קשיים בכניסה לגן
אתרוג-מרכז לטיפול פסיכולוגי, ייעוץ והדרכה
סמכי על צוות הגן שאת בחרת עבורה, שיוכלו לעזור לה להתמודד עם קשייה ולהיות קשובים אליה ולצרכיה במשך היום כאשר את לא נמצאת שם לידה.
שמתי אותה בעבר בגן ואחרי יומיים החזרתי אותה הביתה. השנה אני רוצה שזה יצליח. אני מבינה שאני הבעיה, ואני מבינה שאני מה שנקרא: "מפנקת אותה", אבל אני לא יכולה אחרת. אני יודעת שהיא חייבת להיות עם ילדים אחרים במסגרת. איך אני יכולה לשחרר אותה לגן? איך אני יכולה לסמוך על הצוות שידאג לה וישמור עליה?
תשובה: פונה יקרה, ילדתך בהחלט הגיעה לגיל בו היא זקוקה למסגרת חברתית ולימודית על מנת להתפתח, להתקדם, ללמוד ולעבור את תהליכי החברות הנדרשים מאתנו כבני אדם, על מנת להפוך לבוגרים מסתגלים ומתפקדים במשימות החיים השונות שלנו. אם תזכרי ותאמיני כי את עושה את הדבר הנכון עבור ביתך, יהיה לך קל יותר לשחרר אותה. אין ספק כי עבור חלק ניכר מההורים זהו תהליך הדורש הרבה התגייסות, מאמץ רגשי, מודעות, ופעמים רבות הכוונה, הדרכה ותמיכה.
ניתן להבין כי בעבר עשית ניסיון אשר לא צלח וכעת את חוששת. ברצוני להציע מספר נקודות למחשבה. ראשית, נסי להיעזר בידיעה כי אם לא תאפשרי לביתך מעט נפרדות ממך תזיקי לה. ילדים זקוקים לחוויות ולאינטראקציה עם בני גילם, בוודאי בגיל 3. כמוכן, השתלבות במסגרת מכינה אותה לקראת העתיד והשתלבותה במסגרות הלימוד השונות לכשתגדל ותתקדם בחייה, החל מגן חובה ועד לאוניברסיטה. ייתכן שאת חוששת ורוצה להגן עליה מפני התמודדויות עם ה"חיים" כגון מריבות בין חברים, תסכולים בשל כישלונות כאלה ואחרים, ועוד. אך בכך שאת יוצרת עבורה עולם מושלם ומוגן את למעשה לא מאפשרת לה ללמוד כיצד להתמודד עם אתגרים, תסכולים וקשיים שהחיים מזמנים לנו. הדרך היחידה ללמוד היא להתמודד. נסי לזכור זאת גם כאשר לך כאם קשה לראות אותה נאבקת ומתקשה. את יכולה להיות שם לצידה. לתמוך, לעודד, לתווך ולעיתים גם להתערב, אך אינך יכולה להתמודד במקומה.
שנית, נסי לסמוך על ביתך שיש לה את היכולת והכוחות להתמודד ואף ליהנות ולהפיק רבות מאינטראקציות עם בני גילה (אשר כה חשובות להתפתחות) ומנוכחות של מבוגרים אחרים בחייה מלבדך ומלבד יתר המבוגרים במשפחתכם. סמכי עליה שהיא יכולה להיות אהובה לא רק על ידי אימה.
שלישית, סמכי על עצמך שבעזרת המסירות והאהבה שהענקת לביתך עד כה היא תוכל להתמודד ללא נוכחותך הצמודה. סמכי על עצמך, שיש ביכולתך לבחור עבורה גן מתאים ונכון עבורה. נסי לקבל המלצות על גנים מאימהות אחרות עליהן את סומכת, גשי למספר גנים שאת בוחרת, דברי עם הצוות, תשהי מעט בגן, תצפי ותתרשמי. נסי לשים לב לאווירה בגן, להתייחסות של הצוות לילדים, לאופן בו נפתרים קונפליקטים בין הילדים, כיצד מתייחס הצוות לילדים לא "ממושמעים" וכן הלאה. נסי להרכיב לעצמך רשימה מבעוד מועד של הדברים שחשובים לך שיהיו בגן שתבחרי עבור ביתך. על מה את מוכנה להתפשר ועל מה לא (מכיוון שאין מושלם כנראה...) וחפשי אותם בגנים שאת מבקרת.
ולבסוף, סמכי על צוות הגן שאת בחרת עבורה, שיוכלו לעזור לה להתמודד עם קשייה ולהיות קשובים אליה ולצרכיה במשך היום כאשר את לא נמצאת שם לידה.
לאחר שעשית זאת , קחי הרבה אוויר ונסי להכין את עצמך נפשית לקראת ימי ההסתגלות הראשונים. ייתכן שהשינוי יהיה לא פשוט עבור שתיכן. אחרי הכול אתן רגילות להיות ביחד כל היום כבר 3 שנים וחודשיים. עלייך להיות חזקה עבור ביתך. אם היא תחוש שאת סומכת עליה, על עצמך ועל צוות הגן גם היא תוכל לעשות זאת. נשמע כי יעזור לך מאוד להיות מלווה בתהליך כזה על ידי איש מקצוע. את מבינה כי הקושי לשחרר את ביתך הוא שלך אך אינך מבינה למה וכיצד להתמודד עם זה. האם את חרדה לה? ממה את חרדה? האם גם לך כילדה היה קשה להיפרד מאמך? חשוב שתביני את עצמך ואת קשייך בתחום זה הן למען עצמך והן למען ביתך. לעיתים מתוך אהבה גדולה וחיבור לילדינו איננו יכולים לעשות הפרדה בינם לבין עצמינו ובכך אנחנו מפריעים להתפתחותם, לגיבוש הזהות שלהם ולעצמאותם.
אני בטוחה כי כאשר את תעשי נכון את התהליך, ילדתך תפתיע אותך ותקבל בברכה שלב חדש זה בחייה, היא תסתגל הרבה יותר מהר ממה שאת מדמיינת.
אתרוג-מרכז לטיפול פסיכולוגי, ייעוץ והדרכה
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוגית קלינית בכירה בירושלים
התמחות: טיפול פסיכולוגי בנוער ומבוגרים מכל המגזרים: חרדה, דיכאון, אבל ואובדן, משברי חיים, דימוי עצמי, יחסים
אזור בארץ: מרכז,ירושלים
שפה: עברית,אנגלית
מניסיוני הרב בטיפול פסיכולוגי בנוער ובמבוגרים רכשתי אמונה עמוקה, כי בעצם החלטת אדם להגיע לטיפול ולהשקיע בו הוא יצליח בעזרת המטפל ל
פסיכותרפיסטית CBT
התמחות: חרדות ופוביות, OCD (מחשבות טורדניות), תלישת שיער, חיטוט כפייתי בעור, פחד ממחטים, דיכאון, קשיים חברתי
אזור בארץ: טיפול אונליין בכל הארץ, ראשון לציון, נתניה, רמת גן, תל אביב וגוש דן
שפה: עברית, אנגלית, צרפתית, הולנדית
בטיפולים אני משלבת CBT, פסיכודרמה ומיינדפולנס, וכך הטיפול נעשה ממוקד, מדויק, חוויתי ובדרך כלל קצר מועד. אני מאמינה שהשימוש בהומור
פסיכותרפיסטית, מטפלת באמצעות אמנות, EMDR
התמחות: מבוגרים ובני נוער, דכאון, חרדה, ויסות רגשי, קשיים ביחסים בינאישיים, אירועים טראומטיים, התמודדות עם מ
אזור בארץ: חדרה, פרדס חנה והסביבה
שפה: עברית
הטיפול מיועד למבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצוקה, חווים משבר, ורוצים לשפר את איכות חייהם. בתהליך נעזר באמצעים שונים בהתאם לצורכו
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הסוד – יחסים בין הורים למתבגרים צוות על הספה
מתבגרים, התפתחות הילד, זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
איך עושים את זה? מתי זה יגמר? השאלות המציפות הורים למתבגרים הן רבות וקשות. זהו גיל בו מצד אחד הגוף משתנה, מוצף בהורמונים שמקשים על יכולות לויסות עצמי ועם כל אלו- כל כך רוצים בסתר ליבם, תוך כדי מרד, חוצפה, התרסה – להרגיש אהובים ומוערכים על ידי הוריהם.
איך לבחור מפעיל ליום הולדת צוות אתר על הספה
בערך מהשנה שבה נכנסים הילדים לגני עיריה ועד כיתה ג' מתחילה קדחת מסיבות יום ההולדת אשר מציפות מבלבלות וגורמות לרוב ההורים לאבד כל שיקול דעת הגיוני.
הילד מכור למשחקי מחשב? מה אפשר לעשות צוות על הספה
הורים רבים מודאגים מעודף העניין שמגלים ילדיהם במשחקי מחשב ומהזמן הרב שמבלים הילדים מול המסכים בשימוש בהם. גם אנשי חינוך וטיפול ברחבי העולם עסוקים בסוגייה ומחפשים מידע, תובנות ודרכים להתמודד עם התופעה הנרחבת, שנדמה שרק הולכת ומתפשטת.
מתי כדאי לפנות להדרכת הורים? צוות על הספה
אם אתם הורים לילדים, אין שום ספק שגם אתם התמודדתם, לא פעם, עם תחושת חוסר אונים ועם מחשבות נוגות על התפקיד הקשה ביותר בעולם, אליו הוטלתם בבת אחת, ללא שום הדרכה מקדימה ובלי ספר הנחיות שילווה אתכם בדרך החתחתים של גידול ילדים.