
מה ההבדל בין ריצה טיפולית לריצה רגילה?
מגי לוי, מטפלת בריצה
הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר .
מטרת הטיפול בריצה היא לאפשר דרך הגוף עיבוד קשיים נפשיים. הטיפול נעזר ביתרונות שיש לריצה על הגוף , נעשה תוך כדי תנועה ובשל כך נותן למטופל הזדמנות להתמודד עם הקשיים שמקורם בגוף או בנפש. השילוב של ריצה וטיפול נועד לרתום את התהליכים המשמעותיים המתבצעים בערוצי הגוף, הרגש והמחשבה, לתהליך הטיפולי. האפקט החיובי של ריצה עשוי להוביל לחוויה משמעותית ועמוקה יותר של הטיפול.
הסטינג הטיפולי מתקיים ברובו מחוץ לקליניקה ,בשבילי ריצה, פארקים ובמסלולי טבע שונים. הריצה נעשית בקצב נוח ובדופק לא גבוה מידי בכדי לאפשר שיחה ולשמור על דופק מאוזן. שיחה תוך כדי ריצה מאפשרת התבוננות נוספת ותקשורת פתוחה וחופשיה יותר. המטפל נוכח בכל קושי, מחשבה אתגר ומסייע להתמודד עם הקשיים שעולים. העובדה כי הטיפול מתרחש בזמן הריצה, מאפשרת להתייחס לקשיים אלו הן במימד השיחה, והן במימד החוויה בזמן ביצוע הפעילות.
באימון ריצה "רגיל", המטרה היא בד"כ הריצה הפיזיולוגית. ההתמקדות היא סביב פרמטרים חיצוניים והשגת יעדים של מהירות, מרחק ולעיתים קרובות בעלי אופי תחרותי.
לעומת זאת, הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר . המטרה בטיפול בריצה היא רגשית והתמקדות בתהליכים המתרחשים בנפש . העבודה היא מהפנים אל החוץ. ריצה טיפולית חופשייה מתחרותיות - לא מסתכלים על האחר, אלא לומדים לכוון את הקשב פנימה אל העצמי, לתת מקום למחשבות, ורגשות שעולים.
מעבר לכך, בזמן ריצה ארוכה האורכת לפחות 20 דקות עד שעה יש הפרשה של מוליכים עצביים שתורמים לתחושות טובות.
אנדורפין ידוע כמשפר מצב רוח, מרגיע ובעלי אפקט אנטי חרדתי. סרוטונין מייצב את מצב הרוח, מסייע לשכך פעילות יתר ותגובת יציאה משליטה. דופמין תומך בקשב וריכוז, מעלה את מצב הרוח, מעורר מוטיבציה ומשרה תחושה של אופטימיות והנאה .
אנשים רבים מעידים שהריצה היא "הפסיכולוג" שלהם. כשהם רצים מצב הרוח שלהם משתפר הם רגועים יותר ויכולים לנהל את היום שלהם טוב יותר. אם זה נשמע לכם מוכר הרי שישנם מחקרים רבים התומכים בהרגשה זו. טיפול בריצה מגובה במחקרים בהם נמצא קשר הדוק בין פעילות גופנית, תדירותה ומאפייניה, לבין הפחתה בסימפטומים של דיכאון וחרדה.
מאת: מגי לוי, מטפלת בריצה
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכותרפיסט מוסמך, מטפל בתנועה
התמחות: טיפול במבוגרים ומתבגרים. טיפול בטראומה, דיכאון, חרדה,משברים, קושי חברתי ,זוגיות, הפרעות אכילה, פגיעו
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן, פרדס חנה והסביבה, בכל הארץ (און ליין)
שפה: עברית,אנגלית
אני מטפל מעל 20 שנה. מדייק ולומד דרכים כדי להשיג תוצאות מעולות בכל טיפול. במוקד: איך לפגוש רגשות קשים ולבטא רגשות, מה המקור של

פסיכולוג חינוכי מומחה - מדריך
התמחות: טיפול פסיכולוגי עם מבוגרים, מתבגרים והורים, טיפול זוגי ומשפחתי.
חרדות, דיכאון, קשיים ביחסים בינאיש
אזור בארץ: פרדס חנה-כרכור / בנימינה
שפה: עברית
תוכנית הטיפול והגישה הטיפולית מותאמת לצרכי המטופל, באופן שמכוון להבנה מעמיקה של מהות הקשיים, זיהוי החוזקות והדינמיקות ביחסים בינאי

פסיכולוגית קלינית
התמחות: דיכאון, אבל ואובדן, פוסט טראומה (גם מורכבת), דימוי עצמי, ליווי במשברי חיים, משברים בזוגיות, שיפור מע
אזור בארץ: קריית טבעון, יוקנעם, אזור עמק יזרעאל ומטפלת אונליין
שפה: עברית,אנגלית
מטופלי מוזמנים למרחב בטוח ומכיל, ולתהליך של גילוי ושינוי. אני מאמינה בטיפול בגובה העיניים ובתקשורת אותנטית וישירה. מטפלת במבוגרים
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הורות אחרת צוות אתר על הספה
גיל הנישואים בחברה המודרנית נדחה יותר ויותר. אנשים מטפחים קריירה, מטיילים בעולם ומנסים לחוות הכל לפני הרגע בו יתמסדו. אבל פעמים רבות כאשר מגיע הרגע הזה בו רוצים להתמסד, רוצים להתחייב לגידולו של ילד, לא בהכרח נמצאת גם הזוגיות המתאימה אליה רוצים לכך.
טיפול נפשי תומך לנשים במהלך טיפולי פוריות צוות על הספה
טיפולי פוריות מייצרים קושי נפשי מובנה, עצם הטיפולים הוא מאתגר מאוד והלחץ והאתגרים הפיזיים, יוצרים הליך מורכב עם קשיים רבים. זוגות רבים חווים את תקופת הטיפולים כתקופה מאתגרת ומתישה נפשית, והרבה מהמטופלים זקוקים לטיפולים נפשיים אשר מסייעים בזמן התהליך המורכב.
הערכה עצמית ופסיכודרמה – סיפור מקרה טל קנב
מסתיים שלב... ואני שואל את הקבוצה...: אנחנו לאחר חג הסליחות, יום כיפור. אך מה עם חג התודות? למי יש לנו תודה בלב, תודה שעוד לא אמרנו? יכול להיות לאנשים קיימים ויכול להיות לכאלה שכבר לא בקשר איתנו או שאינם בחיים עוד.
זוגיות בגיל השלישי – קווים לדמותה צוות על הספה
הדמות של סבא וסבתא, כפי שאנו מכירים וזוכרים אותה מעבר הלא רחוק, כבר כמעט ולא קיימת במציאות של ימינו. בעוד שרובנו יכולים לזכור סבא וסבתא שהיו אנשים זקנים, בילו את רוב הזמן בביתם, שיחקו קלפים ודומינו עם השכנים וחיכו לביקור של הילדים והנכדים, בני הגיל השלישי של היום נהנים מחיים מלאים, בריאים יותר ועסוקים יותר.