
7 דרכים להפחית את הלחץ בעבודה
צוות על הספה
הצורך לרצות הוא תכונה אנושית בסיסית, שמובילה אנשים רבים לקחת על עצמם עוד ועוד משימות ולא להציב את הגבול, עד שכבר מאוחר מדי. הנטייה הזו מובילה פעמים רבות לטינה סמויה שהולכת וגדלה עד שקשה להכיל אותה והיא מתפרצת, בדרך כלל ברגע הכי לא מתאים.
תהליך זה הגביר באופן משמעותי את רמות הלחץ עמן מתמודדים אנשים בעולם העבודה שנובע, בין היתר, מהציפייה לזמינות תמידית ולמענה מיידי ומהעובדה שבישראל של שנת 2022, היקף שעות העבודה השבועיות הוא מהגדולים במדינות ה OECD.
כנראה שאת עולם התעסוקה בישראל לא נצליח לשנות באמצעות מאמר זה, אבל מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה לתת לכם מספר הצעות לדרכים אפקטיביות להפחתת הלחץ בעבודה, הורדת רמת החרדה ושמירה על הבריאות הנפשית שלכם.
1. אל תשכחו לנשום
קשה להאמין כמה כוח יש בתנועה הטבעית הזו של הריאות, אבל האמת היא שכשאתם בלחץ – אתם שוכחים לנשום. פשוטו כמשמעו.
נשימה מודעת היא אחת הדרכים האפקטיביות והמהירות ביותר שאנחנו מכירים לעצור את תחושת הסטרס המתפשטת בגוף ולהחזיר את עצמכם "לכאן ולעכשיו".
באינטרנט זמינים סרטונים רבים שילמדו אתכם איך לעשות זאת בקלות.
2. הקפידו על מילוי הצרכים החיוניים
הלחץ בעבודה גורם לאנשים רבים לדלג על ארוחות, להמעיט בשתייה ולהישאר נטועים מול המחשב בניסיון להספיק עוד ועוד.
אין טעות גדולה מזו, מאחר והגוף והנפש שלכם זקוקים למזון איכותי ומספיק, לשתייה מרובה ולהפסקות יזומות שיאפשרו לכם לחלץ איברים ולבוא במגע עם אנשים אחרים.
דאגו לעצמכם מראש לארוחות מזינות ולחטיפי בריאות, ירקות ופירות, הקפידו על בקבוק מים צמוד וקומו לפחות פעם בשעה כדי למתוח את הגוף. מדי פעם כדאי להשקיע גם בארוחה בחוץ עם הקולגות, הדבר יעשה רק טוב לקשר שלכם עם עמיתים לעבודה ויגביר את האפקטיביות שלכם כשתשובו אל השולחן.
3. לא להגזים עם קפאין
בשעות העבודה, בעיקר בתקופות לחוצות, אנשים רבים נוטים לשתות כוסות קפה רבות מדי ולעשות זאת בכל הזדמנות.
שימו לב – קפה אחד או שניים עשויים לשפר את תחושת הערנות, אך צריכה מוגברת של קפאין תעשה את ההיפך הגמור ותעשה אתכם חסרי שקט ונרגזים.
4. הכירו את הגבולות שלכם ולמדו להגיד לא
הצורך לרצות הוא תכונה אנושית בסיסית, שמובילה אנשים רבים לקחת על עצמם עוד ועוד משימות ולא להציב את הגבול, עד שכבר מאוחר מדי. הנטייה הזו מובילה פעמים רבות לטינה סמויה שהולכת וגדלה עד שקשה להכיל אותה והיא מתפרצת, בדרך כלל ברגע הכי לא מתאים.
5. הזיזו את הגוף
אחת הדרכים הבטוחות להפחתת לחץ היא פשוט לזוז.
חשוב שתקפידו על פעילות גופנית סדירה וקבועה, מחוץ לשעות העבודה, ותשלבו במהלך יום העבודה קימות יזומות למתיחת השרירים והליכה קלה במשרד. הדבר גם יזמן לכם מפגשים מעניינים עם חברים לעבודה, שלא הייתם רואים דרך מסך המחשב.
6. היזכרו בלחצים קודמים בהם עמדתם
ברגעי לחץ, כשעומס המשימות מציף את התודעה ומוביל לשיתוק או לעבודה קדחתנית ולא תמיד אפקטיבית, יעזור לכם מאוד להיזכר בתקופות קודמות של לחץ בהן עמדתם בכבוד ושרדתם כדי לספר על כך. אולי הכלים שהשתמשתם בהם אז, יכולים לעזור גם היום. ואם לא, לפחות תעלו מחדש למודעות את היכולות והכוחות שלכם, שעזרו לכם בעבר ויעמדו לרשותכם גם הפעם.
7. אל תחששו לבקש עזרה
אנשים אחרים בסביבתכם יכולים, ובדרך כלל גם ישמחו, לעזור לכם. שתפו בעומס שאתם מרגישים, בדקו אם יש משימות שקולגות יכולים לקחת על עצמם במקומכם, אם יש דד ליין שניתן לדחות כדי לתת לעצמכם קצת אוויר וכד'.
אם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים להשתלט על הלחץ, לא מצליחים להירגע
וחווים פגיעה באיכות החיים שלכם – גשו לטיפול נפשי.
בטיפול כזה תוכלו לברר מדוע הלחץ בעבודה מכריע אתכם ותרכשו כלים שיעזרו לכם לשנות דפוסים ישנים של חשיבה, תפיסה עצמית והתנהגות, שלא מקדמים אתכם.
טיפול נפשי יסייע לכם ללמוד כיצד להתמודד עם הלחץ בצורה אפקטיבית יותר ולשלם מחירים נמוכים יותר ברמה הרגשית, האישית והמשפחתית.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

פסיכולוגית מומחית, פסיכותרפיה אישית וזוגית, הדרכת הורים, מטפ
התמחות: טיפול פרטני וזוגי. התמודדות עם חרדה, סטרס, דיכאון ומצבי משבר, קשיים בזוגיות, התמודדות עם לחץ מתמשך,
אזור בארץ: פתח תקווה,בקעת אונו, אפשרות למפגש מקוון בזום/סקייפ
שפה: עברית, אנגלית
פסיכולוגית מומחית בטיפול פרטני וזוגי. טיפול במצבי חיים כמו טראומה, חרדה סטרס ו דיכאון סיוע בהבנה וקבלת כלים לתקשורת בינאישית מיטבי

המרכז לאבחון, טיפול רגשי בהפרעות קשב וריכוז, אוטיזם וקשיים ח
התמחות: המרכז לאבחון (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם, דידקטי, MOXO ) ,טיפול רגשי ,הפרעות קשב וריכוז, אוטיזם. פסיכ
אזור בארץ: ירושלים והסביבה, תל אביב וגוש דן, אזור המרכז, חיפה והסביבה, קרית טבעון, אזור הצפון
שפה: עברית,רוסית,אנגלית,ערבית
המרכז מתמחה באבחונים- (ADHD, פסיכודידקטי, אוטיזם , דידקט). טיפול רגשי, הדרכת הורים .במרכז צוות מקצועי ומנוסה של פסיכולוגים, פסיכי
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
להיפרד ביחד -גישור זוגי חמדת שמואלי
רק 30 אחוז מהאנשים חיים בסיפוק בחיי הזוגיות. אחד משלוש זוגות יתגרש או מתכוון להתגרש. מדוע? מה כול כך מסובך עד לעיתים לא אפשרי בקיום חיי זוגיות לאורך זמן?
לנשום! גם כשהמצב מחניק רות מעיין - פסיכותרפיסטית אינטגרטיבית בשילוב מיינדפולנס ונשימה
הנשימה שלנו היא ססמוגרף רגיש. כל קושי, משבר, לחץ, פחד או אירועי קצה משפיעים על דרכי הנשימה שלנו. על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בסיטואציה שמאיימת באופן ישיר על דרכי הנשימה, כמו למשל מחלת הקורונה.
מתי הולכים להדרכת הורים? צוות על הספה
כל מי שיש לו ילדים יודע - לתפקיד הכי חשוב שאי פעם נמלא, אנחנו נכנסים כמעט ללא כל הכנה מוקדמת, מבלי שאף אחד לימד אותנו מה ואיך צריך לעשות ותוך הסתמכות מרבית על אינסטינקטים ותחושות בטן, בתקווה שהללו לא יכזיבו.
איך לבחור תחפושת לפורים? צוות אתר על הספה
ילדים נוטים לבחור הרבה אביזרים נלווים, מה שמתברר לא כל כך נוח כאשר הולכים לגן או לבית הספר עם משלוח מנות, חרב, כובע, משקפים, מסיכה, וכו וכו.... אל תשתגעו איתם ברגע הקנייה וחשבו במה באמת יוכל הילד להשתמש.