
איך לחפש באינטרנט שיחות עם פסיכולוג
צוות אתר על הספה
מטפל שמציג את עצמו ברשת בצורה מדויקת, מזמינה, יעילה ואמינה, מתחיל את הקשר שלו עם המטופלים הפוטנציאליים ממקום בוטח, מקום של עוצמה שהיא כל כך חשובה ומשמעותית לתחושת המסוגלות שיביא עמו המטופל לחדר הטיפולים
בשנים האחרונות חלו שינויים מהפכניים בשוק הטיפול הנפשי. מצד אחד, "נולדו" הרבה שיטות טיפול וסוגים של מטפלים – מיועצים ומאמנים ועד מטפלים בצילום, בבישול, בעזרת בעלי חיים, מה לא... גם בקרב הפסיכולוגים קמו והתבססו גישות רבות ושיטות טיפול ורבים מהפסיכולוגים מתהדרים בארגז כלים טיפוליים. מי שלא היה בטיפול והתנסה בשיטות טיפול אלו, לא באמת יכול להבין עד הסוף (ולפעמים גם אחרי טיפול) מה ההבדל בין גישה יונגיאנית לפסיכותרפיה מזרח מערב? מה ההבדל בין CBT ל DBT?

בהיבט נוסף, בימינו, הרבה פחות מבשנים עברו, כבר לא ממש נחשב מביך לפנות לטיפול. אנחנו הולכים בעצמנו, לוקחים את ילדינו, מגיעים בהמונים לטיפול אישי זוגי משפחתי או קבוצתי. הקהל הופך להיות משכיל יותר בבחירת המטפל ורוצה שתהיה לו היכולת ללמוד ולהבחין בין מטפל מוסמך לבין שרלטנות.
גם המטפלים עצמם עשו כברת דרך ונוכחותם הופכת מורגשת יותר ויותר ברשת. אם בעבר למצוא פסיכולוג באינטרנט היה נחשב למוצא אחרון, היום כמו לפני שמזמינים מסעדה, גם אם קיבלתי המלצה, אבדוק בגוגל מה הרקע הניסיון והידע שיש לפסיכולוג, ואיך הוא נראה, כדי להחליט אם לפנות אליו או להמשיך לחפש.
מסתבר שחיפוש פסיכולוג באינטרנט איננו ברירת מחדל. יצירת קשר עם מטפל דרך האינטרנט אפילו לא פוגעת או סותרת את האתיקה ואת עקרונות של הטיפול הפסיכולוגי. אולי פרויד היה מתהפך בקברו אבל המציאות מצביעה על ההיפך הגמור.
למצוא פסיכולוג באינטרנט
כשאדם מחפש פסיכולוג באינטרנט, הוא עובר תהליך ארוך ומחייב. הוא קורא על מטפלים שונים, לומד על תהליך הטיפול ומבין מה נדרש ממנו. לא עוד להגיע פגישה הראשונה "ונראה מה יהיה...".
כשאדם בוחר את המטפל אליו פונה בסופו של דבר- לבחירה, יש עוצמות חשובות ביותר לטיפול. המטופל מגיע מתוך תחושת שליטה וביטחון, והרי האמונה בהצלחה של הטיפול היא גורם מפתח להצלחתו!
אם בעבר אדם היה צריך להתמודד עם המבוכה הכרוכה בלבקש מהמטפל להראות את התעודות (כלומר,הרוב מעולם לא עשה זאת והעדיף לרוב לקוות שהגיע באמת אל איש מקצוע מאשר לבקש ממנו להראות תעודות) היום יש מי שבודק עבורו את תעודות המטפל ואת ההסמכות שלו באינדקסים היעודיים.
ולא רק תעודות- כמה אנשים באמת מראיינים את הפסיכולוג לגבי הניסיון שלו ותחומי המומחיות? היום, כשמטופל מגיע לקלניקה, הוא מגיע מתוך ידיעה שהמטפל מנוסה ומבין את הכאב שלו. תהליך הבחירה המושכלת יכולה במקרים רבים להחליף תקופה לא מבוטלת של בנית אמון.
ניקח לדוגמה אדם המחפש טיפול בדיכאון. יכול להיות שתעבור תקופה ארוכה עד שיבין שהוא יזהה שמה שעובר עליו זה דכאון. עד שיחליט לפנות לטיפול. סיכוי סביר שהרגע הזה – הוא דלת שנפתחת לזמן קצוב. הרגע בו הוא מרגיש שמצליח לגייס את מעט הכוחות שנותרו לו כדי ליצור קשר ראשוני. עד שיחשוב את מי לשאול ועד וימצא מישהו- הרגע יחלוף. הרבה יותר קל ופשוט ויעיל- לפתוח את האינטרנט להכנס לאינדקס המטפלים ולחפש מטפל מוסמך, שנבדק והוא מומחה לטיפול בדיכאון ונמצא באיזור מגוריו. תוך דקות ספורות אדם מצליח לעשות מה שבעבר יכול היה לקחת שבועות של הבשלה.
מטפל שמציג את עצמו ברשת בצורה מדויקת, מזמינה, יעילה ואמינה, מתחיל את הקשר שלו עם המטופלים הפוטנציאליים ממקום בוטח, מקום של עוצמה שהיא כל כך חשובה ומשמעותית לתחושת המסוגלות שיביא עמו המטופל לחדר הטיפולים.
אין ספק שגם הפסיכולוג, גם אם באופן מסורתי נמנע מפרסום ומחשיפה, יכול להנות מהיתרונות האדירים שהרשת מציעה, אפילו לטיפול הפסיכולוגי.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסטית עו''ס מטפלת דינאמית ו-CBT
התמחות: בריאות הנפש, טיפול זוגי, משברי חיים (אבל ואובדן, פרישה מהעבודה, חולי של בן משפחה, פיטורין, גירושין,
אזור בארץ: רעננה
שפה: עברית,ספרדית
שלום, שמי סוזנה. אני מתמחה בעבודה עם מבוגרים מגיל 18 במצבי דיכאון, חרדה, משברי חיים, חיזוק הדימוי העצמי, שכול, צמתים בחיים, טיפול

פסיכותרפיסטית דינמית ממוקדת בשילוב CBT
התמחות: פוסט טראומה, חרדה ודכאון, אבל ואובדן, התמכרויות, מחלות כרוניות, מחלות סופניות, בריאות הנפש, התמודדות
אזור בארץ: שרון,נתניה ורעננה
שפה: עברית,אנגלית
לאורך השנים ליוויתי מטופלים שהתמודדו עם מצבי משבר בחייהם, קשיים רגשיים, חרדות, טראומות, קשיים במסגרת המשפחה וקונפליקטים מסוגים שונ
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
חרם חברתי צוות על הספה
תופעת החרם היא אחת התופעות הקשות הקשורות בבריונות בחברת הילדים. בריונות מוגדרת כאלימות מכוונת, חזרתית, המנצלת ומייצרת יחסי כוחות לא הוגנים בין הפוגע לבין הנפגע. ילדים הנפגעים מחרם עשויים לשאת בתוכם צלקות למשך שנים רבות
לנשום! גם כשהמצב מחניק רות מעיין - פסיכותרפיסטית אינטגרטיבית בשילוב מיינדפולנס ונשימה
הנשימה שלנו היא ססמוגרף רגיש. כל קושי, משבר, לחץ, פחד או אירועי קצה משפיעים על דרכי הנשימה שלנו. על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בסיטואציה שמאיימת באופן ישיר על דרכי הנשימה, כמו למשל מחלת הקורונה.
דיכאון אחרי לידה צוות על הספה
לידת תינוק הינה אירוע מרגש בעל השלכות ארוכות טווח על חיי היולדת ומשפחתה. הלידה עצמה מלווה כמעט תמיד ברגשות שונים, שמחה, פחד, אהבה, כעס ועוד. אילו הם רגשות טבעיים הקשורים בשינוי העצום שמכניס התינוק לחיי משפחתו, וגם במצבה הגופני של היולדת הסובלת לעיתים מכאבים, בשינוי ההורמונלי, בעייפות ובטרחה הרבה הקשורים בטיפול בתינוק.
המנטרה הראשונה מבין ארבע המנטרות על מערכת היחסים, מאת 'תיך נאת האן'. ד"ר אהרון רוי ספנג'ין
'יקירי אני כאן בשבילך' היא מדיטציה בפני עצמה, שאל את עצמך איך היית רוצה שמישהו 'יהיה כאן בשבילך' ואיך היית רוצה 'להיות כאן' בשביל האחר.