נוסעים לחול עם משפחה נוספת? כדאי מאוד לקרוא את הכתבה!
צוות על הספה
לפני הנסיעה משפחות רבות מרגישות נבוכות, ולא עושות שיחת תיאום ציפיות. למרות ששיחה כזו יכולה לשנות מקצה אל הקצה את חווית הנסיעה. הסיבות לכך מגוונות – אנשים חוששים לפגוע בצד השני או שאינם רוצים להתפס כטרחנים, הרי בסך הכל מדובר בכמה ימים של כיף.
זו אכן עשויה להיות חויה מצויינת, אם עושים הכנה מתאימה מראש.
כולם שואלים את עצמם לפני הנסיעה המשותפת מה כבר יכול לא להסתדר? מה כבר יכול להיות? זורמים... במקום כל כך נפלא הכל מסתדר בסוף.
אבל מכיון שנסיעה משפחתית לחו"ל אינה עניין שבשיגרה, לכולם יש ציפיות רבות, ובעיקר רצון גדול שיהיה מושלם. הבעיה מתחילה – כשמושלם עבור אחד איננו המושלם עבור האחר.
בכל זאת, שני הצדדים מעוניינים לשים על השולחן את רצונותיהם ומגבלותיהם ושיחה כזו היא המפתח להצלחת הנסיעה.
אז מהם הנושאים עליהם כדאי לדבר? מהם הנושאים ששיחה מקדימה עליהם תגשים את החופשה המושלמת ותמנע את הימים בהם תשאלו את עצמכם "למה לא בדקנו את זה קודם?"
- אוכל- אוכל הוא עניין מאוד רציני. לאנשים שונים אוכל הוא המרכיב העיקרי בטיול ולאחרים הוא שולי לחלוטין. יש משפחות שלוקחות משהו קל למשך היום ונמנעות מלשבת במסעדות, אוכלות באוטו "על הדרך" כי אחרת זה בזבוז זמן. לאחרות, הישיבה במסעדה, לפתוח שולחן – זו מהות הטיול. ילדים, וגם מבוגרים, הם פעמים רבות בעלי העדפות מאוד מסוימות לאוכל או בעלי מגבלות קולינריות- מי צמחוני? טבעוני? רגיש ללקטוז או לגלוטן? לא אוכל דגים? ילדים שאוכלים רק שניצל..... האם מעדיפים לבשל בערב בצימר או לצאת למסעדות? אין סוף למגבלות תזונתיות שיכולות להיות ואם כל יום, כל ארוחה, מישהו ירגיש לא נעים כי הוא מגביל את האחרים או שלא מתחשבים בצרכים שלו- על זה טיול עלול לקום או ליפול.
- תקציב- גם אם נראה שלכל המשפחות המצטרפות יש פחות או יותר את אותם הסכומים בבנק, תתפלאו כמה אנשים שונים חווים את הוצאת הכסף באופן שונה. חשוב ביותר לדבר על ציפיות תקציביות. חשוב להבין שהנושא איננו כמה יש לי בבנק או לך אלא כמה מבחינתכם הגיוני להוציא על מסעדה, על אטרקציות בדרך. לדבר על זה מראש בבית, זה אולי מעט לא נעים, אבל לדבר על זה בשער האטרקציה כשכל הילדים כבר יצאו מהאוטו ולוחצים וזה ממש לא מה שתכננתם להוציא- זה כבר הרבה פחות נעים!
- תכנון מוקדם -בגדול, כשנוסעים חבורה של יותר ממשפחה אחת, כלל שתתכננו יותר מראש- תקטינו את נקודות החיתוך. בנו ביחד תכנית של ממש- לאן נוסעים כל יום, מה רוצים לעשות, לאם רוצים להגיע, כמה רחוק לנסוע בכל יום, כמה שעות מתאים לכל משפחה לבלות ברכב. איפה ישנים, באילו אטרקציות מבלים. ברור שיש מקום לספונטניות, אם זה יתאים לכולם. אבל אם תקבעו דברים מראש – לא תהיה אי נעימות יום יומית בכל בוקר – לאן ללכת, מי מחליט, מי מוותר כל פעם – דברים שרק מתחילים התחשבנות ופנקסנות.
- העדפות בילוי – דברו בגדול על מה שאתם אוהבים לעשות- אוהבים להסתובב בשווקים ובכפרים? מעדיפים טבע? ארכיאולוגיה? נופים? באותו מקום יכולים להיות סוגי בילוי שונים. חבל להגיע למקום עם ציפיות גבוהות לעשות כל יום מסלול טבע אחר ולגלות שהמשפחה שאיתנו רוצה רק אטרקציות ילדים וקניות...
- קניות- זה בהחלט נושא בפני עצמו. אחת החוויות המאכזבות והמכעיסות היא לעמוד חצי יום מחוץ לחנויות ולהמתין למישהו שיסיים למדוד את כל החנות. תחושת הזלזול ובזבז הזמן למי שלא אוהב את חווית הקניות היא בלתי נסבלת. אם משפחה מסוימת מאוד אוהבת לערוך קניות בחו"ל והאחרת לא – חשוב שתדעו זאת מראש. כך תוכלו להחליט שיום מסוים מתפצלים ואף אחד לא צריך "להסחב" למקום שלא רצה.
- התארגנות בוקר- רגילים בחו"ל לקום מוקדם ולמצות את היום? או שהחופשה בחו"ל היא הרגע היחיד בו אפשר לקום לאט, טבעי, לאכול ארוחת בוקר טובה ולצאת מתי שיוצא? קצב התארגנות בבוקר ובכלל לאורך היום הוא משתנה חשוב ששווה לדבר עליו.
- פיצולים- גם אם נוסעים ביחד, מותר להתפצל כשזה מתאים או כשיש רצונות שונים. לכן עדיף לשכור מכוניות נפרדות ולא להיות תלויים לחלוטין אחד בשני. אפילו אם זה לארוחת ערב או לכמה שעות- כך מרוויחים גם חוויות משותפות וגם רגעים משפחתיים אינטימיים. אם זה נאמר ביניכם מראש, טרם היציאה מהארץ, אז בטיול לא תהיה שום בעיה להעלות את זה. כשזה לא מדובר, זה תמיד מאוד לא נעים להציע להתפצל.
כמובן אם יש דברים נוספים שאתם יודעים שהמשפחה שלכם מאוד אוהבת לעשות חשוב לציין אותם בשיחה, לשאול מה נוהגים לעשות במשפחה האחרת, סך הכל נסיעה משותפת היא חויה נפלאה. חשוב לצפות מראש את נקודות החיכוך ולנהל אותן בחוכמה.
אולי אפילו תלמדו מנהגים חדשים שיעשירו גם את הנסיעות הבאות!
נסיעה טובה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכולוג קליני מומחה
התמחות: חרדה, התמודדות עם משברי חיים, משברים משפחתיים וזוגיים, דיכאון ושינויי מצב-רוח, פוסט טראומה, הפרעות נ
אזור בארץ: שרון,רעננה
שפה: עברית, אנגלית
פסיכולוג קליני מומחה, מנוסה בטיפול במבוגרים ונוער. הכשרה בפסיכותרפיה דינמית, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT, טיפול קצר מועד וטיפול ב
פסיכותרפיסטית ועו״ס קלינית MSW
התמחות: טיפול נפשי, קשרים ויחסים, משברי חיים, אובדן וטראומה, דיכאון וחרדה
התמחות בטראומה מינית (פוסט טראומה
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן
שפה: עברית, אנגלית
מטפלת בקליניקה בצפון תל אביב במבוגרים ונוער, המתמודדים עם קשיי החיים השונים: יצירת קשר, יחסים, קשרים משפחתיים, זוגיות, גיבוש זהות,
פסיכולוג קליני
התמחות: חרדה ומתח, פוסט טראומה, דיכאון ומצבי משבר, בעיות משפחתיות וזוגיות, קבלת החלטות בצמתי חיים, פיתוח איש
אזור בארץ: כפר סבא, רעננה, אזור השרון / קליניקה נוספת במודיעין
שפה: עברית, אנגלית
מקבל לטיפול פסיכולוגי בכפר סבא ובמודיעין ובמקרים מסוימים גם באמצעות הזום. ליצירת קשר ניתן לשלוח הודעה באמצעות המייל: oren@kaplan.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
קריירה שנייה באמצע החיים – הכל על החלפת מקצוע צוות על הספה
סביב גיל 40 חווים מרבית האנשים תקופה מיוחדת - חלק יגדירו אותה כמשבר ואחרים רואים בה דווקא הזדמנות,זהו הזמן בה רבים בוחנים לעומק את הקריירה שלהם ועושים בה שינוי, לעיתים קרובות דרמטי. למה אנשים מחפשים קריירה שנייה באמצע החיים?
ייעוץ זוגי ואימון אישי צוות על הספה
אם ייעוץ זוגי הוא המקום לפורקן רגשות, שיתוף והכלה, הרי שהאימון האישי נתפס כזירה שבה צומחים, מתחזקים ומתפתחים. ולכן קראתם את כותרת המאמר והבנתם שמדובר בתהליך של פיתוח בנקודות של שינויים, אתגרים או תקופה חדשה – לא טעיתם.
גישור וייעוץ זוגי - פירוט הטיפולים האפשריים, ואופן הבחירה ביניהם צוות על הספה
מחפשים מידע על גישור וייעוץ זוגי? בעמוד זה תמצאו מידע על טיפול המיועד למשברים בזוגיות או לגירושין, מתי כדאי לפנות לייעוץ זוגי, בחירת סוג הטיפול המתאים, ועוד. לקריאה >>
חזרה חלקית לשגרה – או שגרה חדשה? צוות על הספה
השגרה הנה מונח מתעתע. מצד אחד כולנו נוטים להאשים את השגרה בשחיקת הזוגיות והאהבה, ביצירת שיעמום, בבלימת היצירתיות ובהיחלשות ניצוץ החיים. מצד שני, כאשר נשברת השגרה- אנחנו חשים כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו, וכי ללא השגרה כבסיס- איננו יכולים לחוש ביטחון לאורך זמן.