שימוש במכשירי שמיעה - כך תתמודדו עם ירידה בשמיעה
דוקטור דנה דויד קלינאית תקשורת בכירה
שכיחות ירידה בשמיעה על רקע גיל גבוהה מאד. כל אדם שלישי מעל גיל 65, כמחצית מבני ה 70 ורוב (80%) מבני ה 80 ומעלה זקוקים למכשירי שמיעה.
ירידת שמיעה גורמת לתסכול, לתחושות של לחץ ובדידות ומלווה בתחלואה נוספת (אשפוזים, נפילות, דיכאון ועייפות (Heffernan et al., 2016)). ללא שיקום שמיעה, הסיכוי לחלות בדמנציה עשוי לעלות ב 40% (Lin et al., 2014).
שכיחות ירידה בשמיעה על רקע גיל גבוהה מאד. כל אדם שלישי מעל גיל 65, כמחצית מבני ה 70 ורוב (80%) מבני ה 80 ומעלה זקוקים למכשירי שמיעה. ולכן מומלץ לכל אדם מעל גיל 60 לעבור באופן שגרתי בדיקת שמיעה אחת לשנה.
כיצד מתמודדים?
שימוש במכשירי שמיעה הוא הפתרון הקיים הטוב ביותר להתמודדות עם ירידה בשמיעה. מוכח מחקרית כי, השימוש בהם מונע הדרדרות נוספת בתפקוד השמיעתי לאורך זמן ומשפר מאד את היכולת לשמוע ולתקשר.
מה מעסיק את האדם עם ירידת שמיעה ומשפחתו:
למי פונים? - האם יש צורך במכשירי שמיעה? -איך לבחור מכשירי שמיעה? -איך יודעים מהו המכשיר הטוב ביותר?
תהליך האבחון השמיעתי מתחיל בקביעת תור לרופא אף אוזן גרון שעורך בדיקה אוטוסקופית ומפנה לבדיקת שמיעה מקיפה (הכוללת ספי שמיעה לצלילים ולדיבור, ואת היכולת התפישתית "לשמוע נכון" את המילים שנאמרו). התאמת מכשירי שמיעה:
לאחר הבדיקה, מקבלים המלצה ואישור זכאות מקופת החולים למכשירי שמיעה או רכישה באופן פרטי. בוחרים מכון שמיעה, מקבלים את מכשירי השמיעה לתקופת ניסיון של חודש-חודשיים ובתום התקופה רוכשים את מכשירי השמיעה.
אל תוותרו על ליווי אישי
רכישה, שימוש והסתגלות למכשירי שמיעה הינם תהליך מורכב ולכן מצריך שירות של תיווך וליווי אישי המותאם לאורך זמן, ומספק מענה לשאלות ולצרכים משתנים. לכן אני מציעה שירות הכולל: הסבר מלא אודות מצב השמיעה הנוכחי -קריאת בדיקת השמיעה (האודיוגראמה) והבנת השלכותיה, בחירה של מכשיר השמיעה המתאים ביותר, מכון השמיעה וקלינאי.ת התקשורת. למידה של אסטרטגיות תקשורתיות, הדרכה וטיפים לשימוש מיטבי במכשירי השמיעה ואימוני שמיעה.
השירות האודיולגי מתאים לאנשים עם ירידת שמיעה שעומדים לרכוש מכשירי שמיעה, שרכשו מכשירי שמיעה אך לא מסתדרים עימם, שברשותם מכשירי שמיעה אבל לא משתמשים בהם, ו/או רוצים להחליף את מכשירי השמיעה שברשותם.
שמי דנה דויד, אני קלינאית תקשורת בכירה, בעלת תואר דוקטור (PhD) בתחום השמיעה, מומחית ובעלת ניסיון רב שנים בהתאמת מכשירי שמיעה ושימוש נכון בהם.
פרטי התקשרות: ד"ר דנה דויד, טל: 0545445954, מייל: [email protected] אתר: danadavidau.com
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, התמודדות עם משברי חיים, משברים משפחתיים וזוגיים, דיכאון ושינויי מצב-רוח, פוסט טראומה, הפרעות נ
אזור בארץ: שרון,רעננה
שפה: עברית, אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה, מנוסה בטיפול במבוגרים ונוער. הכשרה בפסיכותרפיה דינמית, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT, טיפול קצר מועד וטיפול ב
פסיכותרפיסטית בגישה דינמית
התמחות: הפרעות חרדה, דיכאון, שאלות זהות, אבל ואובדן, פוסט טראומה,משברי חיים. מטפלת דינמית עם הסמכה גם בEMDR
אזור בארץ: רחובות,נס ציונה
שפה: עברית
מטפלת בעלת ניסיון של 25 שנה בטיפול במגוון מצוקות וקשיים רגשיים ובפרט עבודה עם טראומה. מאמינה שמכל חוויה גם הכואבת ביותר ניתן לצמוח
עובדת סוציאלית קלינית (MSW)
התמחות: דיכאון, חרדה, טראומה, משברי חיים, זהות ומגדר, יחסים, פריון הריון ולידה, הורות ואל-הורות, הדרכת הורים
אזור בארץ: תל אביב ,שפלה ,טיפול אונליין ,מזכרת בתיה ,גדרה ,יישובי גדרות ,רחובות ,מודיעין
שפה: עברית
בעלת ניסיון רב בליווי וטיפול בנשים, גברים, בוגרות.ים-צעירות.ים. אני מאמינה כי קשר טיפולי / קשר הדרכה טוב, בטוח ומכיל מאפשר מסע של
מכון לאבחונים פסיכולוגיים
התמחות: מכון אשר מתמחה בעריכה של אבחונים פסיכולוגיים. ייחודו של המכון בהתמקדות בעריכה ובכתיבה של אבחונים פסי
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,אזור השרון והמרכז
שפה: עברית,אנגלית
מכון אפיקים הנו מכון פרטי, אשר מתמחה בעריכה של אבחונים פסיכולוגיים, אבחונים פסיכודיאגנוסטים, אבחוני מסוגלות הורית, איבחונים דידקטי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אחרי החגים נתחיל טיפול צוות על הספה
בתקופת החגים, במיוחד חגי תשרי, ואולי אפילו אם לדייק יותר- מדי אחריה- ישנה עליה משמעותית במספר האנשים והזוגות הפונים לטיפול פסיכולוגי או לטיפול זוגי ולטיפול משפחתי.
התמודדות עם לחץ חריף – גירוי העצב התועה ד"ר ליאת יכניץ
במצבי לחץ קיצוניים הגוף שלנו מתגייס למצב של סכנה ומשדר לנו שעלינו להילחם על ההישרדות שלנו. מלחמה על הישרדות לא מאפשרת קיום של שגרה רגילה – עבודה, ענייני בית, שינה רציפה ועוד, באופן פרדוקסלי, דווקא שמירה על השיגרה היא זו שעוזרת לנו להתמודד עם לחץ בצורה מיטבית
ביטחון עצמי צוות על הספה
מתבגרים, התפתחות הילד, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
"אני לא טובה בכלום", "אני אף פעם לא אצליח", "לא רוצים להיות בחברתי", "אני כישלון"...מזדהים? מתי בפעם האחרונה הרגשתם בטוחים במי שאתם? במאמר הבא נדבר על מהו ביטחון עצמי, מאיפה הוא נובע ואיך אפשר לחזק אותו? המשיכו לקרוא.
המנטרה הראשונה מבין ארבע המנטרות על מערכת היחסים, מאת 'תיך נאת האן'. ד"ר אהרון רוי ספנג'ין
'יקירי אני כאן בשבילך' היא מדיטציה בפני עצמה, שאל את עצמך איך היית רוצה שמישהו 'יהיה כאן בשבילך' ואיך היית רוצה 'להיות כאן' בשביל האחר.