לשרוד או לשחרר?
ד"ר אהרון רוי ספנג'ין
כאשר האני הגבוה בוחר להכיר בחלקים אוטונומיים אלו ולקבלם בחמלה, לתת להם מענה להם ולאפשר להם להבין שהם לא צריכים לשחק יותר את תפקידם אנו משתחררים לחופשי.
בתוך כל אחד מאיתנו ישנם חלקים שנוצרו בנו כתוצאה מחוויות העבר.
אירועים אלו שיצרו בנו את רישומם כבר לא מתרחשים אך הם עדיין משפיעים עלינו ולא תמיד בדרכים המיטיבות עימנו...שאת למרות שאנו לגמרי מודעים לכך שהם חלקת העבר בלבד.
אלו חלקים הבאים להגן עלינו מזיכרון כואב של טראומה שאינה מתרחשת עוד בזמן הווה אך עדיין משפיעה, זה עוזר לנו לשרוד ומאפשר לנו לתפקד ביום יום.
אך אפשר גם אחרת !
אפשר להסכים לפגוש את אותם חלקים בתוכנו, לתת להם מקום, לחבק אותם ולהסכים ללמוד מהם.
ברגע שאנו מאפשרים לאותו חלק בתוכנו לפרוק את הכאב לא מתכחשים ומתעלמים ממנו ומקבלים אותו באהבה, חלק זה מתמוסס והכאב מתפוגג.
טד נהג להסתגר בביתו ולפתות בסרטים וסדרות טלוויזיה, הוא בקושי זז...
כתוצאה מטראומת ילדות בה אימו נאלצה לעבור שני ניתוחים מיד לאחר לידתו.
בתור תינוק טד טופל על ידי אחות שנתנה לו מענה טכני לכל צרכיו הפיזיים אך נמנע ממנו מגעה החם והאוהב של אימו הביולוגית.
טד הינו קצר מזג, נוטה לתסכול בקלות, מסתגר בתוך עצמו ואינו מתפקד.
בתוכו הוא מרגיש חוסר תקווה, כאילו אין עתיד.
ה'עצמי' של טד התחיל 'מערכת יחסים' עם הילד התקוע שבתוכו.
המטפל של טד במהלך טיפול הנחה אותו לשאול חלק זה אם הוא יכול לראות איפה זה מרגיש בגוף, האם יש לזה צורה או צבע, טקסטורה, האם עולה בו דימוי כלשהו?
הוא הוצף על ידי סדרת תמונות שהגיעו בשטף מהיר כל כך שמוחו לא יכול היה לנתח אותם ובכל זאת הן היו כל כך מלאות חיים... רק מאוחר יותר הוא הצליח להבינן.
לא אכנס כאן לדימויים אך אומר שהתמונה האחרונה הייתה של נהר צלול וייצגה את התודעה שלו לאחר שהתנקתה ואת זרימת כוח החיים המלא שחש בתוכו.
למרות שחלקים אלו בתוכנו הינם תוצר של חוויות עבר ואינם קיימים בהווה הם עדיין גורמים לנו לסבל רב. חלקים אלו צריכים לקבל הכרה בכבוד ובעדינות על מנת להשתחרר מ"חובתם" כביכול להגן על העצמי.
כאשר האני הגבוה בוחר להכיר בחלקים אוטונומיים אלו ולקבלם בחמלה, לתת להם מענה להם ולאפשר להם להבין שהם לא צריכים לשחק יותר את תפקידם אנו משתחררים לחופשי.
ד"ר אהרון רוי ספנגין
עובד סוציאלי קליני
A. Roy Spungin, Ph.D.
Psychotherapist
+972 (0)54 628 3311
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
עו''ס קלינית MSW פסיכותרפיסטית ומטפלת בחרדות, ביטחון עצמי ומ
התמחות: טיפול מרחוק, חרדה, דיכאון, בדידות, טראומה, משברי חיים, אובדן, פרידה, הורות, זוגיות, דימוי עצמי נמוך,
אזור בארץ: הרצליה , רמת השרון, אזור תל אביב, השרון ואונליין
שפה: עברית,אנגלית
מטפלת מנוסה בגובה העיניים. קליניקה און ליין ובהרצליה, תעריף מופחת לסטודנטים. למי שמחפש הקלה במצוקה וסבל, להחלץ ממצבים קשים ולנוע ל
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה עושים כשבן או בת הזוג מסרבים ללכת לטיפול זוגי? צוות על הספה
עובדה ידועה היא כי יחסים בין בני אדם אינם סימטריים, בוודאי כשמדובר ביחסים זוגיים, ולכן פעמים רבות אנחנו נתקלים בתפיסות שונות מהותית של שני בני הזוג ביחס לאיכות הקשר הזוגי, ביחס לשאלה האם צריך לנקוט פעולה כדי לטפל בו ומהי אותה פעולה שיש לנקוט.
מתבגרים וסמארטפון חלק ב' יוסי אוסדון - פסיכולוג חינוכי מומחה
אוקי, אז הבנו שהסכנה עיקרית הטמונה בשימוש בסמארטפון לא נובעת מחשיפה לתוכן לא ראוי, פגיעה בזיכרון וכדומה אלא מפגיעה בבחירה החופשית, האינטימיות והאמפתיה שלנו, ובמילה אחת, אנושיות. ומה בתכל'ס ההשלכות על חיי היומיום של הילדים שלנו?
הילדים לא מקשיבים לי הילה שבורון
אחת התלונות הנפוצות ביותר של הורים, במשפחות הכי נורמטיביות ומתפקדות, היא שהילדים לא מקשיבים.
חרדה חברתית אצל ילדים ובני נוער מור גולן, פסיכולוגית
מתי תכונות אופי, כגון ביישנות ומופנמות, מחביאות בתוכן חרדה חברתית? כיצד אני, כהורה, יכול להבחין בכך ולהבדיל בין סגנון אישיותי לבעיה? ומתי מומלץ לפנות לטיפול?