הרשמה לאינדקס על הספה   |  כניסת מטפלים רשומים   |     על הספה בפייסבוק
אודות על הספה   |  הרשם לניוזלטר שלנו   |  צור קשר
לוגו על הספה
  • בית
  • חפש מטפל
    •    חיפוש באינדקס
    •    מטפלים אונליין
    •    טיפול פסיכולוגי
    •    טיפול פסיכולוגי אונליין
    •    טיפול זוגי
    •    טיפול פסיכולוגי לילדים
    •    טיפול במתבגרים
    •    טיפול CBT
    •    טיפול פסיכולוגי בשיטת EMDR
    •    הדרכת הורים
    •    טיפול מוזל
    •    ריפוי בעיסוק
    •    קלינאית תקשורת
    •    טיפולים בהבעה ויצירה
    •    מטפלים לקהילה הגאה
  • פורומים
    •    הפורומים שלנו
    •    פורום טיפול פסיכולוגי ילדים
    •    פורום שירות צבאי
    •    פורום התמכרויות
    •    פורום טיפול פסיכולוגי
    •    פורום זוגיות , טיפול זוגי
    •    פורום דיכאון, חרדה
    •    פורום הגיל השלישי
    •    פורום אמהות, היריון ולידה
    •    פורום גיל ההתבגרות
    •    פורום ייעוץ לקהילה הגאה
    •    פורום קלינאית תקשורת
    •    פורום הדרכת הורים
    •    פורום פסיכולוגיית ספורט
  • ערוצי תוכן
    •    מאמרים
    •    גיל ההתבגרות
    •    טיפול בילדים
    •    דיכאון וחרדה
    •    לקויות למידה
    •    זוגיות ומשפחה
    •    טיפול פסיכולוגי
    •    איכות חיים
    •    ערוץ וידאו
    •    סרטוני הדרכת הורים
    •    הכנה לכיתה א
    •    הצבת גבולות וסמכות הורית
    •    מידע כללי
    •    מילון מונחים
    •    השירות הציבורי
    •    מכונים טיפוליים
    •    מידע על סוגי טיפול
    •    הכשרות והסמכות
  • לאנשי מקצוע
    •    מאגר מדריכים מקצועיים
    •    מאמרים מקצועיים
    •    הצטרפות לאינדקס שלנו
    •    לוח לקהילה המקצועית
    •    כלים ושירותים למטפלים
    •    הרשמה לניוזלטר
    •    פרסום מאמרים בעל הספה
    •    כניסת מטפלים רשומים
  • תחומי טיפול
    •    תחומי טיפול
    •    טיפול בדיכאון
    •    טיפול בחרדה
    •    הפרעות אכילה
    •    לקויות למידה והפרעות קשב
    •    נכויות ומחלות כרוניות
    •    אבחונים
    •    התמכרויות
    •    מיינדפולנס
    •    פסיכולוגיה תעסוקתית
    •    פסיכודרמה
    •    התפתחות הילד
    •    גיל ההתבגרות
    •    בעיות משפחתיות וזוגיות
    •    אבל ואובדן
    •    טיפול רגשי בילדים
    •    הגיל השלישי
    •    טיפול בקשיים מיניים
  •     |         חפש באתר
לוגו על הספה

לוגו על הספה

על הספה אינדקס המטפלים של ישראל
  • בית
  • חפש באינדקס
  • חפש מטפל
    • טיפול פסיכולוגי
    • טיפול זוגי
    • מטפלים אונליין
    • טיפול במתבגרים
    • מטפלי CBT
    • מטפלים בשפה הרוסית
    • מטפלים לקהילה הגאה
    • אבחונים
    • טיפול לילדים
  • תחומי טיפול
    • פוסט טראומה
    • טיפול בדיכאון
    • טיפול בחרדה
    • טיפול בהתמכרויות
    • טיפול בהפרעות אכילה
    • קשב וריכוז
    • מטפלים לגיל השלישי
    • פסיכודרמה
    • מיינדפולנס
  • כתבות ומאמרים
  • הפורומים שלנו
  • הרשמה לאינדקס
  • לוח לקהילה המקצועית
  • האזור האישי למטפל

על הספה - כתבות ומאמרים

כתבות ומאמרים מקצועיים בתחום הטיפול הנפשי, איכות חיים ומשפחה שנכתבו על ידי צוות אתר על הספה ואנשי מקצוע נבחרים עבור פורטל על הספה.

לנוחיותכם המאמרים בנושאי בריאות הנפש מחולקים עפ"י נושאים



  •  בית
  •  המגזין
  •  כתבות ומאמרים
  •  תחפושות לפורים
חזרה לדף מאמרים   
א | א | א | א | (שנה גודל אות)
תחפושות לפורים
צוות על הספה
יש ילדים שעדיין רוצים להכין תחפושות מקוריות בבית. אל תבהלו. לפעמים בגלל ריבוי התחפושות בחנות, כאשר ילד מבקש להכין תחפושת מסוימת, למבוגרים יש בראש הפקה מרחיקת לכת. לא בהכרח אלו הציפיות של ילדכם. יתכן ובקלות יחסית ועם אביזרים לא מורכבים ויקרים במיוחד תצליחו ביחד להעמיד תחפושת שתעשה את ילדכם מאושר.
התפתחות הילדזוגיות ומשפחהחגים


חג פורים בפתח, ובשנים האחרונות נדרשים ההורים להתחיל ולדאוג לתחפושות חודשים מראש. רשתות השיווק מפרסמות כבר חודשיים לפני החג את קטלוג התחפושות, לילדים- מצידם, יש תכניות ובקשות וציפיות שתמצא התחפושות המושלמת לרצונם מהר ובקלות אך המציאות היא שתחפושות הפכו יקרות מאוד, ואם ילדכם רוצה להיות מקורי ומיוחד- מאוד קשה להשיג תחפושת.

אם בעבר היו הורים שוקדים על הכנת תחפושות מן הנמצא בבית, הילדים היום רוצים "את הדבר האמיתי" ולא אלתור. גם ההורים שמקדישים את הזמן והמוטיבציה ובאמת רוצים להכין עם ילדם תחפושת, מצליחים לעשות זאת בשנות הגן ובית הספר הראשונות ומהר מאוד אצל רוב הילדים רצון זה חולף. מצד שני, רוב התחפושות הקנויות הן גירסה קרובה אך לא בהכרח איכותית ואם הן פופולריות – אז כבר חודש לפני החג לא ניתן להשיגן במידות המבוקשות. חנויות בוטיק מציעות תחפושות נדירות ואיכותיות אך גם לזה יש מחיר- עמידה בתורים ארוכים, הוצאה כספית גדולה וגם אז- לא מובטח שאחרי שנסענו חצי מדינה לחנות המיוחלת ועמדנו בתור חצי שעה וכבר נכנענו למחיר המופקע והלא מוצדק בעליל של תשלום מאות שקלים לתלבושת חד פעמית - שנגיע לנחלה. לצערנו גם קשה לומר שתחפושות ניתן למחזר לילדים הבאים- הם כבר יודעים בדיוק מה הם רוצים ולתחפושות של היום יש אורך חיים בהיבט האופנתי שלה מאוד קצר.

היבט נוסף ומקשה על המצב הוא שמאיזו שהיא סיבה רוב התחפושות, בעיקר לבנות, ולא משנה באיזה גיל הפכו להיות מופע דוגמנות חושפני שאיננו תואם כלל את גיל הילדה.

מה עושים?

חשוב לקיים עם הילדים שיחה, טרם היציאה למסע החיפושים. להבין מה הציפיות שלהם, מה הכיוון. לצאת לדרך עם יותר מאלטרנטיבה אחת או לפחות להכין את הילדים לכן שיתכן ולא תמצא התחפושת המיוחלת ויצטרכו ללכת על רעיון אחר. הכנה מראש לפערים הללו היא חשובה מאוד. לילד אשר בראשו מצטיירת דמות מהסרטים עלולה להיות אכזבה מאוד גדולה ומפח נפש כאשר מגיעים לחנות והמציאות איננה תואמת את הפנטזיה. כאשר אכזבה זו מתרחשת בזירה ציבורית כמו חנות תחפושות, כאשר המונים נדחקים בין הקולבים, לא נמצא מוכר באיזור לסייע, לא נותנים לפתוח את התחפושות כדי למדוד- התסכול של הילד וההורה נעשים בלתי ניתנים לניהול. שיחת ההכנה יכולה לסייע רבות בהמנעות ממצב זה.

חשוב להתייחס בשיחה לא רק לדמות המסוימת שהילד מבקש אלא גם לאילו היבטים מצאו חן בעיניו בדמות. אם הילד רוצה להיות לוחם, קרי, גיבור, דברו איתו על דמויות נוספות שיכולות למלא משאלה זו. אם הילדה רוצה להיות אלסה – דברו איתה מה היא אוהבת בתחפושות (השמלה? השיער? הסרט?) וחשבו איתה על חלופות אם לא תמצא הדמות המסוימת הזו. תגלו כי לרוב יש אלמנט מסוים בתחפושת שהוא הגורם המושך העיקרי בה וניתן להשיג אלמנט זה בתחפושות אחרות. האם חשוב לילד להיות יחודי ומקורי או להפך- למצוא דמות מוכרת ופופולרית?

כמובן שחשוב בשיחה להגדיר גבולות גזרה: מה התקציב שאתם מוכנים להשקיע בתחפושת? עם הילדים הצעירים יותר שאינם מבינים עדיין ערך של כסף, לא צריך לדבר בסכום מוחלט אבל הם צריכים להיות מודעים להגבלה תקציבית. האם יש מבחינתכם הגבלה על סוגי אביזרים כמו נשקים? מסיכות? החומרים מהם עשויה התחפושת? האם אורך השמלה או אופי התחפושות הם שיקול מבחינתכם?

האם יש הגבלות שהמסגרת החינוכית הציבה בהיבט הבטיחותי? אל תצפו שהחנות תציג רק תחפושות שמותר להכניס לבית הספר. רצוי להמנע מלרכוש תחפושת שביום החגיגה ילדכם לא יורשה להגיע איתה בשלמותה לבית הספר. בררו את הדברים מראש והסבירו אותם לילד לפני צאתכם לקניות.

דברו עם הילד על שיקולי נוחות ומזג אויר. אל תגיעו ליום עצמו והמנעו ממשברים בשבע בבוקר כי קר בחוף וצריך ללבוש חולצה או בגד גוף מתחת לתחפושת או שהתחפושת לא נוחה. כאשר בוחרים עם הילד תחפושת, דברו איתו גם על איך ילבש אותה ביום עצמו אם יהיה קר או חם. הזכרו בתחפושות עבר והפיקו לקחים. האם הילד אכן יחבוש מסיכה או פיאה?האם הוא רגיש למגע של בד מסוים? אל תצאו מנקודת הנחה שאם הילד בחר בתחפושת, ברגע האמת הוא יתגבר על סבלו... ילדים הרגישים לבדים מסויימים, לחום או לקור- חשוב מאוד להקפיד להתאים להם תחפושת מתאימה. בסוף היום- קרנבל פורים הוא מסיבה וילד שסובל בתחפושת שלו לא יוכל להנות ממנה.

שאני אכין תחפושת?

יש ילדים שעדיין רוצים להכין תחפושות מקוריות בבית. אל תבהלו. לפעמים בגלל ריבוי התחפושות בחנות, כאשר ילד מבקש להכין תחפושת מסוימת, למבוגרים יש בראש הפקה מרחיקת לכת. לא בהכרח אלו הציפיות של ילדכם. יתכן ובקלות יחסית ועם אביזרים לא מורכבים ויקרים במיוחד תצליחו ביחד להעמיד תחפושת שתעשה את ילדכם מאושר. דוקא ההכנה המשותפת יכולה להיות חוויה ולתת לחג הזה משמעות אחרת ומהנה יותר ממסע הקניות המפרך והמלאה בחנויות.

דרך נוספת לייצר תחפושת שאיננה מוכנה מראש לקניה, היא לבדוק האם ישנם אביזרים מסויימים שניתן לרכוש בנפרד או חלקי תחפושת מעודפים של שנים קודמות מהם ניתן להרכיב תחפושת חדשה ומקורית. החנויות מציעות במחירים נמוכים במיוחד עודפים של תחפושות שנפתחו ולא נרכשו ולכן אינן שלמות. קצת סבלנות ונבירה בערמות עשויות להשתלם. לעיתים רק צריך להרכיב כמה חלקים של תחפושות כדי לייצר דמות חדשה ומפתיעה.

בנוגע לילדים עם הרגישות לבדים- מכיון והתחפושות המוצעות ברשתות עשויות מבדים זולים, ולא מכותנה אלא מתחליפי בד מסוגים שונים, ילדים אלו עלולים לסבול. גם אם מדד את התחפושת שתי דקות בחנות, אין להסיק מכך שביום המסיבה יצליח להחזיק מעמד שעות בתוך התחפושת. עבור ילדים אלו, עשו איתם סיבוב בחנות, קבלו רעיונות וחשבו האם ניתן להתאים בגד בלוי או לקנות בגד בסיס בחנויות הסטוק הזולות ולהלביש עליהם את התחפושת (ואז כדאי אולי לקנות מידה גדולה יותר).

הילד לא רוצה להתחפש...

תסכול נוסף של הורים יכול להיווצר כאשר אחרי כל ההשקעה הזו- החג מגיע והילד לא רוצה להתחפש.

תופעה זו נפוצה ומוכרת מאוד בקרב הקטנטנים. רבים מהם רואים את התחפושות כדמויות ענק אמיתיות ונבהלים מאוד. זו עשויה להיות חוויה מבעיתה לילד המסתכל על תחפושת הנמר ובטוח שיש לו נמר בחדר, וללבוש אותו משמעו "להבלע" בתוך הנמר. זו איננה המטרה ולא הכוונה ולכן קבלו זאת באהבה. הילד יהנה הרבה יותר מן החג אם לא יופעל עליו לחץ.

מה ניתן בכל זאת לעשות?

חשפו את הילד לתחפושת הרבה זמן מראש ובהדרגה. אל תערכו לילד הפתעה ביום המסיבה. אפשר להציג לו אותה לכמה דקות ואז להחזירה לשקית. לאחר כמה ימים לעשות זאת שוב. אחרי כמה פעמים של חשיפה קצרה זו- לתלות את התחפושת בחדרו. בכלל עוד לא לדבר על ללבוש אותה. יצרו אצלו היכרות מוקדמת ובטחון אשר יהפכו עם הזמן לסקרנות. אם הוא מגלה עניין – הלבישו אותו בחלק אחד של התחפושת. רק המכנס או רק הכובע. לא הכל בבת אחת. לכו איתו בקצב שלו כדי שירגיש בנוח ולא מאויים. ואם כל זה לא עוזר- גם בסדר. הציעו לו ביום המסיבה לצייר משהו על פניו או רק לחבוש כובע או אפילו לשים את האביזרים שכן אהב בשקית בתיקו ותנו לו להחליט אם ומתי ירצה להשתמש בהם.

והכי חשוב- שיהיה חג שמח!





חפש מטפל לפי שם:




טיפול פסיכולוגי

הדרכת הורים

טיפול זוגי

קלינאית תקשורת

טיפול במתבגרים

פסיכיאטר

ריפוי בעיסוק

טיפול משפחתי

טיפול בהבעה ויצירה

טיפול מיני

טיפול פסיכולוגי לילדים

פסיכותרפיה

קבוצות טיפוליות

טיפול באומנות

CBT טיפול קוגנטיבי

אבחונים

EMDR

פיזיותרפיה

גיי פרנדלי

מטפלים אונליין




מרכז

תל אביב

צפון תל אביב

דרום תל אביב

חולון

בת ים

ראשון לציון

יבנה

רמת גן

גבעתיים

בני ברק

ראש העין

בקעת אונו

פתח תקווה

גבעת שמואל

ירושלים

מבשרת ציון

בית שמש

שומרון

שרון

הרצליה

רמת השרון

כפר סבא

רעננה

הוד השרון

נתניה

אבן יהודה

כפר יונה

תל מונד

חדרה

עמק חפר

פרדס חנה

חריש

דרום

באר שבע

אשדוד

אשקלון

טיפול אונליין

צפון

חיפה

קריות

חוף כרמל

בנימינה

זכרון יעקב

עפולה

קרית טבעון

כרמיאל

העמקים

משגב

עמק יזרעאל

יקנעם

נצרת

קרית שמונה

צפת

גליל עליון

גליל תחתון

גליל מערבי

עכו

טבריה

עמק הירדן

נהריה

רמת הגולן

שפלה

רחובות

נס ציונה

מודיעין

גדרה

שוהם

רמלה

לוד




טיפול בדיכאון

טיפול בחרדה

הפרעות אכילה

לקויות למידה

הפרעות קשב וריכוז

הגיל השלישי

התמכרויות

טיפול בטראומה

על הספה

צוות אתר על הספה, משלב אנשי מקצוע טיפוליים יחד עם אנשי אינטרנט. לכולנו, חוויה מדהימה ועם זאת כל כך שונה של טיפול פסיכולוגי. לשם כך יצרנו את "על הספה" מתוך רצון לעזור לכל מי שחש אי נוחות או קושי בחייו, למצוא את העזרה המקצועית הנכונה ולהתחיל, כבר היום, במסע לקראת איכות חיים טובה יותר.

  •    אודות על הספה
  •  service @ alhasapa.co.il
  •  054-5690181
  •  על הספה בפייסבוק
  •    צור קשר
  •    האזור האישי למטפלים
  •    לאנשי מקצוע
 אודות ועזרה
אתר על הספה מקשיב לכם על מנת לשרת אתכם טוב יותר, נשמח לקבל מכם תגובות, הערות וביקורות.
מטפלים ממליצים עלינו
אין תחליף למפגש הבינאישי. אך בימינו המפגש הראשוני מתחיל הרבה לפני ששני אנשים נפגשים פנים אל פנים
הצטרפות לאינדקס מטפלים - "על הספה" מציע לך מגוון שירותים וחבילות אטרקטיביות שיאפשרו לכם שליטה מלאה ואיכותית בתכנים שיקראו אודותכם לקוחות וקולגות

 ערוצים מומלצים


  •    פורומים בעל הספה
  •    ערוץ הוידאו של הספה
  •    כתבות בעל הספה
  •    תחומי טיפול
  •    אזור אנשי מקצוע
  •    אינדקס מדריכים
  •    טיפול פסיכולוגי מוזל
  •    לוח לקהילה המקצועית
  •    הבלוגים של על הספה

 אינדקס על הספה


  •    טיפול פסיכולוגי
  •    טיפול זוגי
  •    הדרכת הורים
  •    פיזיותרפיה
  •    קלינאית תקשורת
  •    ריפוי בעיסוק
  •    טיפול פסיכיאטרי
  •    קבוצות טיפוליות
  •    CBT


התכנים והמידע המוצגים באתר זה מספקים מידע בלבד. אין לראות בהם אבחנה ו/או חוות דעת ו/או המלצה רפואית והם אינם מהווים בשום מקרה תחליף לייעוץ עם גורם מקצועי מוסמך.
השימוש באתר או בתכניו הוא על אחריותו הבלעדית והמלאה של המשתמש. שימוש באתר ובתכניו ייחשב כהסכמה מצד המשתמש לתקנון האתר .
  כל הזכויות שמורות לאתר על הספה ©

הצהרת נגישות
הצהרת נגישות