
ביטחון עצמי
צוות על הספה
ממש כמו שריר בגוף, ביטחון עצמי הוא דבר שניתן לתרגל ולחזק בכל יום, וזו עבודה שנמשכת לאורך כל החיים.
להרגיש בטוח מבפנים
ביטחון עצמי זו תפיסה פנימית, הכוללת אמונות ומחשבות, שבה האדם חווה את עצמו כבעל יכולת ומסוגלות להצליח ולהתפתח בתחומי החיים. ביטחון עצמי הוא תכונה נרכשת ומשתנה המתבטאת במצבי חיים שונים כמו קשרים בין חברים, בני זוג ומשפחה, הצלחה בעבודה ובעסקים, קבלת החלטות, פיתוח כשרונות ועוד.
אדם שיש לו בטחון עצמי גבוה מכיר ומאמין ביכולות הקיימות בו וסומך על עצמו ועל יכולתו לממש אותן. לעומתו אדם בעל ביטחון עצמי נמוך מרגיש ספק וערעור באשר ליכולותיו וכשרונותיו. כדאי לדעת שביטחון עצמי אינו חייב להתבטא בכל תחומי החיים של אותו אדם, ייתכן מצב בו אדם מרגיש בטוח לעמוד מול קהל או לבקש העלאה בשכר אך הוא אינו בטוח במראה החיצוני שלו. הדבר תלוי באוסף האמונות הפנימיות שהאדם סיגל לעצמו בנוגע לאותו התחום.
הגורמים לביטחון העצמי
ביטחון עצמי מתפתח החל מגיל הינקות, והוא משתנה במהלך החיים, בעקבות הפרשנות שלנו לארועי החיים. בגילאי הינקות והילדות, המשפחה והחברים הם השותפים העיקריים לעיצוב תפיסת העצמי שלנו. באמצעות אמירות ויחס חיובי או שלילי, נוצרו אצלנו אמונות פנימיות לגבי עצמנו, מי אנחנו, האם אנחנו טובים, במה אנחנו טובים, במה אנו לא מוצלחים והאם אנו יכולים לסמוך על עצמנו. עם הזמן, כבוגרים, יש לנו בחירה עם אילו אמונות להשאר ומאילו אמונות ניתן להשתחרר, מפני שהן אינן משרתות אותנו יותר ואף מפריעות. במהלך החיים ישנם גורמים נוספים אשר משפיעים על רמת הביטחון העצמי, כמו מחלה גופנית או נפשית, פרידה מחבר או בן זוג, אובדן של אדם קרוב, אבטלה, פיטורין, גירושין ועוד. במצבים אלו טבעי שהביטחון יורד וגם בהם, עם סיוע מתאים, ניתן לעשות עבודה עצמית ולחשב מסלול מחדש לעבר ביטחון עצמי חזק יותר.
אז איך מעלים את הביטחון העצמי?
ממש כמו שריר בגוף, ביטחון עצמי הוא דבר שניתן לתרגל ולחזק בכל יום, וזו עבודה שנמשכת לאורך כל החיים. כדי להצליח להרגיש בטוחים בעצמנו, כדאי להזכיר לעצמנו כל יום שאנו טובים ומשמעותיים מעצם קיומנו, להכיר בתכונות, היכולות, הכשרונות שייחודיים רק לנו ולחשוב איך אפשר להביא אותם לידי ביטוי. כמו כן, אפשר לחפש חוויות הצלחה שכבר חווינו ולהתמקד בהן. אך ביטחון עצמי לא מגיע רק מישיבה על הספה ואמירת משפטי חיזוק. כדאי גם להעז ולעשות מעשים בפועל שיעצימו אותנו כמו להתקשר לחבר למרות חשש מדחייה, לפתח כשרון חבוי או להעז להגיע לראיון עבודה. מי שמנסה ומעז לעשות דברים יוצר בתוכו חוויות של הצלחה. חשוב גם לא להשוות את עצמנו לאחרים אלא להתרכז אך ורק בחיים שלנו ולהיות אלה שנותנים לעצמנו את האישור. כמו בכל תכונה פנימית, לא תמיד נוכל לפתח ולהעלות ביטחון עצמי לבד, ולעתים זה גם נעים יותר לעבור את התהליך עם אדם נוסף. במקרים אלה כדאי ללכת למטפל רגשי ובאמצעות הטיפול לקבל את ההעצמה והביטחון החסרים.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

הקליניקה לטיפול נפשי ורגשי
התמחות: חרדה, דיכאון, CBT, הנעת תהליכי שינוי, משברי חיים, טיפול זוגי, משפחה וזוגיות, בריאות הנפש, טראומה, או
אזור בארץ: שרון,הוד השרון, פתח תקווה, כפר סבא, טיפול אונליין
שפה: עברית
מטפלת בעלת ניסיון רב בטיפול במבוגרים, נוער וילדים שהתמודדו עם מצבי משבר בחייהם, חרדות מסוגים שונים, קשיים רגשיים, חרדות, דכאון, טר

פסיכותרפיסט מוסמך, מטפל בתנועה
התמחות: טיפול במבוגרים ומתבגרים. טיפול בטראומה, דיכאון, חרדה,משברים, קושי חברתי ,זוגיות, הפרעות אכילה, פגיעו
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן, פרדס חנה והסביבה, בכל הארץ (און ליין)
שפה: עברית,אנגלית
אני מטפל מעל 20 שנה. מדייק ולומד דרכים כדי להשיג תוצאות מעולות בכל טיפול. במוקד: איך לפגוש רגשות קשים ולבטא רגשות, מה המקור של
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
חרדה חברתית אצל ילדים ובני נוער מור גולן, פסיכולוגית
מתי תכונות אופי, כגון ביישנות ומופנמות, מחביאות בתוכן חרדה חברתית? כיצד אני, כהורה, יכול להבחין בכך ולהבדיל בין סגנון אישיותי לבעיה? ומתי מומלץ לפנות לטיפול?
מה הוא פחד מאינטימיות? צוות על הספה
בבסיסן של בעיות רבות ביצירה או בתחזוק של זוגיות ממושכת, עומד הפחד מאינטימיות. הפחד הזה יכול לשתק את האדם ולסגור אותו בתוך עצמו, בעזרת סיוע פסיכולוגי, ניתן לבנות בהדרגה את הביטחון העצמי ולעבוד על הקשיים הקיימים באינטימיות זוגית.
אינטימיות צוות אתר על הספה
אינטימיות היא משתנה מפתח ביחסים בינאישיים. זהו תהליך אינטראפסיכי ובינאישי, מצב קוגניטיבי המתייחס לידע של המציאות הנפשית. להיות אינטימי משמעו להפוך את הפנימי ביותר של האדם לידוע, מוכר, לחלוק את גרעינו של האחר, את האמת שלו.
חזרה חלקית לשגרה – או שגרה חדשה? צוות על הספה
השגרה הנה מונח מתעתע. מצד אחד כולנו נוטים להאשים את השגרה בשחיקת הזוגיות והאהבה, ביצירת שיעמום, בבלימת היצירתיות ובהיחלשות ניצוץ החיים. מצד שני, כאשר נשברת השגרה- אנחנו חשים כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו, וכי ללא השגרה כבסיס- איננו יכולים לחוש ביטחון לאורך זמן.