נוכחות הורית בעידן הקורונה
צוות על הספה
חשוב להיות במעקב אחר שעות המסך של הילדים ועל הרגלי השינה והתזונה שלהם, אבל שימו לב שאתם מעירים להם במשורה והשמרו מלהיות בעמדת הפקחים והשוטרים כל הזמן, כדי לא ליצור ריחוק ותחושה של פולשנות למרחב הפרטי.
בוודאי שאנחנו נוכחים, אנחנו הרי כולנו בבית ביחד
האמנם? חשוב להכיר בעובדה שגם אם ההורים נמצאים בבית, זה לא בהכרח אומר שהם נוכחים בחיי הילדים. אם נתבונן בדברים באומץ, נגלה שחלק גדול מהזמן אנחנו נמצאים פיזית באותו חלל אבל לא עוסקים בפעילות משותפת, בשיח עם הילדים או בקשב אמיתי למה שעובר עליהם.
אז מה אפשר לעשות? איך מגבירים את הנוכחות ההורית?
החדשות הטובות הן שיש דברים רבים שתוכלו לעשות באופן מודע, כדי להגביר את הנוכחות שלכם בחיי הילדים, בתקופה הזו וגם לאחריה:
שבו בחדר של הילד
שבו בחדר שלהם, בכל עת שהם מאפשרים זאת - התעניינו במה למדו באותו יום בשיעורים מרחוק, מהן המשימות שקיבלו ואיך עבר עליהם יום הלימודים בזום, שאלו עם מי דיברו היום בטלפון ועם מי הם משחקים במחשב מרחוק. אפרופו משחקים – נסו להשתתף ולשחק איתם במשחקים שהם אוהבים, המשחק המשותף יחבר ביניכם, יעזור לכם להבין מושגים מעולמם ויאפשר לכם הצצה אמיתית למה שמעסיק אותם ביום יום.
צרו עוגנים של זמן משפחה בסדר היום
סדר היום הביתי בתקופה הנוכחית מורכב ומחייב ליהטוט תמידי בין דרישות העבודה, הלימודים של הילדים וצרכי הבית. בתוך כל זה – חשוב שתקפידו על ארוחות משותפות במהלך היום, בהן כל המשפחה נוכחת, כמובן ללא טלפונים ומסיחי דעת אחרים.
הגדירו מועדים קבועים נוספים במהלך היום, המהווים "נקודות מפגש" משפחתיות, והקפידו להיות זמינים במועדים הללו, גם אם הילדים יבחרו לפעמים שלא להצטרף. נקודות מפגש יכולות להיות שעה המיועדת למשחק משותף שכל ילד בוחר בתורו, צפייה בסרט המתאים לכל המשפחה ועוד. אפשרו לילדים הזדמנות להצטרף במינון שמתאים להם, מבלי להיות שיפוטיים.
אל תהיו שוטרים
חשוב להיות במעקב אחר שעות המסך של הילדים ועל הרגלי השינה והתזונה שלהם, אבל שימו לב שאתם מעירים להם במשורה והשמרו מלהיות בעמדת הפקחים והשוטרים כל הזמן, כדי לא ליצור ריחוק ותחושה של פולשנות למרחב הפרטי. זכרו שהבית צריך לספק תחושת ביטחון ולאפשר לכל אחד להיות מי שהוא, גם כשהוא לא מושלם.
מה לגבי מפגשים עם אחרים?
גבשו מדיניות ברורה לגבי מפגשים חברתיים. אין ספק שצריך לשמור על ההנחיות, אך בתוך המרווח המאפשר שיקול דעת, חשוב שתחליטו מה מתאים לכם כמשפחה - האם מותר לילדים להיפגש עם חבר אחד בלבד או יותר? רק במקום פתוח? רק בבית? הסבירו לילדים מה עומד מאחורי ההחלטות שלכם והיו עקביים. שדרו את המסר שהקשר עם המשפחה המורחבת נשמר, גם אם לא מתראים, והקפידו על שיחות קבועות עם סבא וסבתא ועם בני הדודים.
שמרו על הבית כבית
הגדירו סדר יום וחוקי התנהלות שיהפכו את הבית למקום שלכל בני המשפחה יהיה נעים להיות בו – קבעו מראש מהן שעות העבודה שלכם ומה הציפיות שלכם מהילדים בשעות הללו, והגדירו מהם הזמנים בהם הבית חוזר להיות רק בית ולא מקום עבודה.
משהו לחכות לו
בתקופה הנוכחית אמנם אין אפשרות לצאת לטיולים, לחופשות או לקמפינג, אבל עדיין אפשר וכדאי ליצור עוגנים של בילויים משותפים שיתנו לילדים משהו לחכות לו ויסייעו ליצור אצלם תחושת משמעות לזמן. עוגן כזה יכול להיות הזמנת אוכל ממסעדה אהובה, רכישת משחק חדש או סרט שמחכים לו ועוד.
חשוב מכל – זכרו שאתם מנהיגי הבית ועיני הילדים נשואות אליכם. שדרו לילדים ביטחון ואמונה שהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר ושלכם, כמשפחה, יש יכולת להתמודד עם התקופה הזו ולעבור אותה בשלום ואפילו בשמחה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
מטפל במוסיקה פסיכותרפיסט ומדריך
התמחות: קשישים,נכויות ומחלות כרוניות,חרדה ופוביה,דיכאון,בעיות במיניות וזהות מינית,בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,מרכז,בת ים,חולון,ראשון לציון ומטפל אונליין
שפה: עברית,אנגלית
מטפל במוזיקה, מלווה כמטפל רגשי בוגרים צעירים ילדים והורים בקליניקה פרטית ביפו ובמסגרות ציבוריות. מאמין בליווי כל אחד בדרכו הייחודי
עובדת סוציאלית קלינית / מטפלת מינית מוסמכת
התמחות: קשיים ביצירת קשר אינטימי, בעיות במיניות וזהות מינית, דימוי ובטחון עצמי, ריקנות, יחסים בינאישיים, התמ
אזור בארץ: פתח תקווה, בקעת אונו, רמת גן , קריית אונו
שפה: עברית
ניסיון רב בטיפול פרטני בהתמודדות עם קשיים ביחסים ובזוגיות, בקשר אינטימי, מיניות וזהות מינית, דימוי עצמי, תחושת תקיעות וריקנות, בדי
פסיכותרפיסטית עו''ס מטפלת דינאמית ו-CBT
התמחות: בריאות הנפש, טיפול זוגי, משברי חיים (אבל ואובדן, פרישה מהעבודה, חולי של בן משפחה, פיטורין, גירושין,
אזור בארץ: רעננה
שפה: עברית,ספרדית
שלום, שמי סוזנה. אני מתמחה בעבודה עם מבוגרים מגיל 18 במצבי דיכאון, חרדה, משברי חיים, חיזוק הדימוי העצמי, שכול, צמתים בחיים, טיפול
פסיכולוג קליני בהתמחות
התמחות: הפרעות שינה, העצמה אישית ודימוי עצמי, קבלת החלטות, פירוש חלומות, הדרכת הורים, חרדה ודיכאון, אבל ושכו
אזור בארץ: רעננה, כפר סבא, הוד השרון, הרצליה, אזור השרון
שפה: עברית
פסיכולוג קליני בהתמחות. מטפל במתבגרים ומבוגרים. מאמין שאפשר לשנות ולחיות חיים חופשיים יותר תוך התמודדות עם מורכבות החיים. בעל ניסי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
למה אנחנו משקרים כל כך הרבה? צוות על הספה
הורים לילדים סביב גיל ארבע מכירים היטב את השלב בו הילד המתוק שלנו, שתמיד אמר את כל האמת בפנים, במתיקות של ינקות, מתחיל פתאום להתאמן בשקרים ועושה את זה בצורה הכי חמודה וחסרת תחכום שיש.
הדרכת הורים – גידול תאומים צוות על הספה
בשעה טובה! ההיריון שחיכיתם לו נקלט ובבדיקת דופק ראשונה אצל הרופא אתם נדהמים לשמוע שני לבבות קטנים הולמים ומבינים שיש לכם בדרך לא רק תינוק אחד, אלא שניים.....
המלצות להתמודדות עם לחצים בתקופת הקורונה דב אגמי, פסיכולוג קליני
המצב המתמשך של משבר הקורונה תורם לעומס ולחץ רגשי אצל אנשים רבים. מצב אי הודאות המתמשך, ההגבלות השונות, החשש / ההתמודדות עם מחלה או משבר כלכלי הינם גורמי לחץ אשר מכבידים עלינו ומוסיפים להכביד ככל שהמשבר מתמשך.
מהי לקות למידה לא מילולית (NVLD)? צוות על הספה
לקות למידה לא מילולית הוא שם כולל למספר לקויות למידה שמקורן נוירולוגי-התפתחותי, אשר פוגעות ביכולות הלמידה, ההתארגנות והניהול העצמי של האדם, מבלי לפגוע ביכולתו להבין מלל ולהתבטא מילולית.