
האם פעילות גופנית יכולה להחליף טיפול פסיכולוגי?
צוות אתר על הספה
התמדה בפעילות גופנית מייצרת שיפור במצב הכושר הגופני מה שמביא לתחושת מסוגלות והצלחה באותה פעילות כי בכל פעם אנחנו מצליחים לעשות קצת יותר או להשתפר ותחושת ההצלחה מסייעת להרגשה הטובה גם בתחומים נוספים.
אנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית, נוטים יותר להשמנה, נמנעים פעמים רבות מפעילויות פנאי כמו ים ובריכה, טיולים. או מפעילויות חברתיות המצריכות כושר גופני מינימאלי או עיסוק גופני כלשהו. המנעות קבועה עלולה להיות מוכללת לעוד ועוד פעילויות ובהמשך להביא להפרעות במצב הרוח כגון דיכאון או חרדה. ככל שעוברות השנים ללא פעילות גופנית קשה יותר להתחיל בה וגם מי שבכל זאת הרים את הכפפה מתקשה מאוד להתמיד. למרות שבראש קיימת ידיעה ברורה על היתרונות האדירים של פעילות גופנית, קשה לייצר מוטיבציה, קשה לוותר לפעמים על שעות המנוחה הבודדות שלנו, להקדיש את הזמן שדורש הספורט על חשבון דברים אחרים, להתמודד עם השלבים הראשונים של קושי ותסכול עד שמגיע שיפור כלשהו.
כאשר אנחנו עוסקים בפעילות גופנית המוח משחרר אנדורפינים המשפרים את המצב הרוח.
אבל מעבר לדברים הידועים,לפעילות הגופנית השלכות רגשיות רבות אחרות. התמדה בפעילות גופנית מייצרת שיפור במצב הכושר הגופני מה שמביא לתחושת מסוגלות והצלחה באותה פעילות כי בכל פעם אנחנו מצליחים לעשות קצת יותר או להשתפר ותחושת ההצלחה מסייעת להרגשה הטובה גם בתחומים נוספים. לדוגמה, אדם אשר חווה במקום העבודה חוסר הצלחה, כאשר בתחום הספורט בחייו הוא מתמיד ומצליח אותה תחושת הצלחה תעזור לו בדחיפה לנסות דברים אחרים כדי להרגיש את אותה תחושה טובה גם בתחום העבודה.
מעבר לכך, כאשר אדם עוסק בפעילות גופנית שהוא אוהב, במיוחד בזמנים המודרניים בהם להנאה נשאר מקום מאוד קטן בתוך המירוץ המטורף של חיינו, עצם ההקפדה והשמירה על משבצת הזמן המוקדשת לדברים אישיים שלו, זמן המוקדש לו ורק לו- לא לעבודה, לא למשפחה – רק עבור עצמו ועובר הנאה אישית, מחזקת מאוד את תחושת הביטחון הסיפוק מהחיים והאושר.
בשנים האחרונות שמירה על אורח חיים בריא הכוללת תזונה בריאה ופעילות גופנית הפכה נפוצה מאוד. יותר ויותר אנשים מוצאים עצמם בתוך ענפי ספורט עליהם לא חשבו כמה שנים קודם לכן ורואים כמה נפוצה ההשתתפות מסביבו בריצה או רכיבה על אופניים ועוד. לפעילות הגופנית מתווסף מימד חברתי- רצים או רוכבים ביחד, נוסעים ביחד עם חברים לתחרויות בארץ ובעולם. כל העיסוק החברתי סביב הספורט מחזק את הקשרים החברתיים ויוצק תוכם תוכן חדש. כמובן שלתחושת שייכות חברתית יש השלכות פסיכולוגיות חיוביות רבות מעצם היותינו יצורים חברתיים.
לאלו שפעילות גופנית לא היתה חלק מחייהם אלא דוקא הבילוי החביב היה קניות- כל ענפי הספורט מציעים היום מוצרים ספורט מגוונים לעייפה- מביגוד דרך ציוד ספורט, גדג'טים ועוד. לא עוד לנעול את נעלי הספורט הישנות, וחולצת טריקו ישנה מסוף מסלול אלא ביגוד אופנתי, נוח, וציוד משוכלל שרק ההתעסקות סביבו עושיה לייצר לחלק לא מבוטל מהאנשים – אושר גדול. לאנשים רבים אפילו היבט זה מייצר מוטיבציה לפעילות גופנית ומכאן מעגל הקסמים הפסיכולוגי מתגלגל לכיוונים חיוביים.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסטית , עובדת סוציאלית.
התמחות: מצבי תקיעות ומשברי חיים ,דיכאון ואובדן, הדרכת הורים ,קושי ביחסים בין אישיים ,אימהות, זוגיות.
אזור בארץ: הושעיה וטבריה וגליל תחתון
שפה: עברית,אנגלית
הטיפול מתאים למי שמחפש/ת להעמיק את המבט פנימה אל תוכו/ה , בתוך קשר טיפולי ומפגש. אני מגיעה מגישה פסיכודינמית הומניסטית והוליסטית

פסיכותרפיסט ועובד סוציאלי קליני (MSW)
התמחות: CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי, משברי חיים, חרדה ,דיכאון, כעס, אבל ואובדן, נכויות ומחלות כרוניות, תק
אזור בארץ: טבריה, עמק הירדן, בית שאן וראש פינה, אזור הצפון, אזור רמת הגולן
שפה: עברית,אנגלית
מטפל בגישה אינטגרטיבית ומשלב מגוון גישות כולל טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). מסע החיים הוא מסע אישי, ייחודי, ולעיתים מורכב

עובדת סוציאלית MSW , מתחמה בטיפול משפחתי וזוגי
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות, הדרכת הורים, התמודדות עם משברי חיים, טיפול במתבגרים, חרדה ופוביה, דיכאון, תח
אזור בארץ: שרון
שפה: עברית,אנגלית
מטפלת במתבגרים ומבוגרים, פרטני וטיפול הורה -ילד, טיפול במצבי משבר חיים אישי, זוגי ומשפחתי , התמודדות עם קונפליקטים ודילמות בתוך המ
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הילד רואה פורנו? מה עושים? צוות על הספה
אתם בוחנים את היסטוריית הגלישה של הילדון המתוק שלכם, עוד לא בן 12, מגלים שם כתובות של אתרי פורנו ומבינים שהוא צפה בהם, לבדו או עם חברים. מה עושים את המידע הזה? אילו סיכונים טמונים בצפייה בפורנו בגיל צעיר ואיך כדאי לכם לפעול?
האם הורים יכולים למנוע מילדיהם המתבגרים לעשן או לשתות אלכוהול? צוות על הספה
כל מי שגידל ילד יודע ששום דבר אינו קבוע, וגם מנהגים והרגלים שנראה שיהיו איתנו לנצח (לטוב או לרע) – עתידים להשתנות ולחלוף, אך כשהילד המתוק שלנו מגיע לגיל ההתבגרות ומשתנה לנו דרמטית מול העיניים – זה לפעמים נעים הרבה פחות.
שיחה עם עצמך - נשמע טוב? אודי גולדשטיין - מטפל בפסיכודרמה
אחת המטרות המרכזיות בטיפול בפסיכודרמה, היא להחצין את השיח הפנימי המתרוצץ בראשנו, כדי להבין את רמת הסבל והמחירים שהוא מסב לנו, ואט אט לשנותו לידי שיח אוהד, חומל ומאפשר יותר.
שיטות טיפול פסיכולוגי - 3 שיטות נפוצות שתוכל לבקש מהפסיכולוג צוות על הספה
הרבה אנשים ניגשים לטיפול רגשי ונפשי, אבל מעטים מודעים לעובדה שקיימות מספר שיטות טיפול פסיכולוגי – חלק מהן יתאימו לנסיבות והאישיות של המטופל וחלקן פחות. אז במי מהן עדיף לבחור וכיצד? מתי נדרש שילוב תרופתי ולמי? והאם באמת צריך לשכב על הספה ולפטפט במשך שעה שלמה?