על הספה - פורומי מומחים

פורום אבחונים

קשרים חברתיים

פורום אבחונים

פורום אבחונים הפורום מנהול עלידי מכון אפיקים אפיקים הנו מכון פרטי, אשר מתמחה עריכת אבחונים פסיכולוגיים, אבחונים פסיכודיאגנוסטים, אבחוני מסוגלות הורית, איבחונים דידקטיים, איבחונים פסיכו-דידקטיים, אבחונים התפתחותיים, ועוד.

צוות אפיקים מורכב מאנשי מקצוע מהשורה הראשונה, אשר לכל אחת ואחד מהם מומחיות בתחומים הקשורים לסוגיות כגון קשיי למידה, קשיים רגשיים, קשיים בתקשורת, הערכות פסיכו-דיאגנוסטיות, מסוגלות הורית ועוד. באפיקים, בעזרת בחינתם של הצרכים האבחוניים בכל פנייה, מתבצעת התאמה לאנשי המקצוע, לכלים האבחוניים ולפורמט המתאימים ביותר. האבחון עצמו כולל ניתוח מעמיק של הממצאים, ועל מנת שיעשה בו שימוש מועיל, ניתן בסיומו משוב אישי מפורט וייעוץ בנוגע להמלצותיו.

הפורום עוסק בכל נושא האבחונים : אילו סוגים של אבחונים קיימים וכיצד יודעים איזה אבחון מתאים ומתי? כיצד קוראים ומבינים את תצאות האבחון? מתי כדאי לפנות לאבחון וכמה זמן אורך התהליך?

תחומי הפורום:

* אבחוני מסוגלות הורית
* איבחונים דידיקטיים
* איבחונים פסיכו דידיקטיים
* איבחונים התפתחותיים
* איבחונים נוירופסיכולוגיים
* הערכות מסוכנות
* איזה איבחון מתאים ומתי.
* קריאת תוצאות האיבחון.
* מתי כדאי לפנות לאבחון ואיך....

הפורום אינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע ואינו מספק אבחון או טיפול, אלא מהווה מקום לקבלת תמיכה והכוונה.

כל מה שצריך לדעת על אבחונים

מכון אפיקים באתר על הספה

לאתר המכון

מכון אפיקים בפייסבוק

שאלה:  קשרים חברתיים  -  (עדי)


שלום רב יש לי ילדה בת שמונה תלמידה מצטיינת. יש לה קשיים חברתיים אני לא יודעת אם זה בגלל שהייתה בבית עד גיל מאוחר או אולי זה שילוב דווקא שנה שעברה היתה לה חברה הכי טובה הבעיה שהחברה עזבה לחינוך ביתי והבת שלי מאוד ביישנית ולא מתחילה חברתיות בעצמה. בנוסף יש לה גם למשל שצופה בסרט ומתלהבת מזיזה את הידים בצורה מוזרה במסעדות לא מסוגלת לשבת בכיסא עומדת וכול הזמן זזה בבית יכולה לזוז מצד אחד של הבית לצד השני. יש לציין שבבית הספר היא רוב הזמן זוכה בהתנהגות מאוד טובה וגם עוזרת לילדים אחרים ללמוד נראה לי שיש סדר דברים זה מאוד עוזר לה. אני לא יודעת אם ההתנהגות הזאת נורמלית לגילה ואיך ניתן לעודד אותה ליצור קשרים חברתיים

תשובה:  קשרים חברתיים - (אירית רוזנפלד אשר)


שלום רב, אתייחס תחילה להתנהגות המוזרה שציינת בהקשר זה הייתי ממליצה להיוועץ עם רופא המשפחה, הוא אמור להכווין אתכם בנושא. לגבי הקשיים החברתיים, נראה שכדאי לשתף את ביה"ס ובפרט המחנכת וביחד לנסות לגבש התערבות שתסייע בנושא. בבית- אפשרי לקיים שיחות בנוגע לחשיבות קשרים חברתיים בכלל. בנוסף ניתן לשתף את הילדה בחוויות שלכם עם חבריכם כשאתם הייתם ילדים( וגם מחייכם הבוגרים). בהצלחה אירית רוזנפלד אשר מטפלת זוגית ומשפחתית, מדריכת הורים
 X