
לשרוד או לשחרר?
ד"ר אהרון רוי ספנג'ין
כאשר האני הגבוה בוחר להכיר בחלקים אוטונומיים אלו ולקבלם בחמלה, לתת להם מענה להם ולאפשר להם להבין שהם לא צריכים לשחק יותר את תפקידם אנו משתחררים לחופשי.
בתוך כל אחד מאיתנו ישנם חלקים שנוצרו בנו כתוצאה מחוויות העבר.
אירועים אלו שיצרו בנו את רישומם כבר לא מתרחשים אך הם עדיין משפיעים עלינו ולא תמיד בדרכים המיטיבות עימנו...שאת למרות שאנו לגמרי מודעים לכך שהם חלקת העבר בלבד.
אלו חלקים הבאים להגן עלינו מזיכרון כואב של טראומה שאינה מתרחשת עוד בזמן הווה אך עדיין משפיעה, זה עוזר לנו לשרוד ומאפשר לנו לתפקד ביום יום.
אך אפשר גם אחרת !
אפשר להסכים לפגוש את אותם חלקים בתוכנו, לתת להם מקום, לחבק אותם ולהסכים ללמוד מהם.
ברגע שאנו מאפשרים לאותו חלק בתוכנו לפרוק את הכאב לא מתכחשים ומתעלמים ממנו ומקבלים אותו באהבה, חלק זה מתמוסס והכאב מתפוגג.
טד נהג להסתגר בביתו ולפתות בסרטים וסדרות טלוויזיה, הוא בקושי זז...
כתוצאה מטראומת ילדות בה אימו נאלצה לעבור שני ניתוחים מיד לאחר לידתו.
בתור תינוק טד טופל על ידי אחות שנתנה לו מענה טכני לכל צרכיו הפיזיים אך נמנע ממנו מגעה החם והאוהב של אימו הביולוגית.
טד הינו קצר מזג, נוטה לתסכול בקלות, מסתגר בתוך עצמו ואינו מתפקד.
בתוכו הוא מרגיש חוסר תקווה, כאילו אין עתיד.
ה'עצמי' של טד התחיל 'מערכת יחסים' עם הילד התקוע שבתוכו.
המטפל של טד במהלך טיפול הנחה אותו לשאול חלק זה אם הוא יכול לראות איפה זה מרגיש בגוף, האם יש לזה צורה או צבע, טקסטורה, האם עולה בו דימוי כלשהו?
הוא הוצף על ידי סדרת תמונות שהגיעו בשטף מהיר כל כך שמוחו לא יכול היה לנתח אותם ובכל זאת הן היו כל כך מלאות חיים... רק מאוחר יותר הוא הצליח להבינן.
לא אכנס כאן לדימויים אך אומר שהתמונה האחרונה הייתה של נהר צלול וייצגה את התודעה שלו לאחר שהתנקתה ואת זרימת כוח החיים המלא שחש בתוכו.
למרות שחלקים אלו בתוכנו הינם תוצר של חוויות עבר ואינם קיימים בהווה הם עדיין גורמים לנו לסבל רב. חלקים אלו צריכים לקבל הכרה בכבוד ובעדינות על מנת להשתחרר מ"חובתם" כביכול להגן על העצמי.
כאשר האני הגבוה בוחר להכיר בחלקים אוטונומיים אלו ולקבלם בחמלה, לתת להם מענה להם ולאפשר להם להבין שהם לא צריכים לשחק יותר את תפקידם אנו משתחררים לחופשי.
ד"ר אהרון רוי ספנגין
עובד סוציאלי קליני
A. Roy Spungin, Ph.D.
Psychotherapist
+972 (0)54 628 3311
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוגית רפואית מומחית ופסיכותרפיסטית CBT
התמחות: נכויות ומחלות כרוניות,דיכאון,חרדה ופוביות,לקויות למידה קשב וריכוז,פוסט טראומה,הדרכת הורים,טיפול במתב
אזור בארץ: צפון, משגב, ישוב קהילתי טל אל, חיפה והקריות
שפה: עברית,אנגלית
פסיכולוגיה רפואית הינה תחום המחבר בין גוף לנפש. לכן בטיפול משולבים כלים פיסיים כגון נשימות וכלים מנטליים ורגשיים. בנוסף אני מתמחה

עובדת סוציאלית MSW ומתמחה בטיפול מיני
התמחות: נכויות ומחלות כרוניות, בריאות הנפש, אנשים עם מוגבלות, מיניות , זהות מינית, אבל ואובדן, התמודדות עם מ
אזור בארץ: חיפה,צפון
שפה: עברית, אנגלית
עובדת סוציאלית עם התמחות קלינית ומתמחה בטיפול במיני. מנוסה בטיפול בילדים, נוער ובוגרים עם וללא מוגבלות. מטפלת במגוון מצבי חיים המז
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
סמכות הורית הילה שבורון
שנים רבות מבנה המשפחה היה הירארכי וברור – ההורים הם המחליטים, ההורים נמצאים במשפחה במעמד שונה מזה של ילדיהם. לא כל כך מזמן, עד שנות השמונים לעירך, כשאבא או אמא אמרו משהו- על הילדים היה לקבל זאת מיד, ללא שאלות תהיות או ערעור. בטח שלא לדבר על משא ומתן.
הפסקה בקשר הזוגי ? ד"ר דניאל דריי
זה ממש קל בעת משבר להעלות את הרעיון של הפסקה בקשר. אולם, כמי שפוגש זוגות רבים במהלך טיפול זוגי, זה לא הכלי המועדף עליי, ואם כן, אז רק כמפלט אחרון לפני גירושים.
המגיפה שאחרי - האם המשבר מאחורינו? צוות על הספה
מדי שבוע משתחררות ההגבלות, האיסורים, ונדמה שסיר הלחץ מתחיל לאבד את השפעתו. מצד שני, אנחנו כבר יודעים היטב ממשברים, מלחמות ותקופות קשות כאלו ואחרות, שלעיתים דווקא בשיא המשבר- אנשים מצליחים לגייס כוחות, ולהתנהל בצורה מיטבית.
משחק להכרת חודש חגי תשרי - מעברים משיגרה לחופש. טיקיטק -Tikitime
חודש החגים מבלבל את הילדים הקטנים. מעברים בין ימי חול, ערבי חג וחופשות מוציאים משיגרה בטוחה ומכניסים לאי שקט ודורשים בכל פעם הסתגלות מחודשת.