על הספה - פורומי מומחים

פורום קלינאית תקשורת

דיבור שפה נוספת שהיא לא שפת אם

פורום קלינאית תקשורת

פורום קלינאית תקשורת מנהלת פורום תמר לבין-שרון קלינאית תקשורת מוסמכת, בוגרת החוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת תל אביב(.B.A). בעלת תואר שני (.M.A).בחוג לחינוך באוניברסיטת תל אביב. מומחית בהתפתחות הילד.

בעלת ניסיון עשיר באבחון וטיפול בלקויות שפה ודיבור, כולל:

עיכוב בהתפתחות השפה בגיל הרך, לקויות שפה בגיל בית ספר, מובנות דיבור נמוכה ושיבושי היגוי, צרידות ובעיות קול, בעיות בשטף הדיבור ('דיבור חטוף' וגמגום).

בעלת ניסיון טיפולי עשיר ומגוון במסגרות שונות, כגון: מכונים להתפתחות הילד, מכוני שמיעה ודיבור.

בעלת ניסיון בהדרכה של קלינאיות מתמחות וסטודנטיות.

כיום- עובדת כקלינאית תקשורת עצמאית, בעלת קליניקה פרטית ברמת גן.

שאלה:  דיבור שפה נוספת שהיא לא שפת אם  -  (שיר)


שלום, אני רוצה להתייעץ איתך לגבי משהו. שני בני הזוג יודעים עברית כשפת אם. הניסיון שלי עם אנגלית הוא דרך העבודה, אבל לא אוכל להגיד שזה קרוב לשפת אם. אני יודעת להתנסח ולדבר באנגלית ברמה טובה. לאחרונה נתקלתי בתוכניות שמציעות לדבר עם הילד אנגלית כדי לשפר את האוצר מילים שלו ובעצם להקנות את השפה האנגלית מגיל קטן. הבן שלי בן שנה. אני בצומת דרכים כבר כמה חודשים - אני מתלבטת אם להתחיל לשיר לו שירים באנגלית, לספר לו סיפורים ולדבר איתו מידי פעם (נגיד שעה ביום) באנגלית. אני מסוגלת לעשות את זה אם אדע שזה משהו שטוב עבור הילד שלי. ראיתי שיש דעות לכאן או לכאן. התכנון הוא שבגיל שלוש אחשוף אותו לטלוויזיה רק באנגלית ומכאן ילמד את השפה, ועד אז אשמר אוצר מילים בסיסיים ומשפטים בסיסיים. מה דעתך על הנושא? תודה רבה

תשובה:  דיבור שפה נוספת שהיא לא שפת אם - (תמר לבין-שרון)


שלום שיר, לדעתי, אין כל בעיה בחשיפה ממוקדת לשפה האנגלית. מומלץ להתמקד בפעילויות ספציפיות, ולעשות הפרדה בין השפות. שלום שיר, לדעתי, אין כל בעיה בחשיפה ממוקדת לשפה האנגלית. מומלץ להתמקד בפעילויות ספציפיות, ולעשות הפרדה בין השפות.
 X