כשמסבירים לילדים על מיניות חשוב לאמץ נימה חיובית, ועניינית. המיניות היא חלק טבעי ממי שאנחנו, וכאשר אנחנו מנווטים אותה כראוי היא הופכת לגורם נעים ומשמעותי בחיינו.
מין, סקס, יחסי אישות- שמות רבים יש ליחסי האהבה הגופנית, וכל אחד מהם מהדהד תרבות או תפיסת עולם אחרת. אולם לא חשוב מה היא תפיסת העולם שלכם- המיניות היא חלק מהחיים, בדיוק כמו האכילה, ההפרשות, הנשימה והידידות.
בעבר היה נהוג שנער או נערה שהגיעו לגיל המתאים, זכו ל "שיחה" מביכה מהוריהם.
המתבגר וההורה עמדו זה מול זה סמוקי לחיים ומבויישים, ההורה היה מנסה לגמגמם את סודם של המבוגרים, הילד הנבוך היה פוטר אותו באמירה שהוא כבר יודע, החבר'ה מדברים. והסיטואציה כולה הייתה צריכה להסתיים מה שיותר מהר.
היום יודעים שלא כדאי להעניק לילד מידע כה משמעותי וקריטי לחייו ב"שיחה" חד פעמית בגיל ההתבגרות.
הידע על מיניות צריך להרכש טיפין טיפין, לאורך החיים, כמו למשל הידע על ניהול כלכלי נכון או על מפת כבישי הארץ והתמצאות בדרכים.

מדוע חשוב לדבר עם ילדים על מיניות, ואיך עושים את זה??
1. מאחר וקיים ידע רב במרשתת, וחלקו הגדול מוגזם ומוטעה, כדאי להעניק ידע אמין ומותאם לילד, לאופיו ולגילו- כפי שרק אתם כהורים יכולים לתת. הסבירו לילד שכשאיש ואישה מבוגרים אוהבים זה את זו, הם מביעים את זה גם בצורה גופנית. שכך עשה אותנו הטבע, מאחר והאהבה הגופנית היא זו שמאפשרת לילדים להוולד. אבל אם לא רוצים כרגע להוליד ילד- יש דרכים למנוע זאת. והכי חשוב, אמרו לילד שאם יש לו שאלות- עדיף שיפנה אליכם ולא יחפש מידע בגוגל.
2. בנים ובנות צעירים יודעים אך מעט זה על זו. הסבירו לבנים על גופן של הבנות- על ההתפתחות הגופנית ועל המחזור החודשי. הסבירו לבנות על התפתחות הבנים, הידע יאפשר להם לכבד ולהכיר זה את זו.
3. חשוב להסביר לילדים מה היא פגיעה מינית ומה לעשות אם הם או חבריהם נפגעו. פגיעה מינית היא כל מעשה מיני או ניסיון למעשה מיני שנעשה ללא רצון הנפגע. חשוב לתת דוגמאות - אם מישהו נוגע במקום חשוף בגופך, אם מישהו מראה לך מקומות מוצנעים בגופו, וכן הלאה. יש להסביר לילד כי האשם הוא הפוגע, וכי יש תמיד לדווח למבוגר על מנת לתפוס את האשם ולעזור לנפגע. והכי חשוב להדגיש כי פגיעה מינית היא הפוכה מיחסי מין- אין בה יחסים, אלא כפייה.
4. כשמסבירים לילדים על מיניות חשוב לאמץ נימה חיובית, ועניינית. המיניות היא חלק טבעי ממי שאנחנו, וכאשר אנחנו מנווטים אותה כראוי היא הופכת לגורם נעים ומשמעותי בחיינו.
5. כפי שנאמר, מומלץ לדבר עם ילדים על מיניות לאורך כל חייהם, באופן מותאם לגילם ולרמת הסקרנות. על יחסי המין כדאי לספר בתחילת גיל ההתבגרות, ולהוסיף- אנחנו יודעים שכעת כל זה נשמע לכם מוזר ואפילו מגעיל, אבל כשתגדלו אתם ממש תרצו לעשות זאת.
6. ואם הילדים שואלים שאלה ואינכם יודעים את התשובה, או אם אמרתם משהו לא מדויק והתחרטתם- זה בסדר, אפשר לפנות אליהם שוב לאחר זמן ולומר שחשבתם, שלמדתם, והייתם רוצים לנסח את הדברים אחרת. הילדים ילמדו שהקשר בינכם לבינם הוא חי, דינמי, ומבוסס על יושר וכנות, וזה הדבר החשוב ביותר.