הבחירה שלנו בדרך כלל תהיה במוכר לנו כי עם המוכר כביכול אנו יודעים להתמודד ומרגישים איתו בטוחים. מרגישים בבית.
בחירת בן זוג הינה נושא שכול בני האדם באשר הם מתמודדים איתו. בעבר בחירת בן הזוג כביכול היתה פשוטה יותר. למשפחה היה את הכח לבחור על ידי שידוך את בן הזוג ובחירה זו הושפעה מגורמים סביבתיים ומנורמות חברתיות. מעמד המשפחה, מצבם הכלכלי, מצבם של האחים ועוד. גם היום דעתה של המשפחה על הבחירה משמעותית, ומהווה גורם שיכול
להקשות בעתיד על חיי הזוגיות. ההרגשה עבור רוב האוכלוסיה היא שאנחנו בוחרים בוחרים עבור עצמנו ושברור לנו מה אנחנו רוצים או לא רוצים מבן הזוג שלנו. זאת למרות שבבחירה זו פועלים גורמים רבים שאינם מודעים כמו : נורמות חברתיות, ערכים חברתיים וכמובן בראש ובראשונה המשפחה בה גדלנו. החוויה שלנו לצרכים שלנו כילדים. החויה שלנו את הזוגיות של הורינו ברמת התקשורת, האנטמיות, הסובלנות והרגישות בין ההורים לצרכים אחד של השני.
לדוגמא, אם במשפחה שלנו חווינו כי מה שלא נעשה זה לא מספיק טוב. "מדוע הציון שלך הוא רק 90 ולא מאה". נבחר בדרך כלל בבן זוג שישחזר עבורינו את החוויה על ידי ביקורתיות ושיפוטיות למעשינו. בבחירת בן זוג אנו מצפים מבן הזוג שימלא את הציפיות שלא סופקו לנו בילדות. לדוגמא, אם חווינו יכולות תקשורת מורכבות וחוסר סובלנות אנו נבחר בבן זוג שנצפה ממנו לסובלנות ותקשורת שלא קיבלנו בילדות. יחד עם זאת, סביר כי ההרגשה שלנו תהיה בסופו של דבר חוסר סיפוק במערכת הזוגית.
הבחירה שלנו בדרך כלל תהיה במוכר לנו כי עם המוכר כביכול אנו יודעים להתמודד ומרגישים איתו בטוחים. מרגישים בבית.
כיום ניתן למצוא רווקים רבים בשנות השלושים והשלושים המאוחרות ברווקות ונתון זה קשור לדפוסי החברה שמעודדים התמקדות בפרט, באגוצנטריות שלו, בקריירה שלו ובצרכי החופש שלו. הזוגיות הופכת לויתור, לחוסר נוחות ,לויתור כלכלי וויתור על העצמי. זוהי מגמה שמחזקת את הגורמים המשפיעים עלינו באי יכולת למצוא את הבחירה הזוגיות הנכונה.
לכן בבואנו להתייחס לנושא הבחירה בזוגיות עלינו להפנות את המבט פנימה ולזהות את הנורמות והדפוסים המשפחתיים והחברתיים שברשותנו . עלינו למקד את המבט פנימה ולא החוצה בבן הזוג המיועד. רק כשנוכל לזהות את התכנים הלא מודעים הללו נהיה חופשיים לבחירה.