שתפו אנשים קרובים כדי לקבל מהם תמיכה, ייעוץ ונקודת מבט חיצונית עשויה להיות חשובה מאוד. האנשים הקרובים מכירים אתכם היטב ויוכלו להאיר לכם זוויות שלא חשבתם עליהן
סביב גיל 40 חווים מרבית האנשים תקופה מיוחדת - חלק יגדירו אותה כמשבר ואחרים רואים בה דווקא הזדמנות.
המאפיין המרכזי של תקופת אמצע החיים, הוא בחינה מחודשת של כלל תפקידי החיים – ברמה הזוגית, ההורית וגם המקצועית.
זהו הזמן בה
זוגות רבים מתגרשים לאחר שגילו שהאנשים שהפכו להיות כבר אינם מתאימים זה לזה ורבים עוד יותר בוחנים לעומק את הקריירה שלהם ועושים בה שינוי, לעיתים קרובות דרמטי.
למה אנשים מחפשים קריירה שנייה באמצע החיים?
תופעת הקריירה השנייה באמצע החיים היא תופעה חדשה יחסית והסיבות לה רבות:
1. אנחנו חיים יותר זמן
תוחלת החיים האנושית עולה והקריירה התעסוקתית נמשכת כיום כחמישים שנה ויותר. זהו פרק זמן משמעותי, ועבור רבים נדרש במהלכו שינויי שישמור על העניין.
2. ערך ההגשמה העצמית
בעולם של ימינו, הרבה יותר מאשר בעולמם של הדורות שקדמו לנו, יש חשיבות רבה להגשמה עצמית ולתחושת סיפוק. העבודה, שפעם נתפסה כמקור פרנסה ולא יותר, הופכת להיות חלק משמעותי יותר בזהות האישית והציפיות ממנה – בהתאם.
3. יציבות כלכלית
המצב הכלכלי של רוב האנשים באמצע החיים טוב מאשר בגיל הצעיר – השכר עלה עם הוותק, הילדים גדלו וההוצאות העצומות עבור חינוך וחוגים התמתנו קצת. זו הסיבה שאנשים רבים מגלים שזהו הזמן הנכון לבחון מחדש את הקריירה ולהתחבר לרצונות העמוקים יותר בהקשר המקצועי.

החלפת מקצוע - איך תעשו את זה נכון?
כדי שמהלך שינוי הקריירה באמצע החיים יהיה מוצלח ככל האפשר, עליכם להתכונן אליו כראוי, באמצעות השלבים הבאים:
1. חשבו מה עושה לכם טוב – נסו להבין מהן התשוקות שלכם ואיזה סוג של עבודה יגרום ללכת לקום אליה, לפחות ברוב הימים, עם חיוך.
2. אפשרו לעצמכם לטעום – אחד היתרונות הגדולים בעולם התעסוקה של היום, הוא האפשרות להתנסות בתחומים רבים ומגוונים מבלי להידרש לשנות לימוד ארוכות ולצמיחה אורגנית מתמשכת בתוך התחום. אפשרו לעצמכם להתנסות בתחומים שמעניינים אתכם, בהיקף קטן ולצד העבודה המרכזית שלכם, ורק אז קבלו החלטות קריירה מרחיקות לכת. כך תוכלו לדעת אם אתם בכיוון.
3. שתפו את הסביבה – פעמים רבות הדברים שברורים אצלנו בראש, מתקבלים אחרת לגמרי אצל אנשים במעגל הקרוב לנו.
לפני שאתם עושים צעדים ממשיים בדרך לשינוי הקריירה – שתפו אנשים קרובים כדי לקבל מהם תמיכה, ייעוץ ונקודת מבט חיצונית עשויה להיות חשובה מאוד. האנשים הקרובים מכירים אתכם היטב ויוכלו להאיר לכם זוויות שלא חשבתם עליהן.
4. התכוננו כלכלית – תקופה של שינוי קריירה מלווה בדרך כלל בירידה בהכנסות, גם אם באופן זמני. חשוב להיערך לכך מראש – לשים כסף בצד בחודשים שלפני עזיבת העבודה הקודמת, להימנע מהוצאות כבדות בתקופה זו ועוד. תמיכת בן או בת הזוג, שיצטרכו לקחת על עצמם חלק גדול יותר מהנטל הכלכלי המשפחתי, היא קריטית בהקשר זה.
5. שפצו את קורות החיים – בצעו התאמות דרושות בתיאור הניסיון המקצועי שלכם, כך שיבטא את מי שאתם כיום, הבליטו תכונות וכישורים רלוונטיים שיש לכם, ביחס לעולם התעסוקה הנוכחי וביחס לתחום בו אתם מחפשים תעסוקה בפרט.
במסגרת הכנת החומרים הדרושים לתהליך השינוי, כתבו מכתב מקדים שיסייע לכם לבלוט ולהגיע לפגישות עם מעסיקים חדשים פוטנציאליים. תארו את התהליך האישי שעברתם, בהחלטה לבצע שינוי בקריירה בגיל מאוחר, והדגישו את המאפיינים האישיים החזקים שלכם, אשר תומכים בתהליך הזה.
הכוון מקצועי וייעוץ תעסוקתי
קשה להפריז בחשיבותה של תמיכת איש מקצוע בתהליך המשמעותי שאתם עושים וזהו זמן מצוין לפנות לפסיכולוג תעסוקתי שיעזור לכם בתכנון וביצוע של פיתוח הקריירה שלכם.
בעבודה משותפת קצרת טווח
עם פסיכולוג תעסוקתי - תבינו מהן נקודות החוזק שלכם ותכירו את נקודות התורפה, תתכוננו מראש לאתגרים השונים שמזמן תהליך של שינוי קריירה ותוכלו למנוע מראש חלק גדול מהמשברים הפוטנציאליים שעלולים להתרחש.
שינוי קריירה באמצע החיים אינו תהליך פשוט והוא עשוי להפגיש אתכם עם אתגרים מורכבים – ברמה האישית, המקצועית,
המשפחתית והכלכלית גם יחד. אם תתכוננו אליו מראש ותעזרו באנשי מקצוע מומחים – תפחיתו חלק ניכר מהקושי ותגדילו את הסיכוי להצלחה.