הרשמה לאינדקס על הספה   |  כניסת מטפלים רשומים   |     על הספה בפייסבוק
אודות על הספה   |  הרשם לניוזלטר שלנו   |  צור קשר
לוגו על הספה
  • בית
  • חפש מטפל
    •    חיפוש באינדקס
    •    מטפלים אונליין
    •    טיפול פסיכולוגי
    •    טיפול פסיכולוגי אונליין
    •    טיפול זוגי
    •    טיפול פסיכולוגי לילדים
    •    טיפול במתבגרים
    •    טיפול CBT
    •    טיפול פסיכולוגי בשיטת EMDR
    •    הדרכת הורים
    •    טיפול מוזל
    •    ריפוי בעיסוק
    •    קלינאית תקשורת
    •    טיפולים בהבעה ויצירה
    •    מטפלים לקהילה הגאה
  • פורומים
    •    הפורומים שלנו
    •    פורום טיפול פסיכולוגי ילדים
    •    פורום שירות צבאי
    •    פורום התמכרויות
    •    פורום טיפול פסיכולוגי
    •    פורום זוגיות , טיפול זוגי
    •    פורום דיכאון, חרדה
    •    פורום הגיל השלישי
    •    פורום אמהות, היריון ולידה
    •    פורום גיל ההתבגרות
    •    פורום ייעוץ לקהילה הגאה
    •    פורום קלינאית תקשורת
    •    פורום הדרכת הורים
    •    פורום פסיכולוגיית ספורט
  • ערוצי תוכן
    •    מאמרים
    •    גיל ההתבגרות
    •    טיפול בילדים
    •    דיכאון וחרדה
    •    לקויות למידה
    •    זוגיות ומשפחה
    •    טיפול פסיכולוגי
    •    איכות חיים
    •    ערוץ וידאו
    •    סרטוני הדרכת הורים
    •    הכנה לכיתה א
    •    הצבת גבולות וסמכות הורית
    •    מידע כללי
    •    מילון מונחים
    •    השירות הציבורי
    •    מכונים טיפוליים
    •    מידע על סוגי טיפול
    •    הכשרות והסמכות
  • לאנשי מקצוע
    •    מאגר מדריכים מקצועיים
    •    מאמרים מקצועיים
    •    הצטרפות לאינדקס שלנו
    •    לוח לקהילה המקצועית
    •    כלים ושירותים למטפלים
    •    הרשמה לניוזלטר
    •    פרסום מאמרים בעל הספה
    •    כניסת מטפלים רשומים
  • תחומי טיפול
    •    תחומי טיפול
    •    טיפול בדיכאון
    •    טיפול בחרדה
    •    הפרעות אכילה
    •    לקויות למידה והפרעות קשב
    •    נכויות ומחלות כרוניות
    •    אבחונים
    •    התמכרויות
    •    מיינדפולנס
    •    פסיכולוגיה תעסוקתית
    •    פסיכודרמה
    •    התפתחות הילד
    •    גיל ההתבגרות
    •    בעיות משפחתיות וזוגיות
    •    אבל ואובדן
    •    טיפול רגשי בילדים
    •    הגיל השלישי
    •    טיפול בקשיים מיניים
  •     |         חפש באתר
לוגו על הספה

לוגו על הספה

על הספה אינדקס המטפלים של ישראל
  • בית
  • חפש באינדקס
  • חפש מטפל
    • טיפול פסיכולוגי
    • טיפול זוגי
    • מטפלים אונליין
    • טיפול במתבגרים
    • מטפלי CBT
    • מטפלים בשפה הרוסית
    • מטפלים לקהילה הגאה
    • אבחונים
    • טיפול לילדים
  • תחומי טיפול
    • פוסט טראומה
    • טיפול בדיכאון
    • טיפול בחרדה
    • טיפול בהתמכרויות
    • טיפול בהפרעות אכילה
    • קשב וריכוז
    • מטפלים לגיל השלישי
    • פסיכודרמה
    • מיינדפולנס
  • כתבות ומאמרים
  • הפורומים שלנו
  • הרשמה לאינדקס
  • לוח לקהילה המקצועית
  • האזור האישי למטפל

על הספה - כתבות ומאמרים

כתבות ומאמרים מקצועיים בתחום הטיפול הנפשי, איכות חיים ומשפחה שנכתבו על ידי צוות אתר על הספה ואנשי מקצוע נבחרים עבור פורטל על הספה.

לנוחיותכם המאמרים בנושאי בריאות הנפש מחולקים עפ"י נושאים



  •  בית
  •  המגזין
  •  כתבות ומאמרים
  •  תיאוריית ההתקשרות
חזרה לדף מאמרים   
א | א | א | א | (שנה גודל אות)
תיאוריית ההתקשרות
תיאוריית ההתקשרות
צוות אתר על הספה
מערכת ההתקשרות מספקת לאדם ביטחון באמצעות הבטחה כי יקבל מענה לכשיפנה לחפש דאגה ועזרה אצל אחרים תומכים כאשר חש צורך להגנה ולתמיכה
טיפול בחרדהטיפול פסיכולוגי


תיאורית ההתקשרות שעסקה בראשיתה בקשר הרגשי בין הפעוט למטפל בו (Bowlby, 1988), הורחבה כמתארת מאפיינים של קשרים בין אישיים בבגרות בכלל וקשרים אינטימיים בפרט, כנגזרים מדפוסי ההתקשרות (Mikulincer & Shaver, 2003). הקשר הראשוני עם המטפל העיקרי הוא אינסטינקטיבי, וחיוני לרכישת בסיס בטוח עבור הילד על מנת שיוכל לצאת ולחקור את הסביבה ואליו תמיד יהיה ניתן לחזור. על בסיס קשר זה יבנו קשרים אחרים בעתיד(Bowlby, 1980;1982;1988) .

הקשר שנוצר בין הפעוט לאמו מהווה בסיס לבנייה של "מודלי פעולה פנימיים" (Internal Working Models) באמצעות הפנמה של התנהגות האם והקשר בינה לבין הפעוט. מודלים אלו מסייעים לילד לפרש את הנעשה בסביבה החברתית שלו ולגבש ציפיות מהאחרים בחייו. מכאן, חשיבות רבה ניתנת ליכולתה ולנכונותה של האם להיענות לצרכי הילד. הדרך בה יחווה הפעוט את היענותה של האם לצרכיו, תשפיע על האמונות שלו כאדם ראוי (או לא) לאהבה, תשומת לב ודאגה, ועל הציפיות לגבי הקשר והזמינות של האחרים המשמעותיים כלפיו (Mikulincer & Shaver, 2003). אמונות אלו ממשיכות להתקיים לאורך החיים, גם בבגרות (Bowlby 1988;1982).

יחסי ההתקשרות השונים הנוצרים בין האם לתינוק יוצרים שלושה דפוסי התקשרות; האחד, בטוח ושניים בלתי בטוחים: הדפוסים הנמנע והחרד. הדפוס הבטוח, אלו תינוקות שאימותיהם הגיבו בצורה תואמת לאיתותיו של התינוק ויזמו יותר אינטראקציות התואמות את צרכיו. בעלי סגנון זה, הם אלו החשים ראויים לאהבה. השני, הנמנע, האימהות תוארו כמנוכרות, פולשניות או עוינות. אימהות אלו יוזמות פחות אינטראקציות, והאינטראקציות הללו הן בהתאם לצורכיהן ולמערכת ההגנתית שלהן. מתוך אינטראקציות אלו הילד ילמד כי עליו לסמוך על עצמו בלבד. הסגנון השלישי הוא החרד. התנהגותם של הילדים נעה בין היצמדות לאם לבין כעס כלפיה. אמותיהם נוטות להראות סימני חוסר אונים וחוסר היענות לאיתותיהם של ילדיהן; תגובותיהן בדרך כלל אינן צפויות מראש (Ainsworth et al., 1978).

Bartholomew (1990; 1997), הרחיבה את המודל לארבעה סגנונות התקשרות. בעל הסגנון הבטוח, הוא בעל תפיסה חיובית של עצמו ושל האחרים. מרגיש ראוי לאהבה והאחרים זמינים וראויים לאמון. לבעל הסגנון החרד, ערך עצמי נמוך, והערכה גבוהה של האחרים. הסגנון הנמנע מבטל, מתאר בעלי תפיסה נמוכה של האחרים אך תחושת ערך עצמי גבוהה ואילו הנמנע מפוחד, הוא בעל תפיסה שלילית של עצמו ושל האחרים (Finzi-Dottan, Cohen & Tyano, 2004).

המחקר העדכני בתחום ההתקשרות מציע בדיקתם של סגנונות ההתקשרות על שני צירים הנעים בין שני מימדי על רציפים: חרדה והימנעות (Mikulincer & Shaver, 2003 ). מימד ההימנעות מתייחס לנטייה של הפרט לחוש שלא בנוח עם קרבה ותלות ומימד החרדה מתייחס לפחד מנטישה. לפי מודל זה, מבוגרים המקבלים ציון נמוך בשני המימדים, הימנעות וחרדה, תואמים לדפוס הבטוח, ואילו אנשים המקבלים ציון נמוך בהימנעות אך גבוה בחרדה, תואמים לדפוס החרד. הדפוס הנמנע-מבטל מתאפיין בציון גבוה בהימנעות ונמוך בחרדה, בעוד שהדפוס הנמנע-מפוחד מקבל ציון גבוה הן בחרדה והן בהימנעות (Brennan, Clark & Shaver, 1998).

התקשרות בבגרות

בילדות ההורים מהווים דמויות ההתקשרות העיקריות, ואילו בבגרות בן הזוג מהווה דמות התקשרות המספק קרבה, 'בסיס בטוח' ו'מפלט בטוח' ומנחם בעת מצוקה ( Mikulincer & Shaver, 2003). נמצא קשר בין התקשרות בטוחה בילדות ובין יחסים בין אישיים מספקים בבגרות עם חברים ובמיוחד עם בני זוג. האינטראקציות השונות אותן אנשים חוו מגבשות ייצוגים פנימיים בעלי טבע שונה ויכולות עדכון לאור התנסויות בינאישיות חוזרות לאורך אירועי החיים Finzi-Dottan, Cohen & Tyano, 2004) ). התקשרות בטוחה בילדות המוקדמת מאפשרת אינדיבידואציה, שהיא תנאי הכרחי להתקשרות בבגרות, במיוחד יחסים אינטימיים עם בן זוג (Weisel & Kamara, 2005).

מערכת ההתקשרות מספקת לאדם ביטחון באמצעות הבטחה כי יקבל מענה לכשיפנה לחפש דאגה ועזרה אצל אחרים תומכים כאשר חש צורך להגנה ולתמיכה. בבגרות, מנגנון זה מפעיל ייצוגים פנימיים של השותפים ליחסים המספקים הגנה ודאגה ועל כן חשוב לשמירה על יציבות רגשית ובריאות נפשית, התפתחות דימוי עצמי חיובי, ועיצוב עמדות חיוביות כלפי בני זוג ביחסים קרובים (Bowlby, 1988). כמו כן, אסטרטגיות בטוחות של התקשרות מאפשרות אמונה ברצון הטוב של האחר, הוקרת תודה, וחיבה כלפי בן הזוג כמו גם סובלנות כלפי התנהגויות שליליות שלו ( Mikulincer, & Shaver, 2003).

מקורות:

Ainsworth, M.D., Blehar, E., & Wall, S. (1978). Patterns of Attachment: A Psychological Study of the Strange Situation. Erlbaum: Hillsdale, New Jersey. Bartholomew, K. (1990). Avoidance of intimacy: An attachment perspective. Journal of Social Personal Relationships, 7, 147-178.

Bowlby, J. (1969). Attachment and loss: Vol.1: Attachment. Middlesex, England: Penguin Books. Bowlby, J. (1988). A secure base: Clinical applications of attachment theory. London: Routledge. Brennan, K. A., Clark, C. L., & Shaver, P. R. (1998). Self-report measurement of adult attachment: An integrative overview. In J. A. Simpson & W. S. Rholes (Eds), Attachment theory and close relationships. (pp.46-76). NY: Guilford Press.

Finzi-Dottan, R., Cohen, O. & Tyano, S. (2004). Le couple : sa formation, sa destruction et ce qu’il y a entre les deux. Perspectives Psychiatriques, 43, 310-317 )Mikulincer, M., & Shaver, P. R. (2003). The attachment behavioral system in adulthood: Activation, psychodynamics, and interpersonal processes. In M. P. Zanna (Ed.), Advances in experimental social psychology (Vol. 35, pp. 53-152). San Diego, CA: Academic Press. Weisel, A. & Kamara, A. (2005).Attachment and Individuation of Deaf/ Hard of Hearing and Hearing Young Adults. Journal of Deaf Studies and Deaf Education. 10,(1)






חפש מטפל לפי שם:




טיפול פסיכולוגי

הדרכת הורים

טיפול זוגי

קלינאית תקשורת

טיפול במתבגרים

פסיכיאטר

ריפוי בעיסוק

טיפול משפחתי

טיפול בהבעה ויצירה

טיפול מיני

טיפול פסיכולוגי לילדים

פסיכותרפיה

קבוצות טיפוליות

טיפול באומנות

CBT טיפול קוגנטיבי

אבחונים

EMDR

פיזיותרפיה

גיי פרנדלי

מטפלים אונליין




מרכז

תל אביב

צפון תל אביב

דרום תל אביב

חולון

בת ים

ראשון לציון

יבנה

רמת גן

גבעתיים

בני ברק

ראש העין

בקעת אונו

פתח תקווה

גבעת שמואל

ירושלים

מבשרת ציון

בית שמש

שומרון

שרון

הרצליה

רמת השרון

כפר סבא

רעננה

הוד השרון

נתניה

אבן יהודה

כפר יונה

תל מונד

חדרה

עמק חפר

פרדס חנה

חריש

דרום

באר שבע

אשדוד

אשקלון

טיפול אונליין

צפון

חיפה

קריות

חוף כרמל

בנימינה

זכרון יעקב

עפולה

קרית טבעון

כרמיאל

העמקים

משגב

עמק יזרעאל

יקנעם

נצרת

קרית שמונה

צפת

גליל עליון

גליל תחתון

גליל מערבי

עכו

טבריה

עמק הירדן

נהריה

רמת הגולן

שפלה

רחובות

נס ציונה

מודיעין

גדרה

שוהם

רמלה

לוד




טיפול בדיכאון

טיפול בחרדה

הפרעות אכילה

לקויות למידה

הפרעות קשב וריכוז

הגיל השלישי

התמכרויות

טיפול בטראומה

על הספה

צוות אתר על הספה, משלב אנשי מקצוע טיפוליים יחד עם אנשי אינטרנט. לכולנו, חוויה מדהימה ועם זאת כל כך שונה של טיפול פסיכולוגי. לשם כך יצרנו את "על הספה" מתוך רצון לעזור לכל מי שחש אי נוחות או קושי בחייו, למצוא את העזרה המקצועית הנכונה ולהתחיל, כבר היום, במסע לקראת איכות חיים טובה יותר.

  •    אודות על הספה
  •  service @ alhasapa.co.il
  •  054-5690181
  •  על הספה בפייסבוק
  •    צור קשר
  •    האזור האישי למטפלים
  •    לאנשי מקצוע
 אודות ועזרה
אתר על הספה מקשיב לכם על מנת לשרת אתכם טוב יותר, נשמח לקבל מכם תגובות, הערות וביקורות.
מטפלים ממליצים עלינו
אין תחליף למפגש הבינאישי. אך בימינו המפגש הראשוני מתחיל הרבה לפני ששני אנשים נפגשים פנים אל פנים
הצטרפות לאינדקס מטפלים - "על הספה" מציע לך מגוון שירותים וחבילות אטרקטיביות שיאפשרו לכם שליטה מלאה ואיכותית בתכנים שיקראו אודותכם לקוחות וקולגות

 ערוצים מומלצים


  •    פורומים בעל הספה
  •    ערוץ הוידאו של הספה
  •    כתבות בעל הספה
  •    תחומי טיפול
  •    אזור אנשי מקצוע
  •    אינדקס מדריכים
  •    טיפול פסיכולוגי מוזל
  •    לוח לקהילה המקצועית
  •    הבלוגים של על הספה

 אינדקס על הספה


  •    טיפול פסיכולוגי
  •    טיפול זוגי
  •    הדרכת הורים
  •    פיזיותרפיה
  •    קלינאית תקשורת
  •    ריפוי בעיסוק
  •    טיפול פסיכיאטרי
  •    קבוצות טיפוליות
  •    CBT


התכנים והמידע המוצגים באתר זה מספקים מידע בלבד. אין לראות בהם אבחנה ו/או חוות דעת ו/או המלצה רפואית והם אינם מהווים בשום מקרה תחליף לייעוץ עם גורם מקצועי מוסמך.
השימוש באתר או בתכניו הוא על אחריותו הבלעדית והמלאה של המשתמש. שימוש באתר ובתכניו ייחשב כהסכמה מצד המשתמש לתקנון האתר .
  כל הזכויות שמורות לאתר על הספה ©

הצהרת נגישות
הצהרת נגישות