בימים אלה שהילדים בבית ועולות המון חרדות ודאגות סביב הקורונה וחוסר הוודאות הכללי במדינה ובעולם, משתפת אתכם במספר טיפים ותרגילים
שיכולים לעזור לילדים, בעיקר בגילאי גן ויסודי,
בהתמודדות עם המחשבות המפחידות ותחושות החרדה והדאגה שמתלוות למחשבות אלו.
הטיפים והתרגילים לקוחים מגישת ה ACT תרפיית קבלה ומחויבות שאותה אני מאוד אוהבת ומתהליך בגישה שנקרא הפרדה קוגניטיבית.
תהליך שמטרתו לאפשר לילדים להתבונן על המחשבות שלהם וליצור מרחב בינם ובין המחשבות, זאת לעומת המצב הקיים בו הילדים חווים את המחשבות שלהם כחלק מהם ועל כן יש תחושת חרדה ודאגה כה גבוהה:
1. דרך נהדרת ליצור דיאלוג ומרחב בין הילדים למחשבות מעוררות הדאגה היא לצייר ולתמלל את המחשבות בצורה של קומיקס.
בדוגמא שצילמתי לכם, באדיבות הבן המקסים שלי ליאור שבכיתה ג', ניתן לראות שליאור צייר את נגיף הקורונה ואת עצמו ואת הדיאלוג שיש ביניהם.
בתחילה נגיף הקורונה נראה גדול וכעוס אך בהמשך ניתן לראות איך בציור הנגיף נהיה פחות כעוס ויותר קטן ואילו הדמות של ליאור מתחזקת.
מכיוון שאפשר לצייר בקומיקס מה שרוצים הילדים יכולים לנצח את הקורונה, להביס אותה, לצייר אותה באופן מגוחך וכו' ובכך לחזק את תחושת המסוגלות והביטחון שלהם.

2. ניתן לרשום את המחשבות הדאגות והפחדים על דף ולקרוא אותם בקול מגוחך של דמות שהילדים יבחרו- לדוגמא בוב ספוג, סקווידוויד, פטריק, פיניאס ופרב, דמות מצחיקה במשפחה וכל מה שעולה בדמיון, תתפרעו ....
3. לכתוב רשימה של דברים שהילדים יכולים לעשות בזמן שהם חווים מצוקה רגשית ולשים אותה במקום נגיש לילדים, כך שבכל פעם הם יוכלו לבחור מהרשימה מה הם יכולים לעשות עכשיו כדי להרגיש טוב יותר.
הרשימה צריכה להיכתב יחד עם הילדים, שיציעו רעיונות לדברים שיעזרו להם להרגיש יותר טוב ויכולה לכלול דברים כמו לאכול מאכל אהוב, לקפוץ 10 פעמים על רגל אחת, על שתי רגליים, לקבל חיבוק ונשיקה, לראות סרטון מסוים ביו טיוב, פרק מסדרה אהובה ועוד ועוד, שוב תתפרעו .....
מקווה שעזרתי, מאחלת לכולם המון בריאות
שירי מועלם –צעדי
עובדת סוציאלית בעלת תואר שני M.S.W
מטפלת לפי הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית CBT וגישות נוספות כמו ACT (תרפיית קבלה ומחויבות), מיינדפולנס ושיטת הטיפול בטראומה PE.
מתמחה בטיפול בילדים, נוער ומבוגרים.