הרשמה לאינדקס על הספה   |  כניסת מטפלים רשומים   |     על הספה בפייסבוק

אודות על הספה   |  הרשם לניוזלטר שלנו   |  צור קשר

על הספה
  • בית
  • חפש מטפל
      • חיפוש באינדקס
      • חיפוש מתקדם
      • קבל המלצה מהצוות שלנו
      • פיזיותרפיה
      • ריפוי בעיסוק
      • קלינאית תקשורת
      • טיפולים בהבעה ויצירה
      • טיפול באומנות
      • טיפול משפחתי
      • טיפול פסיכולוגי בסקייפ
      • טיפול פסיכולוגי

      • טיפול פסיכולוגי תל אביב
      • טיפול פסיכולוגי בשרון
      • טיפול פסיכולוגי בדרום
      • טיפול פסיכולוגי בחיפה
      • טיפול פסיכולוגי בצפון תל אביב
      • ...אזורים נוספים
      • טיפול פסיכולוגי לילדים

      • טיפול פסיכולוגי לילדים בשרון
      • טיפול פסיכולוגי לילדים בתל אביב
      • ...אזורים נוספים
      • טיפול זוגי

      • טיפול זוגי בתל אביב
      • טיפול זוגי בשרון
      • טיפול זוגי בצפון
      • טיפול זוגי בירושלים
      • ...אזורים נוספים
      • טיפול במתבגרים

      • טיפול במתבגרים תל אביב
      • טיפול במתבגרים בשרון
      • טיפול במתבגרים בצפון
      • ...אזורים נוספים
      • הדרכת הורים

      • הדרכת הורים בתל אביב
      • הדרכת הורים בשרון
      • הדרכת הורים בצפון
      • הדרכת הורים במרכז
      • ...אזורים נוספים
      • CBT

      • CBT בתל אביב
      • ...אזורים נוספים
      • טיפול מיני

      • טיפול פסיכיאטרי

  • פורומים
      • פורום קלינאית תקשורת
      • פורום התמכרויות
      • פורום הגיל השלישי
      • פורום אמהות, היריון ולידה
      • פורום גיל ההתבגרות
      • פורום זהות, נטייה מינית ומגדר
      • פורום הדרכת הורים
      • פורום זוגיות , טיפול זוגי
      • פורום פסיכולוגיית ספורט
      • פורום טיפול פסיכולוגי
      • פורום דיכאון, חרדה
      • פורום קורונה
      • פורום אבחונים
      • פורום טיפול פסיכולוגי ילדים
      • פורום שירות צבאי
      • פיזיותרפיה התפתחותית
  • ערוצי תוכן
      • מידע כללי

      • מילון מונחים
      • השירות הציבורי
      • מכונים טיפוליים
      • מידע על סוגי טיפול
      • הכשרות והסמכות של מטפלים
      • כלים להורות אפקטיבית
      • הבלוגים של על הספה
      • ערוץ וידאו

      • גמילה מחיתולים
      • התפתחות מוטורית תינוקות
      • סרטוני הדרכת הורים
      • ויסות חושי
      • הכנה לכיתה א
      • הצבת גבולות וסמכות הורית
      • אכילה בררנית
      • התפתחות תינוקות - זחילה
      • מאמרים

      • גיל ההתבגרות
      • טיפול בילדים
      • כתבות בנושא דיכאון וחרדה
      • לקויות למידה
      • זוגיות ומשפחה
      • טיפול פסיכולוגי
      • איכות חיים
      • חגים ומשפחה
  • לאנשי מקצוע
    • מאגר מדריכים מקצועיים
    • הצטרפות לאינדקס שלנו
    • לוח לקהילה המקצועית
    • כלים ושירותים למטפלים
    • הרשמה לניוזלטר
    • פרסום מאמרים בעל הספה
    • כניסת מטפלים רשומים
  • תחומי טיפול
      • טיפול בדיכאון
      • טיפול בחרדה
      • הפרעות אכילה
      • התמכרויות
      • לקויות למידה והפרעות קשב
      • נכויות ומחלות כרוניות
      • אבחונים
      • הגיל השלישי
      • התפתחות הילד
      • גיל ההתבגרות
      • בעיות משפחתיות וזוגיות
      • אבל ואובדן
      • טיפול רגשי לילדים
חפש באתר  
חפש באתר  
מי אנחנו
  • אודות על הספה
  • הרשמה לאינדקס שלנו
  • על הספה בפייסבוק
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
  • כניסת מטפלים רשומים
  • בית
  • חפש מטפל
    • חיפוש באינדקס
    • חיפוש מתקדם
    • קבל המלצה מהצוות שלנו
    • טיפול פסיכולוגי
    • טיפול פסיכולוגי בסקייפ
    • טיפול זוגי
    • הדרכת הורים
    • טיפול במתבגרים
    • קלינאית תקשורת
    • טיפול בהבעה ויצירה
    • פסיכיאטר
    • טיפול משפחתי
    • טיפול מיני
    • פיזיותרפיה
    • קבוצות טיפוליות
    • טיפול באומנות
  • פורומים
    • פורום אבחונים
    • פורום טיפול פסיכולוגי ילדים
    • פיזיותרפיה התפתחותית
    • פורום שירות צבאי
    • פורום הדרכת הורים
    • פורום זוגיות , טיפול זוגי
    • פורום פסיכולוגיית ספורט
    • פורום טיפול פסיכולוגי
    • פורום דיכאון, חרדה
    • פורום קלינאית תקשורת
    • פורום התמכרויות
    • פורום הגיל השלישי
    • פורום אמהות, היריון ולידה
    • פורום גיל ההתבגרות
  • ערוצי תוכן
    • מידע כללי

    • מאמרים

    • ערוץ וידאו

    • מילון מונחים
    • השירות הציבורי
    • מכונים טיפוליים
    • מידע על סוגי טיפול
    • הכשרות והסמכות של מטפלים
    • כלים להורות אפקטיבית
    • הבלוגים של על הספה
  • לאנשי מקצוע
    • מאגר מדריכים מקצועיים
    • הצטרפות לאינדקס שלנו
    • לוח לקהילה המקצועית
    • כלים ושירותים למטפלים
    • הרשמה לניוזלטר
    • פרסום מאמרים בעל הספה
    • כניסת מטפלים
  • תחומי טיפול
    • טיפול בדיכאון
    • טיפול בחרדה
    • בעיות משפחתיות וזוגיות
    • גיל ההתבגרות
    • התפתחות הילד
    • לקויות למידה והפרעות קשב
    • לכל תחומי הטיפול
    • הפרעות אכילה
    • התמכרויות
    • הגיל השלישי
    • נכויות ומחלות כרוניות
    • אבל ואובדן
    • טיפול רגשי לילדים
    • אבחונים
על הספה

על הספה, המגזין, כתבות בנושא טיפול בילדים


  • בית
  • המגזין
  • כתבות ומאמרים
  • מבצע צוק איתן- איך לדבר עם הילדים

מבצע צוק איתן- איך לדבר עם הילדים

צוות על הספה


א | א | א | א | (שנה גודל אות)
הטילים הנופלים כבר אינם רק נחלת חייהם של תושבי הדרום ואפילו לא של המעגל הרחב יותר. הם חלקת כולנו. המשמעות היא כי ילדים רבים שעד היום נחשפו למציאות הבטחונית העגומה והמתמשכת בדרום רק דרך סיפורים או משפחות להן סייעו בסביבתם, היום זו גם המציאות שלהם. גם עבור רוב המבוגרים תושבי המרכז השרון ושאר רחבי הארץ, פלישתה של הלוחמה לביתם תפסה אותם בהפתעה.

במציאות הישראלית בה לעיתים כה קרובות קורים אסונות, חשוב שנדע לתווך לילדים את התכנים המציפים את התקשורת. מכיוון שהתקשורת נעשתה כל כך פולשנית, אנחנו כבר לא יכולים להגן עליהם מלדעת מה קורה בארץ ובעולם ולרוב גם לא מצליחים לסנן את התכנים אליהם יהיה חשופים. לכן חשוב לדעת איך להציג בפניהם את הדברים, לדבר עליהם, לבדוק מה הם יודעים ומה שמעו? מה מטריד אותם ולבדוק האם יש להם שאלות?

גם אם כיבינו את הטלויזיה כשהילדים היו בסלון או הנמכנו את הרדיו, אחרי האזעקות שפקדו את כל רחבי הארץ אמש, אין סיכוי שהילדים לא יודעים שמשהו מתרחש. הם הולכים לגן, או לקייטנה ושומעים כל מיני דברים מילדים אחרים. אנחנו, מתוך הפחד שלנו בעיקר, דואגים גם להם, שלא יהיו להם סיוטים בלילה, אנחנו לא רוצים להכניס פחדים מעבר למה שכבר יש, אבל להתעלם או להסתיר זו תמיד תהיה הדרך הפחות טובה.

כאשר ילדים מרגישים ואפילו יודעים שמשהו קורה אבל מרגישים סוד מהמבוגרים– מבחינתם זה הרבה יותר גרוע ומפחיד ממה שזה באמת, כי אם לא יכולים לדבר עם זה זה בטח נורא ואיום. לרוב מה שמדאיג אותם זה לא מה שמדאיג אותנו וחשוב לברר מה הם יודעים ולקחת אחריות על המידע שהם מקבלים, לעשות סדר בין העובדות שאתם יכולים לספק להם לבין השמועות והפרשנויות שצמחו בשיחות הילדים.

חשוב לדעת כי ילדים הם חזקים וסתגלנים הרבה יותר ממה שבדרך תופסים אותם. עם תיווך נכון, העברת מסר של ביטחון ויציבות, הם יעברו את זה בשלום.

חשוב לדבר איתם על הדברים ובעיקר לשאול אותם מה הם יודעים ומה מרגישים ולשמור על ערוץ התקשרות בטוח ופתוח. איך עושים את זה בצורה בטוחה ורגועה?

יותר שאלות פחות תשובות

רובנו נוטים לדמיין מה הילדים חושבים ומדמיינים בראשם כאשר אנחנו מספרים להם משהו. אבל ראש של ילד עובד אחרת. מה שמפחיד אותנו לא בהכרח מפחיד אותם והתמונות שיש לנו בראש הן שלנו. חשוב לשאול את הילדים מה הם שמעו? מה הם יודעים שקורה במדינה שלנו?

האם הם יודעים איפה היו אזעקות? ומה קרה אחריהן?

לילדים צעירים אין אומדן מרחק והם מתקשים להבין נושאים כמו מרחק שכל טיל יכול להגיע אליו. גם אין צורך לרדת לפרטים כל עוד הילד לא מבקש אותם. אם הם שואלים, חשוב לתת להם מידע אמין בלי פרטים מיותרים. ככל שתנסו להסתיר, הם יחשדו שאתם לא אומרים את האמת, וחרדתם תעלה.

כאשר הילדים שואלים אותנו שאלות חשוב לבדוק איתם מה באמת הם רוצים לדעת. כאשר ילד בן 4 שואל אם הטיל יכול להרוג, תשובה של כן או לא אינה בהכרח המענה המרגיע וכדאי להחזיר לילד את השאלה ולבדוק איתו מה זה למות מבחינתו? מה מדאיג אותו בנושא הזה? אנחנו מיד הולכים עם המחשבות שלנו, וחוששים שהילדים ידאגו, כמונו, מכך שהורים יכולים למות אבל עבור רוב הילדים הפרשנות הולכת למקומות המוכרים להם ממשחק והם הרבה פחות מודאגים מאתנו.

לדבר על רגשות

ילדים מבטאים את התחושות והרגשות שלהם בכל מיני ערוצים- בהתנהגות, בסיפורים במשחק או במילים. תפקידנו הוא ללמד אותם את אוצר המילים המתאים המתאר את התחושות בסיטואציות כאלו. הורים שמשתפים את ילדיהם ברגשות ומשתמשים במילים כמו "דאגתי לאחי הקטן" , " פחדתי בהתחלה כשלא הבנתי מה קורה", "אני מפחדת ללכת לישון כי אולי תהיה עוד אזעקה" , "לא יודע מה יהיה ואני מבולבל"- ילדיהם ילמדו להשתמש גם במילים האלו ויוכלו להבין מה קורה להם במצבים חריגים ולא יצטרכו "להתנהג" את הרגשות.

להעביר מסרים של בטחון ושליטה

כדי לא להשאיר את הילדים בתחושה של חוסר אונים, חשוב לדבר על החיילים הגיבורים שעושים מאמצים לשמור על כל האנשים שבמדינה. האוירה בחדשות של כעס והתלהמות מייצרת מסר מפחיד. חסכו מהם את התקשורת והעבירו להם את המסרים בעצמכם באופן מבוקר.

דברו על כך שפיקוד העורף נותן הנחיות ברורות ואתם יודעים מה עליכם לעשות בשעת אזעקה, חזרו איתם על ההנחיות כדי שיוכלו להרגיש שליטה. הציעו להם לארגן את הממ"ד או את המרחב המוגן כדי שיהיה עבורם פינה נעימה. כמו שעושים תרגיל בבית הספר, תרגלו איתם את המעבר למרחב המוגן.

הביטחון שאתם תשדרו (בניגוד ו אובדן שליטה והיסטריה שעוברות מאוד מהר ממבוגר לילד אם הן דומיננטיות) יהיו עבורם הכלי החשוב ביותר להתמודדות עם התקופה הקרובה.

להתאים את המסרים לגיל הילדים

חשוב להתאים את ההסברים לגיל הילד. ילדים בגילאי בית הספר יכולים להבין על הקשיים במניעת ירי הטילים באופן מיידי. מידע מרגיע אותם ומאפשר תחושת שליטה.

ילדים אשר גרים בקרבה לרצועת עזה, מן הסתם מבינים כי האיום קרוב לביתם וחווים את הלחץ והדאגה בבית. חשוב לשאול אותם מה מדאיג אותם, וממה חוששים. גם ילדים הגרים באזור בו כל כך הרבה פעמים מוזעקים משגרת יומם למרחבים מוגנים, חששותיהם לא בהכרח קטנים יותר או דוהים בהכרח, לעיתים אף להיפך.

בדקו עם הילדים הגדולים יותר האם קוראים באינטרנט את החדשות ובקשו מהם להמנע מכך. אם הם מתעקשים לקרוא, חשוב לדבר איתם על מה שקראו ולברר מה הבינו ומה מעוררים בהם הדברים שקראו.

הבחינו בין מסרים פוליטיים מורכבים ומבלבלים בתקופה כל כך מציפה רגשית שכזו. התרכזו בתחושת הביטחון שאתם רוצים להקנות להם.

גם ילדים צעירים מאוד, בני 3-4 , מבינים שמשהו קורה. האוירה הכללית מועברת אליהם, חלקם לא הולכים לגן כי אין בו מרחב מוגן. הם שומעים את דיבורי המבוגרים מעל ראשם. גם איתם צריך לדבר. להסביר שבמדינה יש מצב מתוח, שהצבא שלנו עסוק בלשמור עלינו ועד שהוא יצליח להשיג שקט אנחנו צריכים להיות מוכנים. להסביר להם שאזעקה היא סימן עבורינו להיזהר ולגשת למקום שבו אנחנו בטוחים, להראות להם לאן צריכים ללכת כששומעים את האזעקה. חשוב שיכירו את הצליל של האזעקה על מנת שהגירוי הקולי עצמו לא יהווה מאוד מאיים.

כמובן שאם אתם מרגישים שילדכם מראה סימני מצוקה, נמצא במצב דחק יותר מהאחרים, ומגלה סימני הימנעות וחרדה, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לטפל נקודתית ולא לייצר מצוקה רגשית מתמשכת.

הצוות החינוכי בבתי הספר ובעיריות יוכל לעמוד לרשותכם, כמו כן קיימים קווים חמים של הרשויות המקומיות.
  • תגיות

  • התפתחות הילד

  • זוגיות ומשפחה

כאשר הילדים שואלים אותנו שאלות חשוב לבדוק איתם מה באמת הם רוצים לדעת. כאשר ילד בן 4 שואל אם הטיל יכול להרוג, תשובה של כן או לא אינה בהכרח המענה המרגיע וכדאי להחזיר לילד את השאלה ולבדוק איתו מה זה למות מבחינתו? מה מדאיג אותו בנושא הזה? אנחנו מיד הולכים עם המחשבות שלנו, וחוששים שהילדים ידאגו, כמונו, מכך שהורים יכולים למות אבל עבור רוב הילדים הפרשנות הולכת למקומות המוכרים להם ממשחק והם הרבה פחות מודאגים מאתנו


אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

יואב אריה לוי-אינדקס מטפלים מומלצים

יואב אריה לוי

פסיכותרפיסט

התמחות: התמודדות עם משברי חיים, פוסט טראומה, לחץ מתח וחרדה, דיכאון, אבל ואובדן, מחלות, בריאות הנפש, טיפול בסקייפ, גוף ונפש
אזור בארץ: ירושלים, טיפול אונליין
שפה: עברית

לצפיה בטלפון לחץ כאן

מטפל במבוגרים ומתבגרים המתמודדים עם משבר, אובדן דרך וגיבוש זהות. מומחה בצמיחה מטראומה, והקלה מלחץ וחרדה. גישתי חיובית, מאמינה באדם, ויצירתית. מטפל בירושלים או בשיחות וידאו בסקייפ.

מידע נוסף

   

צור קשר

דנית רחמילביץ-אינדקס מטפלים מומלצים

דנית רחמילביץ

מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת

התמחות: בעיות זוגיות ומשפחתיות, קושי ביצירת אינטימיות, בגידה, פרק ב, שכול וטראומה, מעברי חיים, הפרעת קשב,הדרכת הורים.
אזור בארץ: כפר סבא,הוד השרון, טיפול אונליין
שפה: עברית,אנגלית

לצפיה בטלפון לחץ כאן

מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, בעלת נסיון רב בעבודה עם זוגות משפחות. משלבת בין גישות מגוונות בהתאם לצרכי המטופל. באווירה נעימה המאפשרת שינוי ויציאה ממצבי תקיעות.

מידע נוסף

   

צור קשר

הכח לשנות-אינדקס מטפלים מומלצים

הכח לשנות

מכון לפסיכותרפיה

התמחות: חרדה ופוביה,דיכאון,לקויות למידה קשב וריכוז,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים, אובדן וטראומה
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,ראשון לציון, טיפול אונליין
שפה: עברית, רוסית

לצפיה בטלפון לחץ כאן

שינוי אמיתי וכזה שנמשך לאורך זמן מצריך העצמה וחיזוק הכוחות הנפשיים, הגופניים והמנטאלים של האדם. הכח לשנות, הינו מכון בינתחומי ייחודי בו עובדים יחד אנשי טיפול מכל תחומי בריאות הנפש.

מידע נוסף

   

צור קשר

אולי זמיר דוידוביץ-אינדקס מטפלים מומלצים

אולי זמיר דוידוביץ

עובדת סוציאלית m.s.w

התמחות: בעיות במיניות וזהות מינית,בעיות משפחתיות וזוגיות,פוסט טראומה,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: אשקלון,דרום
שפה: עברית,אנגלית, איטלקית

לצפיה בטלפון לחץ כאן

אלימות במשפחה, סדרי דין - הורות וילדות בצל גירושין, פגיעות מיניות, נוער במצוקה , זהות בסימן שאלה.

מידע נוסף

   

צור קשר




כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

מהן לקויות הלמידה, למי מגיע אבחון, ומה הקשר להפרעת קשב וריכוז? - צוות על הספה

התפתחות הילד, לקויות למידה

מהן לקויות הלמידה, למי מגיע אבחון, ומה הקשר להפרעת קשב וריכוז? כולנו מחפשים להצליח בכמה שפחות מאמץ. אבל כשזה נוגע להתאמות יש רק אנשים מסוימים שצריכים לקבל אותן - והם התלמידים עם לקויות הלמידה. במאמר הבא ננסה לעשות קצת סדר בבלגאן ולהבין מהן לקויות הלמידה, למי מגיע אבחון, ומה הקשר להפרעת קשב וריכוז?

ביטחון עצמי - צוות על הספה

מתבגרים, התפתחות הילד, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים

ביטחון עצמי "אני לא טובה בכלום", "אני אף פעם לא אצליח", "לא רוצים להיות בחברתי", "אני כישלון"...מזדהים? מתי בפעם האחרונה הרגשתם בטוחים במי שאתם? במאמר הבא נדבר על מהו ביטחון עצמי, מאיפה הוא נובע ואיך אפשר לחזק אותו? המשיכו לקרוא.

ילדי הגן נפרדים בבוקר עם טיקיטק - Tikitime

התפתחות הילד

ילדי הגן נפרדים בבוקר עם טיקיטק הוא מאוהב בגננת, רץ אל הגן בשמחה אבל ברגע הפרידה מכם העיניים שלו מתמלאות בדמעות והוא שובר לכם את הלב בבכי ממושך. אתם שואלים את עצמכם למה ומנסים להבין את מהות הקושי; האם מדובר בקושי של הילד שלכם להיפרד מכם, ההורים?

מה קרה לאמא שחיפשה טיפול לבנה? - אמא

מתבגרים, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים

מה קרה לאמא שחיפשה טיפול לבנה? חייבת לשתף אתכם, בחוויה של חיפוש טיפול לבן שלי. בעודי כותבת הייתי מאוד רוצה להאמין שהחוויה הזו היא אישית שלי, מקרה בודד אולי חוסר מזל אבל לצערי אני יודעת מרבים אחרים שהמקרה שלי לא כל כך נדיר.






על הספה

צוות אתר על הספה, משלב אנשי מקצוע טיפוליים יחד עם אנשי אינטרנט. לכולנו, חוויה מדהימה ועם זאת כל כך שונה של טיפול פסיכולוגי. לשם כך יצרנו את "על הספה" מתוך רצון לעזור לכל מי שחש אי נוחות או קושי בחייו, למצוא את העזרה המקצועית הנכונה ולהתחיל, כבר היום, במסע לקראת איכות חיים טובה יותר.

  •    אודות על הספה
  •  [email protected]
  •  054-5690181
  •  על הספה בפייסבוק
  •    צור קשר

 אודות ועזרה


אתר על הספה מקשיב לכם על מנת לשרת אתכם טוב יותר, נשמח לקבל מכם תגובות, הערות וביקורות.
מטפלים ממליצים עלינו
אין תחליף למפגש הבינאישי. אך בימינו המפגש הראשוני מתחיל הרבה לפני ששני אנשים נפגשים פנים אל פנים
הצטרפות לאינדקס מטפלים - "על הספה" מציע לך מגוון שירותים וחבילות אטרקטיביות שיאפשרו לכם שליטה מלאה ואיכותית בתכנים שיקראו אודותכם לקוחות וקולגות

 ערוצים מומלצים


  •    פורומים בעל הספה
  •    ערוץ הוידאו של הספה
  •    כתבות בעל הספה
  •    תחומי טיפול
  •    אזור אנשי מקצוע
  •    אינדקס מדריכים
  •    טיפול פסיכולוגי מוזל
  •    לוח לקהילה המקצועית
  •    הבלוגים של על הספה

 אינדקס על הספה


  •    טיפול פסיכולוגי
  •    טיפול זוגי
  •    הדרכת הורים
  •    פיזיותרפיה
  •    קלינאית תקשורת
  •    ריפוי בעיסוק
  •    טיפול פסיכיאטרי
  •    קבוצות טיפוליות
  •    CBT

התכנים והמידע המוצגים באתר זה מספקים מידע בלבד. אין לראות בהם אבחנה ו/או חוות דעת ו/או המלצה רפואית והם אינם מהווים בשום מקרה תחליף לייעוץ עם גורם מקצועי מוסמך.
השימוש באתר או בתכניו הוא על אחריותו הבלעדית והמלאה של המשתמש. שימוש באתר ובתכניו ייחשב כהסכמה מצד המשתמש לתקנון האתר .
  כל הזכויות שמורות לאתר על הספה ©