איך מתמודדים עם הבידוד? חמישה טיפים חשובים
צוות על הספה
שמירה על כללי הבידוד היא משמעותית גם לשמירה על היחסים שלכם עם בני המשפחה והסביבה. ניסיונות "לבדוק את הגבול" ולעבור על ההנחיות עלולות להכניס מתח וחרדה ובלבול רב לבני הבית האחרים
#1 – טפחו מערכת חיסון חזקה
בעוד הוירוס משתולל בחוץ ואין יודעים עדיין מה מכלול ההשפעות הפוטנציאליות שלו, קל להיתפס לבהלה או לתחושות דחק ועומס רגשי לאור הצורך בבידוד. זכרו כי גם בטרם נחשף הנגיף החדש, העולם זימן לנו מפגשים אקראיים עם גורמי מחלות שונים, ומה שקבע אם נתמודד בהצלחה עם הנגיף או שניאלץ להתמודד עם תסמיני מחלה, היה באופן משמעותי (אם כי לא בלעדי כמובן) החוסן של מערכת החיסון והגוף עצמו. יש הרבה שתוכלו לעשות על מנת לשמור על החוסן שלכם: שמרו על תזונה בריאה ומאוזנת, אכלו הרבה ירקות ופירות. עשו פעילות גופנית. חשוב לשמור על גוף ונפש בריאים ומאוזנים, להתמודד עם משברים וקונפליקטים באופן בריא (ואם צריך, לקבל תמיכה מקצועית בתהליך), ולא פחות חשוב: לשמור על קהילתיות וקשרים בין אישיים, גם בתקופת הקורונה (מחקרים מראים כי קהילתיות ותחושת חיבור קשורות בקשר הדוק עם בריאות וחסינות בפני מחלות מדבקות, כמו גם עם פחות נטייה לביקורים אצל הרופא המשפחתי).
#2 – שמרו על הבידוד שלכם
בימי הבידוד, נאסר על המבודדים לצאת מהבית. הם מתבקשים לבלות בחדר סגור וליצור קשר מועט ככל האפשר אם בני משפחה שאינם מבודדים. בישראל, בימי הבידוד נערך איכון טלפוני כמו גם מבדקים משטרתיים אקראיים שמטרתם לוודא שאתם שומרים על כללי הבידוד במלואם. אי שמירה על כללי הבידוד היא עבירה פלילית. לטובת הבריאות שלכם, של יקיריכם ושל הקהילה כולה – שמרו על כללי הבידוד במלואם, בתקופת הבידוד שלכם. שמירה על כללי הבידוד היא משמעותית גם לשמירה על היחסים שלכם עם בני המשפחה והסביבה. ניסיונות "לבדוק את הגבול" ולעבור על ההנחיות עלולות להכניס מתח וחרדה ובלבול רב לבני הבית האחרים ולכן שמירה על הכללים כפשוטם, בלי ניסיונות להתחכם, היא חשובה גם לבריאות הנפשית של המבודד ושל בני ביתו האחרים.
#3 – שמרו על שיגרה (בריאה)
אתם נאלצים להתמודד עם שבועיים או יותר של שהייה בתוך הבית, ובתקופת הבידוד נאסר עליכם לצאת מהבית לכל מטרה שהיא אלא לקבלת סיוע רפואי דחוף שלא תוכלו לקבל בביתכם. זה הזמן לבנות לעצמכם שיגרה מחודשת לימי הבידוד, שאולי תכלול זמנים של פעילות גופנית (למשל מול סרטוני וידאו ביוטיוב, או בריקוד לצלילי המוזיקה האהובה עליכם, אולי בעלייה וירידה של המדרגות בבית, וכדומה), קריאה, עבודה, לימודים, שמירה על קשר עם החברים ובני המשפחה (בטלפון או בזום כמובן), וכדומה. שמירה על שיגרה יומית תפחית את תחושת הבלבול, השעמום וחוסר האונים האופייניים להתמודדות עם הבידוד.
#4 – היעזרו בחברים
אם אתם בבידוד לבד בבית, אתם לא יכולים, למשל, לצאת לחנות לקניות. גם אם אתם נהנים מעצמאות ומתקשים באופן כללי לבקש עזרה או להיתמך על ידי חברים – תוכלו לתרגל את בקשה התמיכה ללא הפרת גבולות הסובבים אתכם כעת. אולי תמצאו שחברים ישמחו לעזור: בהשארת תבשיל מלא ניחוחות, ספר טוב או אביזר ביתי שאתם לא יכולים להזמין במשלוח. היכולת להיעזר בקהילה האוהבת מעניקה לנו חוסן ומאפשרת בידוד יותר קל, נוח ומוקף אהבה.
#5 – אתם בבידוד עם הילדים? חשוב לתת את הדעת גם לחוויה שלהם
בידוד עצמאי הוא שונה בתכלית ביחס לבידוד ביחד עם המשפחה או הילדים. כשאתם נמצאים בבידוד עם הילדים חשוב לקחת בחשבון גם את החוויה שלהם, את התיווך שלכם ואת הגבולות שאתם מציבים מחדש – לעצמכם כמו גם להם. קראו את המדריך להתמודדות עם הבידוד לילדים ובני נוער לטיפים נוספים בנוגע לבידוד בקרב המשפחה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום
פסיכותרפיסטית מטפלת זוגית ומשפחתית
התמחות: תהליכי צמיחה והתפתחות אישיים וזוגיים. משברים זוגיים ומשפחתיים, התמודדות עם שכול ואבדן.
אזור בארץ: תל אביב וגוש דן,עמק חפר
שפה: עברית
ניסיון רב בטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי. גישה טיפולית המבוססת על הבנה דינמית עמוקה והתאמת הטיפול לצורכי המטופלים, תוך מתן כלים יעיל
מטפלת באמצעות אומנות חזותית
התמחות: טיפול רגשי לילדים, מתבגרים וצעירים, קשיים בתחום החברתי, דיכאון, חרדה, הפרעות קשב וריכוז, מחוננות, הפ
אזור בארץ: זיכרון יעקב/בינימינה,אונליין
שפה: עברית
מטפלת מוסמכת (M.A) באומנות חזותית. מתמחה בעבודה עם ילדים ומתבגרים. מאמינה בכוחו המגדל והמעצים של קשר טיפולי מאפשר ואמפתי וביכולת ש
פסיכולוגית מומחית לילדים ומתבגרים
התמחות: פסיכולוגית מנוסה העוסקת בהדרכת הורים, טיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים בגישה דינמית וכן משלבת תובנות מ
אזור בארץ: רמת השרון, הרצליה,אזור צפון תל אביב, אזור השרון, תל אביב, מטפלת אונליין
שפה: עברית , ספרדית
פסיכולוגית ילדים , מתבגרים ומבוגרים. מחברת בין טיפול דינאמי לבין טיפול קוגניטיבי - התנהגותי. אני עדה לפתרון קונפליקטים רבים ולתה
פסיכולוג קליני
התמחות: חרדה ומתח, פוסט טראומה, דיכאון ומצבי משבר, בעיות משפחתיות וזוגיות, קבלת החלטות בצמתי חיים, פיתוח איש
אזור בארץ: כפר סבא, רעננה, אזור השרון / קליניקה נוספת במודיעין
שפה: עברית, אנגלית
מקבל לטיפול פסיכולוגי בכפר סבא ובמודיעין ובמקרים מסוימים גם באמצעות הזום. ליצירת קשר ניתן לשלוח הודעה באמצעות המייל: oren@kaplan.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
חרדות אסנת זיו גזית
חרדה היא מצב פסיכולוגי או פיזיולוגי בו האדם חש אי שקט ופיזי או נפשי בשל מחשבה שמשהו רע עומד לקרות. מחשבות מעוררות חרדה עשויות להיות מחשבות, הן על איום וסכנה ממשיים והן על דמיוניים. החרדה מתאפיינת בתחושות פיזיות כמו דופק מהיר, שלשול, כאבי בטן, כאבים בחזה, סחרחורת, יובש בפה ועוד.
אני כועסת ופסיכודרמה – סיפור מקרה טל קנב
מהו טיפול קבוצתי או פרטני הנעזר בפסיכודרמה? מה העוצמה והתרומה של טיפול המשלב פסיכודרמה? סיפור מקרה זה הינו טעימה או פתיחת צוהר למתרחש בטיפול הקבוצתי ולקורה בתהליכי הפסיכודרמה.
חרדת בחינות אצל ילדים ומבוגרים ואיך מתמודדים עמה צוות על הספה
עולמנו בנוי כך שכולנו נדרשים להיבחן באופנים שונים במהלך החיים. בדרך כלל כדי להצליח בבחינה יש להתכונן אליה ברצינות, להיות מרוכזים במהלך ביצוע הבחינה וכך להפגין את כישורינו במיטבם. מעצם היותן מעמד בו מצפים מאתנו להוכיח יכולותינו, בחינות כרוכות כמעט תמיד במתח.
על הקשר בין דיכאון למיניות צוות על הספה
בתקופה הנוכחית, שבה נדמה כאילו האנושות כולה נמצאת בדכדוך ובחוסר אנרגיה כתוצאה ממשבר הקורונה והסגרים המתמשכים, חשוב לנו במיוחד לשפוך אור על מושג הדיכאון ולדבר על אחת ההשפעות הפחות מדוברות שלו – פגיעה בחשק ובתפקוד המיני.