ככל שאציב מטרות, אעשה בחירות מושכלות, אוכל להרגיש בעל השפעה על חיי, ואוכל לקחת בעלות על חיי ולחיות ללא חרטות.
לבריאות נפשית או רווחה נפשית יש היבטים רבים. הגעה לרווחה נפשית, שיש לה קשר ישיר לבריאות הנפשית ואף הגופנית שלנו, ניתנת להשגה ובמקרים רבים יש לנו שליטה רבה על הדרך לשם. הנה כמה נקודות למחשבה, שעשויות לעזור לכל אחד לחתור השנה לקראת בריאות נפשית טובה יותר.
הפסיכולוגיה החיובית כבר מזמן טענה שהאופן שבו אנחנו מספרים לעצמנו את סיפור חיינו – הוא זה המעצב את איכות החיים שלנו ומשפיע על
בריאותינו הגופנית והנפשית.
כמו שאין מציאות אובייקטיבית, שני אנשים נוכחים באותה סיטואציה, חווים רגשות שונים, מפרשים באופן שונה את המציאות ולכן בהמשך יספרו לחבריהם ולעצמם, על אותם רגעים ממש ששניהם נכחו בהם- שני סיפורים שונים לחלוטין.
חקר המבנה של החוויה הסובייקטיבית הוא אחד התחומים בהם עוסק התחום הנקרא NLP. שיטה זו טוענת שכל אדם קולט באופן שונה את הסביבה ולכן יש דרך "לתכנת" את הפרשנות שאדם נותן לסביבתו ולסיפור חייו. הדרך בא מבטא אדם (דרך השפה) את אותן תחושות וכיצד מבין את האחרים שמביעים את הפרשנות שלנו, משפיעה על דפוסי התקשורת של האדם עם סביבתו ועל מערכות היחסים שלו. וכמובן שהיא משפיעה על איכות חייו.
לאיכות חיים יש הגדרות רבות. חלקים באיכות החיים יכולים להימדד באופן יחסי ואובייקטיבי אבל חלק הארי בסיפור היא הפרשנות האישית של האדם. באופן דומה, שני אנשים באותה סיטואציית חיים בדיוק- אותו מקום מגורים, אותו מקום עבודה, אותה יתרה בבנק, אותו מבנה משפחתי- האחד יחוש בודד, עני, "נשאר מאחור" – שאיננו מתפתח כפי שהיה רוצה, מול האחרים, ואילו האחר- יכול לחוש סיפוק עצום ולברך מדי יום על הבריאות, הפרנסה , המשפחה.
חווית החיים שלנו מושפעת מהדרך בה אנחנו מציבים לעצמנו יעדים ומטרות ומנהלים אותם. האם אנחנו "נגררים" על ידי המציאות המטלטלת או מקבלים החלטות אמיצות ולוקחים אחריות על החלטות אלו? האם אני כהורה, משקיע מחשבה אמיתי במה חשוב לי בהורות? מהם הערכים שאני רוצה להקנות לילד או שפושט מקבל החלטות המתאימות לאותו היום ומקווה לטוב? ככל שאציב מטרות, אעשה בחירות מושכלות, אוכל להרגיש בעל השפעה על חיי, ואוכל לקחת בעלות על חיי ולחיות ללא חרטות.

מוקד שליטה פנימי הוא מושג המתייחס לאופן בו אדם מאמין שיש לו כוחות לנווט את חייו ועד כמה יש לו שליטה על מה שקורה בחייו. אדם עם מוקד שליטה חיצוני יחיה בתחושה שכולם "עושים לו רע", שהוא קורבן של הנסיבות, שנסיבות חייו הן לחלוטין תלויות באחרים. לעומתו, אדם בעל מוקד שליטה פנימי, יאמר לעצמו שהוא אחראי לעצמו, להחלטות שמקבל, לבחירות שלו ולדרך בה מתמודד עם אילוצי המציאות שכולנו חיים בה. ככל שמוקד השליטה של אדם יתמקד פנימה, תחושת השליטה תשתפר, הפרשנות למציאות תהיה חיובית יותר, אופטימית יותר וכך תעלה גם תחושת איכות החיים שלו והרווחה הנפשית.
היבט נוסף של תחושת רווחה נפשית היא ההשוואה החברתית. בהיותנו יצורים חברתיים, אנחנו חיים בתוך קהילה, וכולנו במידה זו או אחרת מסתכלים על עצמנו בהשוואה לאחרים. מי יותר מאושר, מי נוסע יותר לחו"ל, מי מצליח יותר, הילדים של מי מחונכים יותר.... ההחלטה אם להשוות ולמי להשוות יכולה להשפיע רבות על תחושת איכות החיים שלנו. תמיד יהיה מי שיש לו יותר ובטוח שתמיד יהיה מי שיראה לעולם, לפחות כלפי חוץ, כמה אצלו הכל מושלם. בסופו של יום ההבנה שסיפור החיים של כולם איננו מושלם, ושעלינו להסתכל פנימה, על עצמנו ולא להיות מוזנים מאיך דברים נראים מבחוץ עבור אחרים, יכולה לשחרר מתחים רבים ו
להעלות את תחושת הבריאות הנפשית שלנו.
אז שתהיה לכולנו שנה של בריאות, בגוף ובנפש!