ייתכן שאתם חוששים שאיש טיפול שאיננו דתי עלול להוביל אתכם למסקנות שאינן עולות בקנה אחד עם רוח ההלכה, ושעלולות לגרום לכם לסדקים באמונה הדתית או בתפיסת המצוות שלכם. או אולי חוששים שמטפל חילוני לא יבין את הדילמות ואת השיקולים שמובילים אתכם.
אם אתם אנשים דתיים- שומרי תורה ומצוות, ואתם או מישהו מיקיריכם סובל מקושי נפשי, אתם אולי
מתלבטים מה היא דרך הטיפול הנכונה עבורכם. חשוב לכם למצוא מענה מקצועי ומדוייק לקושי הנפשי, ומצד שני אתם אולי חוששים מהתערבות של אדם חיצוני במקום הרגיש והעמוק ביותר לפי תפיסת האמונה- נפש האדם.
הרמב"ם שהיה רופא במקצועו, הקדים אולי את זמנו בכך שהיה מודע לכך שהאדם יכול לחלות לא רק בגופו, אלא גם בנפשו. בספרו מורה נבוכים הוא כותב: "ומה היא תקנת חולי נפשות? ילכו אצל החכמים שהם רופאי הנפשות, וירפאו חוליים בדעות שמלמדין אותם עד שיחזירום לדרך הטובה".
הרמב"ם שהיה רציונליסט האמין בכוחו של השכל המודע, והציע לאדם לפנות לרופא נפש העובד בעזרת המודעות- "ירפאו חולים בדעות שמלמדים אותן..." . כיום מקובלות שיטות טיפול נוספות, הפונות דווקא אל הלא מודע. גישות אילו רואות בקושי הנפשי סימפטום של קושי ברמות פנימיות ועמוקות הקשורות בחוויות ראשוניות של האדם.
כך או כך, נראה כי גם לפי היהדות- יש לפנות לאיש מקצוע על מנת לפתור את הבעיה הנפשית.
כאנשים דתיים אתם אולי שואלים את עצמכם האם כדאי לפנות למטפל דתי דווקא. ייתכן שאתם חוששים שאיש טיפול שאיננו דתי עלול להוביל אתכם למסקנות שאינן עולות בקנה אחד עם רוח ההלכה, ושעלולות לגרום לכם לסדקים באמונה הדתית או בתפיסת המצוות שלכם. או אולי חוששים שמטפל חילוני לא יבין את הדילמות ואת השיקולים שמובילים אתכם.
הנה כמה עובדות על הטיפול הנפשי שתעזורנה לכם לעשות סדר ב
חיפוש אחר איש המקצוע המתאים:
1. חשוב לדעת שאנשי המקצוע מתחום הטיפול הנפשי לעולם לא כופים את דעתם האישית, אלא עוזרים לאדם למצוא ולחזק את מערכת הערכים האישית והקהילתית שלו.
2. מטרת הטיפול הנפשי היא להביא את האדם לחיזוק כוחותיו החיוביים ולהתמודדות כנה עם הכוחות השליליים. אמונה, קהילה, משפחה, ערכים- כל אילו הינם בדרך כלל כוחות חיוביים, והטיפול ישאף לחזקם.
3. כשבוחרים איש מקצוע, חשוב מאד לחוש כלפיו אמון. אם קשה לכם לתת אמון באדם שאיננו דתי, בחרו מטפל דתי, אך אל תתפשרו על המקצועיות שלו, ואל תוותרו על ה"קליק" הטבעי והאנושי בינכם לבין איש הטיפול שלכם, ללא כל קשר לאמונתו הדתית.
4. חשוב לבחור מטפל מוסמך שעבר הכשרה אקדמית מוכרת. אל תתפשרו על המקצועיות של המטפל מול שיקולים של אמונה.
5. זכרו כי "אם קמח אין תורה" וכי יציבות חיי הנפש היא הבסיס לקיום מצוות, ולכן העיסוק הנפשי קודם בחשיבותו. השקיעו מה שתוכלו על מנת להביא לרפואת הנפש, והוסיפו על הטיפול המקצועי גם תפילה, צדקה ומעשים טובים ככל שתוכלו.
אם אתם מחפשים מטפל דתי, או מטפלת דתייה, אל תשכחו לבדוק את נסיונם בתחום בו אתם מבקשים עזרה, ואת השכלתם המקצועית בנושא, וחשוב לא פחות- לבדוק האם אתם יכולים לחוש אמון כלפיהם. אם אין התאמה, הוסיפו לחפש והפתחו לכיוונים נוספים.
באינדקס של על הספה לא מטפלים מוסמכים ומנוסים. האינדקס החכם שלנו מאפשר סינון של מטפלים דתיים בלבד. נשמח לסייע לכם במציאת המטפל המתאים.
יגעת ומצאת- תאמין
מצא את המטפל המתאים ביותר לדרשותיך