התמחות: בריאות הנפש,חרדה,דיכאון,בעיות במיניות,בעיות זוגיות ,אבל,פוסט טראומה, משברי חיים, הפרעות אישיות, DBT
אזור בארץ: קריות, חיפה, צפון
שפה: עברית
מטפלת במבוגרים, טיפול פרטני וטיפול זוגי. מאמינה בגישה אינטגרטיבית שמשלבת בין תיאוריות וכלים טיפוליים המתאימים לצרכי כל מטופל באופן אישי. עורכת אבחונים פסיכודיאגנוסטיים לכל הגילאים
התמחות: הפרעות אכילה,בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות במיניות וזהות מינית,אבל ואובדן,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: שפלה,רחובות
שפה: עברית,אנגלית
בעיני, טיפול נפשי הוא מסע משותף בין המטפל למטופל להקלה על מצוקה ו/או סבל אותם חש המטופל. מסע מוצלח מושתת על קשר אמיץ ואינטימי בחדר הטיפולים.
התמחות: חרדה ופוביה ,דיכאון, בעיות משפחתיות וזוגיות, פרק ב', הורות, משברים אישיים, אבל ואובדן, טיפול במתבגרים, הפרעות אכילה
אזור בארץ: שפלה,מודעין
שפה: עברית,אנגלית
אסתר גאמס מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, מדריכה מוסמכת, מנהלת תחנה במגזר הציבורי, התמודדות עם משברי חיים שפת אם אנגלית ועברית
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה, דיכאון והפרעות מצב רוח, מעברי חיים, ועוד.
אזור בארץ: שרון,הרצליה,כפר סבא,רמת השרון,הוד השרון, טיפול מרחוק
שפה: עברית
''באמצע הקושי שוכנת הזדמנות'' (אלברט איינשטיין). מאמינה כי טיפול פסיכולוגי מתקיים באמצעות דו-שיח פתוח, מכבד ורגיש וצעידה במסע משותף למען השגת היעדים.
התמחות: קשישים,נכויות ומחלות כרוניות,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,הדרכת הורים,התמודדות עם משברי חיים
אזור בארץ: חיפה,צפון
שפה: עברית
טיפול אינטגרטיבי המשלב התייחסות לגוף, לנפש ולרוח לצד גישה קוגניטיבית התנהגותית, מעשית אך רגשית לאדם ולחיים.
התמחות: דכאון, טיפול אישי,חרדות, דימוי עצמי וגופני,טיפול זוגי, התמודדות עם משברי חיים, בעיות משפחתיות וזוגיות.
אזור בארץ: השרון, רמת השרון, טיפול אונליין
שפה: עברית,אנגלית
טיפול במבוגרים ומתבגרים. בעלת ניסיון רב בטיפול במשברים, קשיים בזוגיות, בתעסוקה ומעבר בין שלבי החיים. טיפול בנשים, טיפול בחרדות, דכאון, קשיים בדימוי עצמי ותחושות תקיעות בחיים.
התמחות: מטפלת במבוגרים,מתבגרים וילדים במשברי חיים,חרדה, דיכאון, פוסט טראומה,קשיים במערכות יחסים ,זהות מינית,אבדן ואבל ועוד.
אזור בארץ: גבעתיים, רמת גן, תל אביב
שפה: עברית
אני עו''סית קלינית. מטפלת במבוגרים.ות מתבגרים.ות וילדים.ות . מאמינה בטיפול קשוב ורגיש, ביצירת מרחב תומך לעולם הפנימי והתבוננות שמאפשרת חופש פנימי והתפתחות נפשית.
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: שרון,עמק חפר,חדרה
שפה: עברית
מדריכה מטפלים ומטפלת במבוגרים ומתבגרים, זוגות ומשפחות וביחסי הורים וילדיהם (הצעירים או הבוגרים). בעלת ניסיון קליני רב בטיפול המבוסס על הגישה הפסיכודינמית וטיפול מבוסס רגש וחוויה.
התמחות: טיפול במבוגרים,מתבגרים וילדים, חרדה ,דיכאון,טראומה,התמודדות עם משברי חיים,טיפול זוגי
אזור בארץ: שרון,פתח תקווה, ראש העין
שפה: עברית
אני מאמינה שטיפול פסיכולוגי מיטבי לא מתקיים לפי גישה טיפולית אחת, אלא מתוך שילוב גישות על פי צרכי המטופל. משלבת גם טיפול דינמי קצר מועד, CBT,טיפולים בטראומה, היפנוזה.
התמחות: גישות טיפול- דנמי, CBT, EMDR אוכלוסיה- טיפול פרטני וזוגי, מתבגרים. תחום טפול- דכאון, חרדה, משברי חיים, אבל ואובדן
אזור בארץ: חיפה
שפה: עברית,אנגלית
אני מטפלת בעלת שנות נסיון רבות בטיפול ובהדרכת מטפלים. אני מיישמת שיטות טיפול שונות כשמטרתי היא לקדם את המטופל במקסימום האפשרי בכל פגישה.
התמחות: חרדה, משברי חיים ,בעיות משפחתיות וזוגיות,דכאון ,בעיות במיניות , אבל ואבדן, פוסט טראומה, טיפול בלהט"ב ,הגיל השלישי
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן, רעננה
שפה: עברית,אנגלית
ניסיון רב בטיפול אינדיווידואלי במבוגרים עם קשיים רגשיים ,חרדה, ריקנות ,דכאון ,תחושת בדידות ואבדן. משלב בין טיפול דינמי ובין טיפול ממוקד .מטפל זוגי מנוסה.
התמחות: זוגיות במשבר, הדרכת הורים, טיפול זוגי ופרטני, ייעוץ תעסוקתי וכלכלי
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז
שפה: עברית,אנגלית
מגיע לכם להיות בזוגיות שיש בה חיבור, נוכחות, אהבה ותחושת שייכות ואתם יכולים להגיע לשם על ידי עבודה משותפת. אני מאמין בתהליך שמותאם לכל זוג על פי הצרכים והמאפיינים הייחודים שלו
התמחות: בריאות הנפש, מערכות יחסים, מובחנות וראויות, אתגרים במיניות, התפתחות במיניות ומיניות מעצימה. טיפול פרטני וזוגי.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן, מודיעין, בית שמש וטיפול אונליין
שפה: עברית, אנגלית
בעלת הכשרה הן בפסיכולוגיה קלינית והן בגישות הוליסטיות למיניות. רואה את המיניות כשער להתפתחות משמעותית אישית וזוגית, מקור חיבור עוצמתי לעצמנו. מחברת להקשבה עמוקה לגוף-נפש.
הטיפול הפסיכולוגי ביסודו עסק בפרט ובנבכי נפשו. רק לאחר מלחמת העולם השניה החל ענף הפסיכולוגיה והטיפול הנפשי לראות במשפחה יחידה אורגנית היכולה להרוויח ולקדם את רווחת חבריה באמצעות טיפול אצל פסיכולוג.
מאז ועד היום הולך ענף הטיפול המשפחתי ומתפתח. קיימים היום מספר מודלים מרכזיים לטיפול משפחתי. המטפלים המוסמכים לתת טיפול משפחתי הם אלו אשר עברו מסלול הכשרה ספציפי לטיפול משפחתי וזוגי במוסד מוכר על ידי האגודה לטיפול משפחתי וזוגי. במקביל ישנם מטפלים הנותנים הדרכת הורים
התיאוריה של טיפול זה מבוססת על העובדה שהאדם אינו יחידה מבודדת אלא חלק ממערך חברתי ומגיב לפעילות גומלין של הסביבה. המשפחה היא המבנה הבסיסי המשפיע על התנהגותו של האדם. דרך הסתכלות על הקשרים במשפחה, על מערכות היחסים ועל הקשרים סביבתיים ניתן לקבל מידע רב אודות הנסיבות והגורמים לתחושותיו של חבר המשפחה הבודד. המיקוד הרחב והגמישות מרחיבים את האפשרויות להתערבות הטיפולית.
הטיפול המשפחתי הינו טיפול אשר צריך להיות רגיש תרבותית ומתחשב בהיסטוריה במסורת ובתרבות המשפחתית. כך שהטיפול המשפחתי מושפע רבות גם מן ההקשר התרבותי הרחב. דוגמה לכך היא השפעתה של השואה על גישות הטיפול המשפחתי בישראל (אליצור ובן דוד, 1998).
משפחות פונות לטיפול משפחתי כאשר יש קושי גדול בתפקוד המשפחה או כאשר מערכות היחסים בין חברי המשפחה רעועות. כמו כן יופנו משפחות אשר אחד מחבריה זוהה כ"חולה המזוהה"- בעל קשיים מסויימים (מטופלים בבעיות בריאות הנפש, הדרדרות בלימודים, הפרעות אכילה וכדומה) ועבודה משפחתית מערכתית מטרתה לתמוך בטיפול הפסיכולוגי הפרטני שלו מתוך אמונה שהיחסים במשפחה הם חלק מהנסיבות שהביאו למצב ועל כן גם הפתרון טמון בחלקו או ברובו בתוך מערכת תמיכה זו.
הגישה המערכתית לטיפול משפחתי רואה את המשפחה כמערכת. הגישה לקוחה מתוך תיאוריית המערכות כך שמשפחה, ככל מערכת היא גוף הצורך, ממיר ומפיק. למשפחה, כמו למערכת יש מטרה, חלקים, גבולות, והבסיס בגישה המערכות הוא כי שינוי בכל חלק במערכת ישפיע בהכרח גם על כל חלקיה האחרים. כמו בשעון- פגיעה קלה בתפקודו של גלגל שיניים הקטן ביותר,תשפיע מיד על תפקודם של כל חלקי השעון ועל יכולתו של השעון לספק את התוצרים- השעון לא יראה את השעה הנכונה. כך גם במשפחה. החל ממבחן חשוב העומד בפני בן המשפחה יגרום ללחץ, לשינוי בהתנהגותו וסביבתו המשפחתית תגיב אליו ותשתנה בהתאם. כאשר יש שינויים משמעותיים יותר- פיטורין, משבר גיל ההתבגרות, קשיי למידה או תפקוד הורי, כל בני המשפחה יושפעו מכך ולמשפחה יהיה קשה לעמוד במטרות שלה ולספק לכל חבריה את הביטחון, ההגנה, והצרכים השונים.
טיפול משפחתי המבוסס על המודל המבני בגישת המערכות, פותח על ידי מינוחין (1974). המשפחה נחשבת בטיפול המשפחתי המבני ליצור חי, מתפתח ומשתנה בהתאם לתנאי סביבתה, "מערכת חברתית-תרבותית פתוחה בהתהוות" .
מטרת ההתערבות בגישה המבנית היא המשפחה. המטפל מצטרף והופך להיות חלק מהמערכת המשפחתית ואז יכול להשתמש בעצמו כדי ליצור שינוים במערכת כולה. עבודתו מתמקדת בשינוי עמדותיהם של חברי המשפחה וכך משתנות ההתנסויות הסובייקטיביות שלהם. המטפל מתבסס על כך שלמערכת המשפחתית יש נטייה לשמר דפוסים. כל ששינוי בהתנהגות המתרחש תוך כדי הטיפול המשפחתי יצור דפוס חדש ואדפטיבי יותר.
הטיפול המשפחתי בגישה ההתנהגותית עוסק בניתוח ההתנהגויות במשפחה, מזהה דפוסים התנהגותיים המכשילים את המשפחה להשיג את מטרותיה ומביאים לליקויים בתפקודים המשפחתיים. בטיפול המשפחתי ההתנהגותי מטרת הטיפול מוגדרת מראש, נכתבת תכנית טיפול, נבחנים מחדש הגבולות והחוקים של המשפחה ונעשה שימוש בגישות התנהגותיות. ניתן דגש ללימוד של דפוסי תקשורת חדשים, ובפתרון בעיות.
לכל אדם יש את הנרטיב, סיפור חייו, שלו. על סיפור זה שאדם מספר לעצמו אודות חייו, מתבססת הגישה הנרטיבית. הטיפול המשפחתי בגישה הנרטיבית ממוקד בשיונוי ה'תסריט' של חיי המשפחה. שינוי של הרגשות, הפרשנות והמשמעות שיש לבני המשפחה על עצמם ועל היחסים במשפחה אשר פוגעים באיכות חיי המשפחה.
אותו נרטיב, מנהל את חייהם של בני המשפחה ופוגע ביחסיהם ובאיכות חייהם. כאשר אחד מבני המשפחה מספר לעצמו שוב ושוב סיפור לפיו הוא מאוד פגוע, דחוי או כועס, כל תגובותיו ותהנהגויותיו יושפעו מסיפור זה. עיצוב מחדש של הסיפור, הקניית משמעות חדשה לנרטיב המשפחתי עשויה ליצור הטבה משמעותית. לשם כך צריך את כל המשפחה כיוון והם לרוב דמויות מרכזיות בנרטיב. גישה זו נותנת כוח רב למשפחה כי הם האחראים על השינוי.
מקורות
ד"ר אליצור וד"ר בן דוד (1998) התפתחות הטיפול המשפחתי בישראל
סקירה הסטורית של הטיפול המשפחתי בישראל - עבר הווה ואתגרים לעתיד."במשפחה"( 40).
Minuchin, S. (1974). Families and Family therapy. Cambridge, MA: Harvard Univ. Press