השמנת יתר אצל ילדים זווית נוספת
אפרת תמרקין – הדרכת הורים
הורים רבים הופכים מותשים מהויכוחים האינסופיים עם הילדים ומניסיונותיהם הבלתי פוסקים לעבור את הגבולות ומתחילים לוותר להם כדי להשיג "שקט תעשייתי". דוגמא שכיחה לויתור על גבולות היא כשההורים מאפשרים לילדיהם לאכול ממתקים בלי הגבלה.
שם המשחק הוא גבולות !!!
מיכל ושני ילדיה, מאיה בת ה-9 ודני בן ה-7 ערכו קניות בסופרמרקט בשעת אחר הצהרים. מיכל החזיקה בידה רשימת קניות אותה הכינה בבית לפי הצרכים האמיתיים של הבית. ברשימה נכללו מצרכים בסיסים, מזינים ובריאים.
מגיע דני - "אמא אפשר את הפיצה הזו?"
- "אפשר" עונה אמא.
אחרי דקה מגיעה מאיה - "אמא אני רוצה את העוגיות האלה, אפשר?"
- "טוב, בסדר" עונה אמא.
הסיבוב בסופר ממשיך ודני שוב מגיע עם חבילת קרמבו שהוא רוצה. מיכל שממש לא רוצה ויכוחים ועימותים קולניים בסופרמרקט מרשה לדני להכניס את הקרמבו לעגלה. מאיה גם היא לא מאחרת להגיע כשהיא מנופפת בידה במארז מבצע של ביסלי, ומיכל מהנהנת בעייפות בראשה.
כך נמשך לו מסע הקניות בסופרמרקט, הקופה עוד רחוקה והעגלה כבר מלאה בממתקים ובחטיפים שמיכל לא התכוונה לקנות כלל.
מיכל התקשתה להציב גבולות בפני ילדיה. במקרה דנן הקושי בהצבת הגבולות בא לידי ביטוי הן בסיטואציית הרכישה בסופרמרקט, הן מאוחר יותר, בבית - כשמיכל מנסה ללא הצלחה להקנות הרגלי אכילה בריאים ומאוזנים, בבית מלא חטיפים וממתקים.
הורים רבים הופכים מותשים מהויכוחים האינסופיים עם הילדים ומניסיונותיהם הבלתי פוסקים לעבור את הגבולות ומתחילים לוותר להם כדי להשיג "שקט תעשייתי". דוגמא שכיחה לויתור על גבולות היא כשההורים מאפשרים לילדיהם לאכול ממתקים בלי הגבלה.
התוצאות לא מאחרות להגיע - לכיס ולכרס...
לפני יציאה לקניות עם הילדים כדאי לקיים עמם הילדים שיחה מקדימה ולתאם ציפיות: להסביר מה אנו מתכוונים לקנות, להגיע להסכם עם הילדים לגבי מה מותר להם להכניס לעגלה – למשל: ממתק אחד לפי בחירתם, או רכישה במגבלת תקציב מסוימת.
בבית כדאי להסכים עם הילדים מראש מתי אוכלים מה וכמה. למשל – לרכז את אכילת הממתקים לשעה מסוימת וגם אז לאכול מנה מוגבלת (גם רופאי השיניים ישמחו). תקופת ההסתגלות הראשונית עשויה להיות קשה ומתישה אולם בטווח הארוך תרוויחו שלווה וגם בריאות טובה. שווה לא?
אפרת תמרקין – הדרכת הורים
סדנאות לקבוצות והנחייה פרטנית להורים
[email protected]
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוגית קלינית מומחית
התמחות: דיכאון, חרדה ופוביה, התמודדות עם משברי חיים, התמודדות עם טראומות, בעיות משפחתיות וזוגיות
אזור בארץ: פתח תקווה,בקעת אונו
שפה: עברית,אנגלית
אני מאמינה באיכות המיטיבה והמשקמת של קשר טיפולי, שמבוסס על דיבור בגובה העיניים והתייחסות לסיפור האישי ולצרכים הרגשיים הייחודיים ש
פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: שרון,עמק חפר,חדרה
שפה: עברית
מדריכה מטפלים ומטפלת במבוגרים ומתבגרים, זוגות ומשפחות וביחסי הורים וילדיהם (הצעירים או הבוגרים). בעלת ניסיון קליני רב בטיפול המבוס
פסיכותרפיסטית ומטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
התמחות: טיפול בחרדה, דיכאון, פוסט טראומה, טיפול זוגי, טיפול משפחתי, הדרכת הורים, אבל ואובדן, התמודדות עם משב
אזור בארץ: חיפה
שפה: עברית
מטפלת במבוגרים, מתבגרים וילדים עם קשיים נפשיים, חברתיים והתנהגותיים. מדריכת הורים ומטפלת בזוגות ומשפחות. הטיפול הוא בדגש על ראייה
פסיכולוגית חינוכית מומחית ומדריכה
התמחות: טיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים (12-30), חרדה , דיכאון, אבל ואובדן, פוסט טראומה, התמודדות עם מ
אזור בארץ: עמק חפר,חדרה
שפה: עברית
פסיכולוגית חינוכית מומחית ומדריכה, מטפלת במתבגרים ומבוגרים צעירים, משלבת גישה דינמית עם גישה קוגניטיבית התנהגותית (C.B.T), וגישת ה
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
פיתוח אוטונומיה בגיל ההתבגרות אילת שחר דייטש
אוטונומיה, היכולת לקבל החלטה, להיות ישות עצמאית ובלתי תלויה בפני עצמה, היא אתגר הליבה של גיל ההתבגרות. יחד עם הניסיון להשיג אוטונומיה – גיבוש הזהות העצמית המתרחש אף הוא בגיל זה, מושפע רבות מקבוצת השווים- החברים המתבגרים האחרים. מסיבה זו יעדיף המתבגר את חבריו
דיכאון אחרי לידה צוות על הספה
לידת תינוק הינה אירוע מרגש בעל השלכות ארוכות טווח על חיי היולדת ומשפחתה. הלידה עצמה מלווה כמעט תמיד ברגשות שונים, שמחה, פחד, אהבה, כעס ועוד. אילו הם רגשות טבעיים הקשורים בשינוי העצום שמכניס התינוק לחיי משפחתו, וגם במצבה הגופני של היולדת הסובלת לעיתים מכאבים, בשינוי ההורמונלי, בעייפות ובטרחה הרבה הקשורים בטיפול בתינוק.
הילד לא מצליח בלימודים? מה יכולות להיות הסיבות לכך? צוות על הספה
ילדכם אינו מצליח בלימודים? יכולות להיות לכך מספר סיבות, וחשוב להבין אותן על מנת לתת מענה מותאם. להלן כמה מן הסיבות השכיחות לקשיים לימודיים, וכיווני פתרון שונים.
פוביה ממחטים אצל ילדים: מה הסיבות ואיך לטפל בילד שפוחד להתחסן? נכתב על ידי שוקי קדוש, פסיכולוג בהתמחות קלינית, Experts ייעוץ פסיכולוגי והדרכת הורים אונליין.
מגיפת הקורונה שממאנת לעזוב, יחד עם זני השפעת החדשים שצצים מידי שנה, מצריכים את הילדים ובני הנוער להתחסן. הורים רבים מוצאים עצמם מתמודדים עם ילדים שמפחדים ממחטים ומסרבים להתחסן.