טיפול נפשי תומך לנשים במהלך טיפולי פוריות
צוות על הספה
הטיפול הנפשי מהווה מקום בטוח בו ניתן לאוורר את הרגשות הקשים בסביבה מבוקרת ומבלי החשש מביקורת, הוא מסייע להחזיק את הדינמיקה הזוגית המורכבת שמתחוללת בזמן טיפולי פוריות ולחזק את הקרבה בין בני הזוג
זוגות רבים חווים את תקופת הטיפולים כתקופה מאתגרת ומתישה נפשית, והרבה מהמטופלים זקוקים לטיפולים נפשיים אשר מסייעים בזמן התהליך המורכב.
מקורות הקושי הנפשי בטיפולי פוריות
ההכרה בצורך בטיפולים רפואיים בעקבות אי פריון היא קשה נפשית, כמעט תמיד. הפנטזיה על הריון שמגיע בקלות ובאופן טבעי מתנפצת ומביאה איתה תחושות קשות של אכזבה, כעס ופגיעה בערך העצמי.
נשים וגברים אשר מתמודדים עם אי פריון, מרגישים אשמה וכועסים על עצמם ולעיתים על בני זוגם, הם מקנאים בזוגות אחרים בסביבתם שכן מצליחה להיכנס להריון באופן טבעי וחשים אשמים גם בשל כך, מתמודדים עם שאלות מצד הסביבה הקרובה, שפעמים רבות לא מודעת למצב ולא מבינה מדוע בני הזוג לא מביאים ילדים כמתוכנן ומקבלים שפע של עצות, שמקורן ברצון טוב, אך יחד עם זאת גורמות לבלבול ומעצימות את התחושה הנפשית הקשה.
כל זה קורה עוד לפני שהחלו הטיפולים עצמם וכאשר הטיפולים בעיצומם, מתווספים לתמונה גם כאבים פיזיים, השפעות נפשיות של טיפול הורמונלי, חרדות כלכליות, השפעות על מערכת היחסים האינטימית והמינית בין בני זוג והתמודדות מתמשכת עם אובדן התקווה, בכל פעם שהטיפול לא מצליח וההיריון המיוחל לא מגיע. או, חלילה, במקרה של הפלה.
השפעות המצב הנפשי על סיכויי ההצלחה של הטיפול
כל מי שהתמודד עם טיפולי פוריות או מכיר זוגות שהתמודדו איתם, מכיר את המעגל האכזרי הזה – האכזבה מהטיפולים שלא מצליחים מובילה לייאוש, לכעס ומתח שבעצמם מהווים מכשול בדרך אל ההריון.
נשים בטיפולי פוריות שומעות מכל רופא ומכל מכר שהן חייבות להיות רגועות ואופטימיות כדי שהתהליך יצליח, אבל איך אפשר להיות רגועה כשהגוף דואב מזריקות ונפוח מהורמונים והנפש חבוטה ורצוצה מאכזבות?
גם לאחר שהושג הריון, החרדות והדיכאון עלולים להמשיך ללוות לאורך כל הדרך ולהגביר את הסיכון להתפתחות לא תקינה של העובר ודיכאון לאחר לידה.
טיפול נפשי תומך בטיפולי פוריות
המורכבות הנפשית הכרוכה בטיפולי פוריות, שהיא נחלת כל מי שמתמודדים עם טיפולים כאלה, מצריכה לא פעם סיוע חיצוני ותמיכה נפשית במהלך הטיפולים.
הטיפול הנפשי מהווה מקום בטוח בו ניתן לאוורר את הרגשות הקשים בסביבה מבוקרת ומבלי החשש מביקורת, הוא מסייע להחזיק את הדינמיקה הזוגית המורכבת שמתחוללת בזמן טיפולי פוריות ולחזק את הקרבה בין בני הזוג וחשוב מכל – הטיפול עוזר במילוי מצברי הנפש המתדלדלים בעקבות התהליך המפרך ומאפשר לשמור על שלווה נפשית החיונית להצלחתו.
טיפול נפשי תומך בטיפולי פוריות יכלול מתן ידע רפואי מוסמך על התהליך שאתם עוברים, יעזור לכם להתכונן לבאות ולהתמודד עם האכזבות שבדרך, יסייע ויכווין אתכם להיעזר במשאבים חומריים ואנושיים שיש בסביבתכם הקרובה, יתן לכם כלים להתמודד עם הכאב הפיזי הכרוך בטיפולים באמצעות טכניקות מותאמות להרגעה עצמית ויהווה עבורכם מקום בטוח להתמודד עם החוויה הרגשית המטלטלת ולעבד אותה בצורה מיטבית.
איך מוצאים אנשי מקצוע מוסמכים לטיפול נפשי תומך בטיפולי פוריות?
ראשית, חשוב להבין כי בענף בריאות הנפש יש אנשי מקצוע – עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים – מומחים בנושא פוריות ומחזיקים ידע וניסיון רב בתמיכה נפשית - לפני, בזמן ואחרי הטיפולים.
כדאי לפנות לטיפול אצל מטפל/ת מנוסים בתחום, שברשותם הכלים המתאימים לתת לכם את התמיכה הדרושה.
חיפוש אחר איש או אשת מקצוע בתחום הזה דומה לחיפוש טיפול נפשי בכל תחום אחר ויכול לכלול חיפוש ברשת אחר מטפלים מומלצים והתייעצות עם גורמים בסביבה הקרובה.
ביחידות לפוריות יש בדרך כלל אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש שמוסמכים לתת לכם את הסיוע הדרוש, ואם אין – הגורמים ביחידות הללו ידעו להפנות אתכם לכתובת המתאימה.
אל תהססו לפנות לאחות או לרופא המטפלים בכם, לשתף בקושי הרגשי שאתם חווים ולבקש הפנייה לטיפול נפשי תומך.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: CBT, חרדה, חרדה חברתית, ACT, דימוי עצמי, יחסים בינאישיים, קשיים זוגיים, להט''ב (כולל התאמה מגדרית),
אזור בארץ: מטפל ברעננה, באזור השרון,
בנוסף מטפל בקליניקה בתל אביב
שפה: עברית,אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה המטפל במבוגרים, נוער, ילדים, וכן בהדרכת הורים. ניסיון רב בטיפול באנשים במצבי מצוקה, חרדה, דיכאון, משברי חיים,
עו''ס מומחית בשיקום נפשי, אימון אישי קוגניטיבי, צעירים ומבוג
התמחות: ליווי צעירים ומבוגרים בתהליכי שינוי, התמודדות עם משברי חיים, דיכאון, יחסים בין אישיים ושיקום על רקע
אזור בארץ: אבן שמואל, קריית גת, אשקלון,אזור הדרום
שפה: עברית
אני עו''ס, מאמנת אישית, מומחית בשיקום בגישת CBT/NLP/פסיכו' חיובית. מתמחה בצעירים ומבוגרים עם קשיים על רקע נפשי או רפואי, מצבי משבר
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
איך עוזרים לילדים להתמודד עם הבידוד? עצות שחשוב לקרוא צוות על הספה
לפניכם טיפים חשובים לתמיכה בילדים ובנוער בתקופת הקורונה – כך תאפשרו להם לצמוח ולהשיג את המיטב, גם בתקופה הקשה שהעולם עובר בעקבות הוירוס.
ללכת לקניות עם הילדים Tikitime - להפוך ידע ועצות מקצועיים לכלים שימושיים
דמינו את עצמכם הולכים לקניות עם הילדים. רובכם תזעקו "לא תודה" ותריצו לנגד עיניכם תמונות זוועה של ילדים צועקים, בוכים, רצים בין המעברים ונוגעים בכל דבר, וסל קניות מלא במוצרים מיותרים. "אין מצב"
איך לבחור מטפל זוגי צוות על הספה
יתכן שאתם כבר מבינים שככה אי אפשר להמשיך: האווירה בבית מתוחה, ריב מתפתח כמעט בכל נושא, הילדים נראים שפופים ומוכנים בכל עת להתפרצות של ההורים זה על זה ואתם בכלל לא בטוחים שהזוגיות שבחרתם לעצמכם לפני שנים, עדיין נכונה לכם. אולי בכלל הגיע הזמן לשבור את הכלים ולהיפרד?
כיצד ניתן בכלל להסביר את זוועות המלחמה לילדים? צוות אתר על הספה
"הבת שלי מפחדת ללכת לבי"ס", "הבן שלי לא מוכן ללכת לישון בלילה ורוצה לשמור עלינו", "הילדים מתוחים, עצבניים וכעוסים כל הזמן. אני מבינה אותם אבל לא יודעת איך להתמודד". הרבה מאוד הורים שואלים את עצמם איך מתווכים את המציאות הקשה לילדים בצורה הנכונה ביותר?