חופשה בחול עם הילדים – טיפים חשובים לדרך!
צוות על הספה
חשבו יחד, מה חשוב לכם בחופשה- האם מלונות מפנקים? או שיהיו אטרקציות בכל יום? אולי מסלולי טבע עם נוף? אוכל? מחירים? חשוב לכם להימנע מעומסים של תיירים? חשוב שתהיה תחבורה ציבורית נוחה? לכל יעד יש את היתרונות שלו ואם תהיו ברורים מה אתם מחפשים, ההחלטה כבר תהיה מדויקת יותר.
תהליך ההכנה ובחירת היעדים
חשוב לבחור יעד שמתאים למשפחה שלכם. משפחות רבות מזמינות חופשות ליעדים פופולריים "כי כולם נוסעים לשם" או כי "יש דיל טוב". אבל לכל יעד יש אופי טיול שונה, כל יעד מצריך התארגנות שונה וחשוב ביותר להתאים את היעד ואת מה שיש לעשות בו לאופי הטיול המועדף על המשפחה שלכם. לכל יעד ניתן, אם מזמינים מספיק זמן מראש , למצוא דיל אטרקטיבי.
חשבו יחד, מה חשוב לכם בחופשה- האם מלונות מפנקים? או שיהיו אטרקציות בכל יום? אולי מסלולי טבע עם נוף? אוכל? מחירים? חשוב לכם להימנע מעומסים של תיירים? חשוב שתהיה תחבורה ציבורית נוחה? לכל יעד יש את היתרונות שלו ואם תהיו ברורים מה אתם מחפשים, ההחלטה כבר תהיה מדויקת יותר.
גם אם החלטתם על חופשה ברגע האחרון, נסו שלא לרכוש את הדיל הראשון המשתלם שתמצאו- פעמים רבות זה מתכון לאכזבות גדולות- אולי המחיר יהיה שפוי יותר אבל תמצאו את עצמכם כמה ימים במקום שבו המשפחה שלכם מתקשה למצוא את עצמה.
תהליך ההכנה לנסיעה
מעבר לקניית כל המוצרים שצריך והסידורים, חשוב לעשות הכנה עם הילדים. עשו איתם שיחה לגבי המקום אליו נוסעים- מה יש לעשות שם, איך יראה פחות או יותר סדר היום שלכם. שאלו אותם למה הם מצפים ומה חשוב להם, על מנת שלא יהיו ציפיות אל מותאמות ובעקבותיהם- אכזבות. עם הילדים הגדולים יותר ניתן לעשות גם תיאום ציפיות לגבי תקציב קניות, לוח זמנים (מתי קמים בבוקר ומתחילים את היום), מה דרגות החופש שינתנו להם?
שוחחו עם הילדים על כללי ההתנהגות – במטוס , בנסיעות, על היחסים ביניהם. משפחות רבות מתלוננות שהקושי הגדול בנסיעות הוא המריבות בין הילדים. ברור שיהיו כאלו אבל אפשר ע"י שיחה מקדימה, חתימה על "חוזה" משפחתי, תכנון מוקדם של "נקודות החיכוך" (סדר ישיבה ברכב, בחירת האטרקציה לפי תור וכו) להימנע מחלק ניכר של המריבות.
לאורך החופשה
זכרו שגם בעת חופשה, ילדים זקוקים לשגרה. ולכן נסו לשמור על שגרת יום, שגרת נופש, שיש בה עוגנים- ארוחה משפחתית אחת לפחות ביום, שעה של כיבוי אורות וכדומה. עוגנים אלו מארגנים את ההצפה וההתרגשות שילדים מרגישים בעת שבירת השיגרה ויאפשרו להם לווסת את רגשותיהם ולהישאר "מאופסים".
הקפידו להגדיר לעצמכם מהם הגבולות האדומים ואיפה אתם כהורים מרפים ומגמישים את הגבולות כי זה חופש. אם אתם תהיו ברורים לעצמכם, המסר יעבור ברור לילדים והמרווחים למשאים ומתנים בלתי נגמרים ומתישים- יצטמצמו.
קחו אתכם משחקים ואלי אפילו חטיפים מהבית- דברים קטנים אשר מייצרים "רמז" , במיוחד לקטנטנים, לשגרה ולמוכר. עבור ילדים צעירים, שהייה ממושכת מחוץ לבית, למיטה ולמשחקים שלהם יכולים להיות מאוד מציפה. לפעמים ילדים מתקשים להסתגל לאוכל אחר, ריחות אחרים, אפילו ציפה של כרית יכולה לסייע בארגון שעות השינה.
נסיעה טובה!
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
יועצת זוגית מוסמכת, תהליכים טיפוליים מבוססי מיינדפולנס
התמחות: טיפול זוגי, טיפול זוגי מבוסס מיינדפולנס, חיזוק תקשורת, התקרבות ואינטימיות, תקשורת מקרבת, מיינדפולנס,
אזור בארץ: כפר יונה, אבן יהודה, נתניה, כפר סבא, אזור עמק חפר, פרדס חנה/כרכור, אזור השרון ומטפלת אונליין
שפה: עברית,אנגלית
טיפול זוגי שמשלב את הכלים מבית מכון גוטמן, עם עקרונות המיינדפולנס, והתבוננות בסקרנות לא שיפוטית במה שקורה בינינו עכשיו. עם ארגז כל
מטפלת בהבעה ויצירה, מטפלת Cbt ומטפלת dbt
התמחות: בריאות הנפש,חרדה ופוביה,דיכאון,אבל ואובדן,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: חיפה, אזור צפון חוף הכרמל, עתלית
שפה: עברית
מטפלת במתבגרים ובמבוגרים. מתאימה את סוג הטיפול לאדם שנמצא מולי ולבעיה שאיתה הגיע, מטרתי היא אחת- לעזור לך להגיע למקום שבו תרצה להי
המרכז לאבחון, טיפול רגשי בהפרעות קשב וריכוז, אוטיזם וקשיים ח
התמחות: המרכז לאבחון (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם, דידקטי, MOXO ) ,טיפול רגשי ,הפרעות קשב וריכוז, אוטיזם. פסיכ
אזור בארץ: קרית טבעון, חיפה, קריות, טירת הכרמל, ישובי חוף הכרמל, אזור הצפון
שפה: עברית,רוסית,אנגלית,ערבית
המרכז מתמחה באבחונים- (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם , דידקט). טיפול רגשי, הדרכת הורים .במרכז צוות מקצועי ומנוסה של פסיכולוגים, פסיכי
פסיכולוג
התמחות: דיכאון, בריאות הנפש, חרדה ופוביה, בעיות משפחתיות וזוגיות, פוסט טראומה, התמודדות עם משברי חיים, משברי
אזור בארץ: שפלה,יבנה,ראשון לציון,רחובות,נס ציונה
שפה: עברית,אנגלית
טיפול פרטי וזוגי. גישה דינמית ו-CBT. ניסיון טיפולי במשברי חיים, דיכאון, חרדה, PSTD, הפרעות אישיות, בעיות משפחתיות. עברית ואנגלית.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
טיפול נפשי – מתי כדאי ללכת ומה צריך לדעת צוות על הספה
בדורות הקודמים מילים כמו טיפול נפשי או פסיכולוג נאמרו בלחש ובדיסקרטיות ורק מעטים שיתפו את סביבתם בכך שהם נעזרים במטפל כדי לפתור מצבים רגשיים מורכבים שהקשו על איכות החיים.
עשה ואל תעשה בעת התקף חרדה ג'ולי קייט
התקף חרדה הוא אירוע לא נעים ומלחיץ, אך לרוב לא מסוכן, שבו אדם מרגיש אי שקט, מחנק, סחרחורת, יובש בפה, דפיקות לב ותחושות לא נעימות נוספות. איך תזהו שאתם בהתקף חרדה?
לטפל ללא מילים דפנה ממן, עו"ס, מטפלת בשיטות CBT
אנשים רבים מהססים לפנות לטיפול רגשי כי הם חושבים ואולי בצדק, שכדי לטפל בבעיה צריך לדבר עליה. שמעתי מכמה מטופלים שהפסיקו להגיע לפגישות טיפוליות אצל קולגות כי התעייפו מלדבר על הבעיות שלהם.
גבולות אינטימיים במשפחה- עד מתי נתקלח עם הילדים שלנו? צוות אתר על הספה
הורים רבים מתלבטים בשאלה מתי נכון להפסיק להתקלח עם הילד שלי והאם התשובה משתנה בין ילד/ ילדה ואב או אם?