הלימודים הושבתו בגלל הקורונה – מה עושים עם הילדים בבית?
צוות על הספה
הכניסו לסדר היום פעילות יזומה- מעבר למשימות הלימודיות. פעילויות אלו יכולות לכלול – שעת קריאה, עזרה בבית, פעילות גופנית, פעילות יצירה. בכל יום חשוב שתהיה פעילות שמשלבת את התחביבים של הילד.
כמה עצות להתארגנות לשבועות הקרובים:
1. ישיבת הורים- לפני הכל – שבו אתם, ההורים וקבלו החלטות איך הולכים להראות השבועות הקרובים. לפני שאתם יוצאים בהצהרות לילדים, השקיעו מחשבה ותיאום ביניכם. איך יראו הימים האלו, על מה תקפידו? מה מותר ומה אסור מבחינתכם: מבחינת יציאות מהבית, מפגשים עם חברים, ועוד. הכינו תכנית והציגו אותה לילדים. מעבר לסדר שזה יעשה לכם, זה יחזק עבור כולם את תחושת השליטה בימים אלו.
2. יצירת שגרה חדשה- בהתאם לגילאי הילדים ולהרכב הילדים בבית, חשוב לבנות שגרה, דומה ככל הניתן לשגרה הרגילה של הילדים. גם עבור המתבגרים אין תחליף לשגרה כדי לאזן את מצב הרוח, ולאזן את החרדה. שגרת היום צריכה לכלול – שעת השקמה, זמן התארגנות, זמני ארוחות ומנוחה וזמני פעילות. חשוב שיהיו זמנים בהם מעבר למשימות הלימודים שיקבלו (עדין אף אחד לא יודע אם אתר משרד החינוך יעמוד בעומס ואיך תתנהל הלמידה מרחוק), חשוב שתהיה פעילות יזומה שלכם שתאזן את השהות הארוכה בבית. כתבו עבור כל ילד את שגרת היום הצפויה, ממש כמו מערכת שעות של בית הספר.
3. מהם הכללים שצריך להקפיד עליהם? מה מותר / אסור לאכול (במיוחד ילדים עם מודעות נמוכה לתזונה נמוכה, להיות כל היום ליד המקרר עלולה להיות סוגיה לא פשוטה). איך שומרים על הבית שיהיה נעים להיות בו בסוף היום? איך נותנים אחד לשני מרחב?
4. לימודים- חשוב שתתחשבו בכל ילד ביכולות שלו ללמידה עצמאית. לא לכל ילד יש את אותה משמעת עצמית, יכולות קשב וריכוז וניהול עצמי. חשוב שזמני הלימודים שלהם יותאמו למאפייני הילד וכך גם אופי המשימות שלו. אם המשימות הלימודיות יהיו קשים לילד, הכניסו לסדר היום גם "פגישות עזר" – אולי עם אח גדול או אפילו חונך בוגר (הרי גם התיכוניסטים מושבתים בבית).
5. הכניסו לסדר היום פעילות יזומה- מעבר למשימות הלימודיות. פעילויות אלו יכולות לכלול – שעת קריאה, עזרה בבית, פעילות גופנית, פעילות יצירה. בכל יום חשוב שתהיה פעילות שמשלבת את התחביבים של הילד.
6. הכניסו לסדר היום פגישות סקייפ און ליין עם חברים. אפשר אפילו בקבוצה. במיוחד עבור תלמידי היסודי, חשוב לסייע להם לשמור על קשר ועל המיומנויות החברתיות, לדמות את ההפסקות של בית הספר ככל הניתן.
7. נהלו והגדירו את השימוש במסכים – זכרו ששעות הלימודים יהיו ברובן מומרות גם הן בשעות מסך ולכן חשוב מאוד, שלא יעבירו הילדים חודשיים בזמן מסך. הנזקים והחשש להתמכרות עלולים להיות קשים בתקופה ארוכה כל כך.
8. נהלו את זמן הצפייה בחדשות של הילדים ונטרו מה שקורה בקבוצות הוואטסאפ. חרושת השמועות, הפייק ניוז וההלחצות ברשת הן בלתי נסבלות וככל שהילדים צעירים ורגישים יותר זה עלול לייצר השלכות רגשיות.
9. שמרו על ערוץ תקשורת פתוח- בסוף כל יום שוחחו איתם ובדקו איך עבר היום שלהם. היחסים המשפחתיים יזדקקו גם הם לטיפוח כי כל הדינמיקה עומדת להשתנות. זו תקופה ארוכה וכלול להיווצר "סיר לחץ". חשבו כיצד אפשר לייצר הפרדת כוחות מדי פעם,
לתת לילדים מרחב עצמאי.כדי להפוך את הלימון ללימונדה השקיעו זמן בשיח משפחתי, משחקים משפחתיים, ארוחות משפחתיות וכל פעולה שתחזק את הקשרים והתקשורת כדי שתוכלו לאתר מבעוד מועד קשיים רגשיים שעלולים לצוץ אצל הילדים.
היו עירניים ורגישים. זה מצב לא פשוט לכולם. ואם אתם מתלבטים, מתקשים, כדאי ורצוי לפנות לעזרה. מטפלים רבים מציעים טיפול גם לילדים, והדרכת הורים און ליין.
בריאות לכולם!
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, מומחית להתמכרויות
התמחות: תקשורת מקרבת וקשיי תקשורת, מרחק וקרבה ביחסים,כלים לפתרון ריבים והתאוששות מהירה מהם, משברים בזוגיות,
אזור בארץ: שרון,עמק חפר, נתניה וחדרה
שפה: עברית
מטפלת פרטנית, זוגית ומשפחתית מנוסה לטיפול זוגי בנושא תקשורת,כלים לפתרון ריבים והתאוששות מהירה,פרק ב', ועוד. בנוסף, טיפול גמילה ו
פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: התמודדות עם משברי חיים,חרדה,דיכאון,אבל ואובדן,זהות-מינית ומגדרית,פוסט טראומה,קשיים בזוגיות,קשיים בתפ
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,שפלה
שפה: עברית,אנגלית
עמרי יצחק – פסיכולוג קליני מומחה, עוסק בטיפול פסיכולוגי פרטני במבוגרים ומתבגרים, הדרכת הורים, טיפול בהורות, בעל ניסיון רב בטיפול ב
עובדת סוציאלית קלינית
התמחות: חרדה ופוביה ,דיכאון ,אבל ואובדן ,פוסט טראומה ,התמודדות עם משברי חיים, נפגעי אלימות, נפגעי כתות, נפגע
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,רמת גן,גבעתיים,אונליין
שפה: עברית,אנגלית
טיפול בטראומה, חרדה, OCD, דימוי עצמי נמוך, דיכאון, הפרעות אכילה, נפגעי יחסים נרקסיסטיים-פסיכופתיים ורעילים, נפגעי אלימות, משברי חי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מה ההבדל בין טיפול CBT לטיפול DBT? צוות אתר על הספה
טיפול CBT וטיפול DBT הן שתי גישות טיפוליות, שתי הגישות הטיפוליות הללו אולי נשמעות דומות, אך יש ביניהן הבדלים משמעותיים, ננסה להסביר על ההבדלים בין השיטות.
איך סמארטפון משפיע על ילדינו יוסי אוסדון - פסיכולוג חינוכי מומחה
באירוע נוצץ בראשית שנת 2007, עמד סטיב ג'ובס על במה והכריז לבאי האירוע ולשאר האנושות ש"היום אפל הולכת להמציא מחדש את הטלפון". במהלך תיאטרלי, משעשע, ומבריק הציג ג'ובס לעולם את מה שכינה ה"סופר סמארטפון" או כפי שכולנו מכירים אותו ה'אייפון'.
חרדה אימהית- לא לאמהות בלבד צוות על הספה
הפיכתנו להורים היא תהליך מטלטל ומשמעותי. האחריות שאנחנו נושאים בגידול ילדנו היא כבדה, ולעיתים מעוררת אצלנו פחדים וחרדות המעורבים בתקוות וברצון לשמור ולגונן על ילדינו מכל רע.
סמכות הורית הילה שבורון
שנים רבות מבנה המשפחה היה הירארכי וברור – ההורים הם המחליטים, ההורים נמצאים במשפחה במעמד שונה מזה של ילדיהם. לא כל כך מזמן, עד שנות השמונים לעירך, כשאבא או אמא אמרו משהו- על הילדים היה לקבל זאת מיד, ללא שאלות תהיות או ערעור. בטח שלא לדבר על משא ומתן.