטרים צבאיים ואזרחיים. אלא שהקבנית שלי לא מוכנה להמליץ עליי.לטענתה, אני מדווחת על מצב תקין כדי לחזור ללוחמה. בעקבות הטענה הזאת, התיק שלי שהועבר לבירור אצל הרמד, עבר גם אצל רמד ערבה שכתבה חווד דומה לשל הקבנית, מבלי להיפגש איתי. לכן כשהגיע התיק לרמד פסיכיאטריה, הוא לא אישר את הבקשה לחזור ללוחמה.מה ניתן לעשותהאם קיימת אפשרות שאוכל לבקש לדבר ישירות עם הרמד פסיכיאטריה/להגיש ערעור/להיבחן על ידי ועדה מהן האופציות הקיימות כעת לחזרה ללוחמהתודה מראש
לחץ לתשובה מאת טל גרגי
באפשרותך להגיש ערעור על ההחלטה ולצרף את חוות הדעת שציינת ובנוסף גם חוו"ד עדכנית ממפקדים וגורמי טיפול. עם זאת כמובן שעלייך לקחת בחשבון שיתכן והערעור לא יתקבל, מאחל לך בכל מקרה שרות משמעותי ובהצלחה
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
העלאת פרופיל מתבצעת ע"פ ההתרשמות הקלינית של הקב"ן / הפסיכיאטר וזאת תוך בחינה של השיקולים שנלקחו כשהותאם הפרופיל, חוות דעת מפקדים, תפקוד בתנאים שונים ועוד. יש לקחת בחשבון שלא בכל המקרים ניתן לבטל את הפרופיל לחלוטין, בסופו של דבר כל מקרה הוא לגופו ובהתאם לשיקול הדעת של הבודק. עדיין, ניתן לשרת שרות קרבי כלוחם עם פרופיל 72 ובמידת הצורך גם אישור חריג. בהצלחה,
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
הנושא אינו בתחום בריאות הנפש אך עם זאת אציין שתחום הסיווג הבטחוני מטבעו הינו תחום מורכב והתהליכים בו ארוכים וממושכים , לצערי לא נראה שיש משהו שביכולתך לעשות על מנת לזרז את התהליך
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
האם התייעצתם על כך עם הפסיכולוגית המטפלת? מה ההתרשמות שלה? לרוב קשיי לינה מחוץ לבית הינם על רקע חרדות או קווים תלותיים באישיות, ומאידך עולה הצורך הטבעי בנפרדות. יתכן ובמסגרת הטיפול תהיה מגמת שיפור נוספת אך עדיין במסגרת צו ראשון ממליץ להעלות את הקשיים בשאלון הרפואי ולצרף מסמכים (חוו"ד פסיכולוגית). סביר שהקשיים ישוקפו בציון קה"ס או פרופיל ובהתאם לכך יוכל לקבל ליווי של קב"ן בטירונות ושרות במסגרת תואמת.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
מבין את התסכול והלחץ אך לצערי לא נראה שיש אופציה נוספת מעבר לחו"ד עדכנית ללשכת גיוס ובחינה מחודשת של הפרופיל. גם אם הגיוס יהיה עם פרופיל נפשי או קה"ס עדיין פתוחים בפניו מגוון רחב של תפקידים ויתכן ובסופו של דבר הפרופיל שהותאם אכן משקף את מצבו.
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
שלום הילה, הקב"ן יכול להחליט על תום ביקורת ברה"ן יזומה עם כניסתך לקבע
טל גרג'י
פסיכולוג קליני מומחה מדריך
פורום שירות צבאי
מנהל הפורום טל גרגי - פסיכולוג קליני בכיר
פסיכולוג קליני מומחה מדריך, מטפל בקליניקה פרטית במבוגרים ומתבגרים, בעל נסיון טיפולי עשיר של למעלה מ-20 שנה בטיפול באוכלוסיות שונות
מתמחה בטיפול במשברי חיים, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בהפרעות חרדה ועוד. מתבסס בעבודתי על הגישה הדינמית תוך שילוב כלים מגישות נוספות ובהן CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), היפנוזה, EMDR ועוד.
בעבר שירתתי במערך בריאות הנפש בצה"ל ובשרות המדינה כפסיכולוג וכקב"ן בתפקידים בכירים ובהם אחראי על מערך בריאות הנפש בחיל המודיעין וראש מערך מדעי ההתנהגות במשרד ראש הממשלה. כיום, במקביל לטיפול בקליניקה פרטית, מדריך בבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ובתוכנית לפסיכותרפיה בנט"ל.

לחץ כאן לכרטיס המטפל של טל
ברוכים הבאים לפורום שירות צבאי – היבטים נפשיים של גיוס שירות ושחרור מצה"ל.
צה"ל הינו מערכת ארגונית גדולה ומורכבת, אשר ההתמודדות מולה מעלה פעמים רבות תחושה קשה, מתסכלת ובלתי ברורה. המפגש עם המערכת הצבאית מלווה אותנו החל משלב המלש"ב (מועמד לשרות בטחון), המשך בשרות החובה (וחלקנו אף בשרות הקבע) וכלה בשרות המילואים, ובהמשך גם כהורים לצעירים הפוגשים את המערכת הצבאית. במהלך השנים צה"ל כמערכת למד ולומד לשפר את דרכי התקשורת עם החיילים ובני משפחותיהם על מנת לתת מענה אך עדיין, מתוך נסיוננו כמטפלים, אנו למדים כי חיילים ובני משפחותיהם מרגישים לא אחת שאין להם כתובת, תחושה העלולה להגביר אי וודאות ואף מצוקה.
בפורום זה אנסה לתת מענה לשאלות הקשורות לבריאות הנפש סביב השירות הצבאי, בשגרה ובחרום, על שלביו השונים- טרם הגיוס, במהלך שירות החובה ואף שירות הקבע, לקראת סיומו עם ההתארגנות לחיים באזרחות ובהמשך במפגש עם שירות המילואים. מטרתי הינה לספק את המידע וההכוונה הדרושים בכדי להתמודד ביעילות עם קשיים, התלבטויות או בעיות העולים במהלך השירות. זאת מתוך אמונה ברורה כי השירות בצבא חשוב ומשמעותי לחייל וכי לרוב מתן מענה נכון יכול לאפשר התמודדות והסתגלות מיטביים.
הפורום מיועד למלש"בים (מיועדים לשירות ביטחון), חיילים בשרות סדיר וקבע, חיילים משוחררים, חיילי מילואים ולהורים. הפורום הינו אנונימי לחלוטין והסודיות מובטחת.