הסכנה האמיתית של הקורונה
צוות על הספה
השפעתו החברתית כבר ניכרת, עוד יותר מהשפעתו על הבריאות הפיזית של הציבור, אני מודאגת מהבריאות הנפשית שלו.
אינני רופאה ואינני יכולה לומר דבר מושכל על ההשלכות והסכנות האמיתיות של הנגיף. האם הוא אכן קטלני? האם בר ריפוי? האם הוא פשוט עוד תצורה של שפעת?
אבל השפעתו החברתית כבר ניכרת, עוד יותר מהשפעתו על הבריאות הפיזית של הציבור, אני מודאגת מהבריאות הנפשית שלו.
בכל מקום אליו הלכתי השבוע הרגשתי את זה קורה בעוצמה הולכת וגוברת: במכללה – מרצים וסטודנטים שהיו בחו"ל, או שהוריהם שהו בחו"ל, אפילו לא במדינות עליהן יש הנחיה לבידוד, התבקשו לחשוב היטב אם באמת רוצים להגיע ללימודים.
בחטיבת ביניים התבקשו כל ההורים לדווח על כל שהייה בחו"ל, כל מדינה בחו"ל, של כל קרובי המשפחה.
בתיכון אחר שמעתי שילדה הגיעה ללימודים והחרימו אותה כי מישהו אמר שאביה היה בסין ומיד כולם כתבו בקבוצות הוואטסאפ שיש להתרחק ממנה.
אם נעלים את המילה "קורונה" מהכתוב – כל אחת מסיטואציות אלו, שהן דוגמאות מעטות לכל הטירוף המתרחש סביבנו, התחושה היא שההיסטוריה חוזרת. חוזרת ממקום חשוך, אכזרי, ומסוכן.
האין בקשות אלו בגדר הדבקת סטריאוטיפ אכזרי? האם לא הלכנו רחוק מדי? הרי אם מישהו הוכנס אתמול לבידוד בגלל שלפני עשרה ימים שהה במדינה "עם סיכון" – בעשרה ימים אלו פגש כמה אלפי אנשים אותם יכול היה להדביק. אסרו עלינו להתחבק ולשמוח במפגש עם מכר אהוב. מבקשים שנשקול היטב אם כדאי לצאת להופעה או למפגש חברתי. ביטלו את חגיגות פורים.
מה הצעד הבא? יגדירו עוצר רחב? האם עלי לצאת ולקנות קופסאות שימורים ומים מינרלים? לאסור על יצירת קשרים אחד עם השני? נתחיל לחשוד בכל אחד ונתבקש "להלשין" לשלטונות על הסוררים שיצאו מבידוד? פגישות עם חברה טובה יצטרכו לרדת למחתרת? נשמע הזוי? אנחנו צעד קטן משם.
ברור שאנחנו מדברים כאן עם חרדה. וכמובן שאין להתווכח עם חרדה. אבל כל שנאה גזענית מקורה בחרדה. כל חרם, הסטה, הדרה חברתית ואפליה קשורים עמוק עם חרדה ובהלה. ומה השלטונות שלנו עושים עם זה? כנראה שכשאין אב ואם, אין מנהיג ואין שולט, אין בא ואין עונה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוגית קלינית מומחית
התמחות: חרדה ופוביה, דיכאון, בעיות משפחתיות וזוגיות, בריאות הנפש, הפרעות אכילה, אבל ואובדן, לקויות למידה קשב
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן, רעננה, השרון, טיפול אונליין
שפה: עברית,אנגלית
טיפול פסיכולוגי בילדים, בני נוער ומבוגרים. משלבת גישה פסיכודינאמית עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי. עובדת במרפאה הפסיכולוגית בבי''ח שנ
פסיכולוגית קלינית מומחית, מדריכה
התמחות: חרדה ופוביה, דיכאון, בעיות משפחתיות, קושי בזוגיות, אבל ואובדן, משברים, התמודדות עם המצב הביטחוני, טי
אזור בארץ: רמת גן, גבעתיים, תל אביב וגוש דן
שפה: עברית,ספרדית,אנגלית
מומחית בפסיכולוגיה קלינית ובהדרכת פסיכולגים. ניסיון רב בטיפול במבוגרים, ילדים, נוער והדרכות הורים. טיפול ממוקד בבעיה ספציפית או ב
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
איך לטפל בשחיקה נפשית בעקבות המלחמה? צוות אתר על הספה
דמיינו אצן מקצועי - הוא צריך לרוץ 100 מטר בספרינט ונותן את כל מה שיש לו כדי להגיע למטרה. הכי מהר, עכשיו דמיינו את אותו אצן בריצת מרתון שאורכה לא נקבע מראש, המלחמה שמנהלת ישראל מאז אוקטובר היא ריצה כזו והעומס הרגשי שהיא מטילה מביא לשחיקה נפשית אצל רבים.
טיפול פסיכולוגי באינטרנט
דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, טיפול פסיכולוגי, משברי חיים, אבל ואובדן
לא מעט מטפלים מציעים היום טיפול באינטרנט. התהליך מאוד פשוט- פונים למטפל, קובעים איתו שעה משותפת בה גם המטפל וגם המטופל יושבים מול מחשב, כל אחד בביתו או בקליניקה שלו, והשיחה מתנהלת כצ'ט לאורך השעה המוקצבת לכך מראש.
חרדות אצל ילדים קטנים צוות על הספה
מי שהמציא את המשפט "ישן כמו תינוק", כנראה לא גידל תינוק מימיו. מי שחושב שחייהם של פעוטות הם קלים ושאין דאגות בראשם – לא מכיר מקרוב ילדים צעירים. אנחנו מכירים ולכן יודעים לספר לכם, שגם לילדים קטנים יש חרדות שבאות לידי ביטוי באמצעות מגוון סימפטומים.