מה ההבדל בין ריצה טיפולית לריצה רגילה?
מגי לוי, מטפלת בריצה
הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר .
מטרת הטיפול בריצה היא לאפשר דרך הגוף עיבוד קשיים נפשיים. הטיפול נעזר ביתרונות שיש לריצה על הגוף , נעשה תוך כדי תנועה ובשל כך נותן למטופל הזדמנות להתמודד עם הקשיים שמקורם בגוף או בנפש. השילוב של ריצה וטיפול נועד לרתום את התהליכים המשמעותיים המתבצעים בערוצי הגוף, הרגש והמחשבה, לתהליך הטיפולי. האפקט החיובי של ריצה עשוי להוביל לחוויה משמעותית ועמוקה יותר של הטיפול.
הסטינג הטיפולי מתקיים ברובו מחוץ לקליניקה ,בשבילי ריצה, פארקים ובמסלולי טבע שונים. הריצה נעשית בקצב נוח ובדופק לא גבוה מידי בכדי לאפשר שיחה ולשמור על דופק מאוזן. שיחה תוך כדי ריצה מאפשרת התבוננות נוספת ותקשורת פתוחה וחופשיה יותר. המטפל נוכח בכל קושי, מחשבה אתגר ומסייע להתמודד עם הקשיים שעולים. העובדה כי הטיפול מתרחש בזמן הריצה, מאפשרת להתייחס לקשיים אלו הן במימד השיחה, והן במימד החוויה בזמן ביצוע הפעילות.
באימון ריצה "רגיל", המטרה היא בד"כ הריצה הפיזיולוגית. ההתמקדות היא סביב פרמטרים חיצוניים והשגת יעדים של מהירות, מרחק ולעיתים קרובות בעלי אופי תחרותי.
לעומת זאת, הטיפול בריצה מתמקד בתהליכים רגשיים כאשר הריצה מהווה אמצעי עזר . המטרה בטיפול בריצה היא רגשית והתמקדות בתהליכים המתרחשים בנפש . העבודה היא מהפנים אל החוץ. ריצה טיפולית חופשייה מתחרותיות - לא מסתכלים על האחר, אלא לומדים לכוון את הקשב פנימה אל העצמי, לתת מקום למחשבות, ורגשות שעולים.
מעבר לכך, בזמן ריצה ארוכה האורכת לפחות 20 דקות עד שעה יש הפרשה של מוליכים עצביים שתורמים לתחושות טובות.
אנדורפין ידוע כמשפר מצב רוח, מרגיע ובעלי אפקט אנטי חרדתי. סרוטונין מייצב את מצב הרוח, מסייע לשכך פעילות יתר ותגובת יציאה משליטה. דופמין תומך בקשב וריכוז, מעלה את מצב הרוח, מעורר מוטיבציה ומשרה תחושה של אופטימיות והנאה .
אנשים רבים מעידים שהריצה היא "הפסיכולוג" שלהם. כשהם רצים מצב הרוח שלהם משתפר הם רגועים יותר ויכולים לנהל את היום שלהם טוב יותר. אם זה נשמע לכם מוכר הרי שישנם מחקרים רבים התומכים בהרגשה זו. טיפול בריצה מגובה במחקרים בהם נמצא קשר הדוק בין פעילות גופנית, תדירותה ומאפייניה, לבין הפחתה בסימפטומים של דיכאון וחרדה.
מאת: מגי לוי, מטפלת בריצה
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולגית קלינית מומחית
התמחות: משברי חיים, בעיות זוגיות, הדרכת הורים, הריון ולידה, תעסוקה, דיכאון, חרדה, אבל, טראומה, גיל שלישי, הפ
אזור בארץ: מרכז,רחובות
שפה: עברית, אנגלית
מאמינה שטיפול נפשי הוא תהליך אישי, ייחודי ומשמעותי בדרך להתחזקות פנימית ולהתמודדות טובה יותר עם החיים, הפנימיים (רגשות, מחשבות) וה
פסיכותרפיסטית מטפלת זוגית ומשפחתית
התמחות: תהליכי צמיחה והתפתחות אישיים וזוגיים. משברים זוגיים ומשפחתיים, התמודדות עם שכול ואבדן.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,עמק חפר
שפה: עברית
ניסיון רב בטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי. גישה טיפולית המבוססת על הבנה דינמית עמוקה והתאמת הטיפול לצורכי המטופלים, תוך מתן כלים יעיל
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
חזרה חלקית לשגרה – או שגרה חדשה? צוות על הספה
השגרה הנה מונח מתעתע. מצד אחד כולנו נוטים להאשים את השגרה בשחיקת הזוגיות והאהבה, ביצירת שיעמום, בבלימת היצירתיות ובהיחלשות ניצוץ החיים. מצד שני, כאשר נשברת השגרה- אנחנו חשים כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו, וכי ללא השגרה כבסיס- איננו יכולים לחוש ביטחון לאורך זמן.
כל מה שצריך לדעת על שיקום נפגעי נפש צוות אתר על הספה
התפתחויות שחלו בעשורים האחרונים בתחום בריאות הנפש ופיתוחן של תרופות אנטי פסיכוטיות אפקטיביות, יצרו עבור מתמודדי נפש רבים, אופק חדש ואפשרות לקיום חיים מלאים לצד המחלה.
קשה להיות מטפל צוות על הספה
מטפלים רגשיים, בין אם הם פסיכולוגים מומחים ובין אם הם פסיכותרפיסטים, עובדים סוציאליים, מטפלים בהבעה ויצירה וכן הלאה, לומדים שנים רבות על מנת לקבל את המומחיות ועובדים עוד שנים רבות עד הרגע בו הבשילה העת והגיעה התחושה כי עכשיו הזמן המתאים לפתוח קליניקה פרטית משלי.
תרגול באהבת היחד ד"ר רוי ספונג'ין
מטרת מאמר זה היא לפרוס בפניכם דרך של תרגול עבור זוגות ועבור היחיד, דרך שתעזור לכם לממש זאת בחייכם.