איך מתמודדים עם הבידוד? חמישה טיפים חשובים
צוות על הספה
שמירה על כללי הבידוד היא משמעותית גם לשמירה על היחסים שלכם עם בני המשפחה והסביבה. ניסיונות "לבדוק את הגבול" ולעבור על ההנחיות עלולות להכניס מתח וחרדה ובלבול רב לבני הבית האחרים
#1 – טפחו מערכת חיסון חזקה
בעוד הוירוס משתולל בחוץ ואין יודעים עדיין מה מכלול ההשפעות הפוטנציאליות שלו, קל להיתפס לבהלה או לתחושות דחק ועומס רגשי לאור הצורך בבידוד. זכרו כי גם בטרם נחשף הנגיף החדש, העולם זימן לנו מפגשים אקראיים עם גורמי מחלות שונים, ומה שקבע אם נתמודד בהצלחה עם הנגיף או שניאלץ להתמודד עם תסמיני מחלה, היה באופן משמעותי (אם כי לא בלעדי כמובן) החוסן של מערכת החיסון והגוף עצמו. יש הרבה שתוכלו לעשות על מנת לשמור על החוסן שלכם: שמרו על תזונה בריאה ומאוזנת, אכלו הרבה ירקות ופירות. עשו פעילות גופנית. חשוב לשמור על גוף ונפש בריאים ומאוזנים, להתמודד עם משברים וקונפליקטים באופן בריא (ואם צריך, לקבל תמיכה מקצועית בתהליך), ולא פחות חשוב: לשמור על קהילתיות וקשרים בין אישיים, גם בתקופת הקורונה (מחקרים מראים כי קהילתיות ותחושת חיבור קשורות בקשר הדוק עם בריאות וחסינות בפני מחלות מדבקות, כמו גם עם פחות נטייה לביקורים אצל הרופא המשפחתי).
#2 – שמרו על הבידוד שלכם
בימי הבידוד, נאסר על המבודדים לצאת מהבית. הם מתבקשים לבלות בחדר סגור וליצור קשר מועט ככל האפשר אם בני משפחה שאינם מבודדים. בישראל, בימי הבידוד נערך איכון טלפוני כמו גם מבדקים משטרתיים אקראיים שמטרתם לוודא שאתם שומרים על כללי הבידוד במלואם. אי שמירה על כללי הבידוד היא עבירה פלילית. לטובת הבריאות שלכם, של יקיריכם ושל הקהילה כולה – שמרו על כללי הבידוד במלואם, בתקופת הבידוד שלכם. שמירה על כללי הבידוד היא משמעותית גם לשמירה על היחסים שלכם עם בני המשפחה והסביבה. ניסיונות "לבדוק את הגבול" ולעבור על ההנחיות עלולות להכניס מתח וחרדה ובלבול רב לבני הבית האחרים ולכן שמירה על הכללים כפשוטם, בלי ניסיונות להתחכם, היא חשובה גם לבריאות הנפשית של המבודד ושל בני ביתו האחרים.
#3 – שמרו על שיגרה (בריאה)
אתם נאלצים להתמודד עם שבועיים או יותר של שהייה בתוך הבית, ובתקופת הבידוד נאסר עליכם לצאת מהבית לכל מטרה שהיא אלא לקבלת סיוע רפואי דחוף שלא תוכלו לקבל בביתכם. זה הזמן לבנות לעצמכם שיגרה מחודשת לימי הבידוד, שאולי תכלול זמנים של פעילות גופנית (למשל מול סרטוני וידאו ביוטיוב, או בריקוד לצלילי המוזיקה האהובה עליכם, אולי בעלייה וירידה של המדרגות בבית, וכדומה), קריאה, עבודה, לימודים, שמירה על קשר עם החברים ובני המשפחה (בטלפון או בזום כמובן), וכדומה. שמירה על שיגרה יומית תפחית את תחושת הבלבול, השעמום וחוסר האונים האופייניים להתמודדות עם הבידוד.
#4 – היעזרו בחברים
אם אתם בבידוד לבד בבית, אתם לא יכולים, למשל, לצאת לחנות לקניות. גם אם אתם נהנים מעצמאות ומתקשים באופן כללי לבקש עזרה או להיתמך על ידי חברים – תוכלו לתרגל את בקשה התמיכה ללא הפרת גבולות הסובבים אתכם כעת. אולי תמצאו שחברים ישמחו לעזור: בהשארת תבשיל מלא ניחוחות, ספר טוב או אביזר ביתי שאתם לא יכולים להזמין במשלוח. היכולת להיעזר בקהילה האוהבת מעניקה לנו חוסן ומאפשרת בידוד יותר קל, נוח ומוקף אהבה.
#5 – אתם בבידוד עם הילדים? חשוב לתת את הדעת גם לחוויה שלהם
בידוד עצמאי הוא שונה בתכלית ביחס לבידוד ביחד עם המשפחה או הילדים. כשאתם נמצאים בבידוד עם הילדים חשוב לקחת בחשבון גם את החוויה שלהם, את התיווך שלכם ואת הגבולות שאתם מציבים מחדש – לעצמכם כמו גם להם. קראו את המדריך להתמודדות עם הבידוד לילדים ובני נוער לטיפים נוספים בנוגע לבידוד בקרב המשפחה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
התמחות: בעיות משפחתיות וזוגיות,אבל ואובדן,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים,טיפול במתבגרים
אזור בארץ: שרון,עמק חפר,חדרה
שפה: עברית
מדריכה מטפלים ומטפלת במבוגרים ומתבגרים, זוגות ומשפחות וביחסי הורים וילדיהם (הצעירים או הבוגרים). בעלת ניסיון קליני רב בטיפול המבוס
פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT, EMDR ומטפלת קלינית
התמחות: חרדה ופוביה,דיכאון,התמכרויות,פוסט טראומה,התמודדות עם משברי חיים,אבל ואובדן, הפרעות אכילה
אזור בארץ: באר שבע, דרום, מרכז, תל אביב וגוש דן, טיפול אונליין
שפה: עברית
אני מאמינה בטיפול מותאם, רגיש וממוקד פתרון. כבני אדם אנו זקוקים לתמיכה במצבים שונים בחיים. שינוי מחשבתי, תפיסתי יסייע בהבנת הבעיה
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
דיכאון אצל מתבגרים? אתם לא לבד צוות על הספה
כל הורה שגידל מתבגרים מתאר את אותו תהליך: המתוק או המתוקה הקטנים, שעד לפני רגע עוד הדיפו ריח תינוקי נפלא, התרפקו על ההורים בכל הזדמנות, הופכים, כמעט בן לילה, ליצורים לא מוכרים נרגנים, מתחכמים, סגורים ומרוחקים ואם להודות על האמת גם הריח כבר לא מתוק ונעים כשהיה
שיחה עם עצמך - נשמע טוב? אודי גולדשטיין - מטפל בפסיכודרמה
אחת המטרות המרכזיות בטיפול בפסיכודרמה, היא להחצין את השיח הפנימי המתרוצץ בראשנו, כדי להבין את רמת הסבל והמחירים שהוא מסב לנו, ואט אט לשנותו לידי שיח אוהד, חומל ומאפשר יותר.
לקות שפתית מהי? ואיך ניתן לטפל בה? צוות על הספה
לקות שפתית היא שם כולל למגוון הפרעות הקשורות בדיבור, קשב שפתי, קריאה, כתיבה והבנת השפה הכתובה והמדוברת. הפרעות המופיעות שלא על רקע עיכוב התפתחותי כמו אוטיזם, לא על רקע בעיות שמיעה וללא ליקויים קוגניטיביים בתחומים שאינם שפתיים.
לא טוב היות האדם לבדו, אבל הוא לבדו בין כה וכה? עמותת רקפת
כשאנחנו בני זוג לאדם המתמודד עם חרדה חברתית, סביר להניח שיש לכך השפעה דרמטית על הדרך שגם אנחנו חיים את חיינו. ביישנות ומופנמות קיצוניים או חרדה חברתית של ממש משפיעים על הסובבים אותנו, היקרים לנו מכל.