
טיפול זוגי בתקופת הקורונה
צוות על הספה
התורה בסופו של דבר פשוטה יחסית: מנסים לעשות כל מה שאפשר כדי לעבור בשלום את התקופה המלחיצה והמאתגרת של משבר הקורונה, מחזיקים את הראש מעל המים בכל החזיתות ומחליטים במודע לא לקבל שום החלטה הרת גורל בתקופה הזו.
זוגות רבים, שכבר הבינו שהם זקוקים לעזרה, והיו בעיצומו של תהליך טיפול זוגי, נאלצו לעצור אותו, באופן זמני או לצמיתות, לאור הסגרים שהביאו להשהיית המפגשים הפרונטליים או בעקבות קשיים כלכליים.
חלק מהזוגות, שהגיעו לטיפול זוגי "בעל כורחם", בגלל התעקשות של אחד מבני הזוג, מצאו במשבר הקורונה את התירוץ האולטימטיבי להפסקת המפגשים, בהם לא רצו מלכתחילה.
מי שלא משקיע - שוקע
את המשפט הספק ילדי ספק גאוני הזה אתם כבר מכירים, וכשמדובר בזוגיות הוא נכון שבעתיים: זוגיות טובה צריכה שיטפחו אותה וישקיעו בה – זמן, מחשבה ואנרגיה. גם, ובמיוחד, כאשר התנאים מסביב מאתגרים ומאיימים להגדיל את המרחק בין בני הזוג עד שתיווצר ביניהם תהום פעורה ובלתי ניתנת לגישור. דווקא עכשיו, בתקופת משבר עמוסה ולחוצה, כאשר הנטייה הטבעית היא להשאיר את הקשר הזוגי במקום האחרון בסדרי העדיפויות – אסור להזניח את החלק החשוב הזה בחיינו.
אז מה בכל זאת אפשר לעשות
התורה בסופו של דבר פשוטה יחסית: מנסים לעשות כל מה שאפשר כדי לעבור בשלום את התקופה המלחיצה והמאתגרת של משבר הקורונה, מחזיקים את הראש מעל המים בכל החזיתות ומחליטים במודע לא לקבל שום החלטה הרת גורל בתקופה הזו.
וכך זה יכול להיראות בפועל:
• הראו אהבה – כשאתם עוברים ליד בן/בת הזוג העבירו עליהם יד, שלחו מבט של חיבה, אמרו מילה טובה. יחס חם ואוהב יעשה פלאים, לנותן ולמקבל גם יחד.
• שתפו זה את זה – בדברים הטובים שאתם רואים וחווים וגם בדברים הפחות טובים, בחרו את הזמן המתאים לביקורת והשמיעו אותה בצורה שתאפשר לבן/בת הזוג לשמוע ולהבין אתכם.
• קחו אחריות על עצמכם – בני הזוג אינם ההורים שלכם ואתם לא ילדים, זה בסדר גמור שיהיו ציפיות לסיוע הדדי, אבל בסופו של דבר כולנו אנשים מבוגרים. אם אתם רעבים – דאגו לעצכם למשהו לאכול, עייפים מאוד – לכו לנוח. אל תהיו קורבן של המציאות ואל תטפחו פנטזיה שבן/בת הזוג יצילו אתכם תמיד.
• קראו מאמרים עם עצות לטיפוח הזוגיות בתקופת הקורונה, כמו המאמר הזה על זוגיות בימי קורונה.
ניסינו לבד – וזה לא הולך
אם אתם מרגישים שאתם צריכים עזרה – זה כנראה נכון. חשוב שתדעו כי הטכנולוגיה המתקדמת של ימינו מאפשרת לצרוך שירותים רבים בדרכים חדשות. אחד הפתרונות הפחות צפויים של התקופה האחרונה הוא טיפול בזום, אשר טומן בחובו יתרונות רבים שוודאי יפתיעו אתכם ומאפשר גם עבודה זוגית עם מטפל מרחוק.
אם כבר הייתם בטיפול זוגי ואתם מרגישים שניסיתם הכל והפתרון היחיד העומד בפניכם הוא פרידה – חשוב מאוד שתעשו את זה נכון ותשאפו לתהליך פרידה מכבד ונעים ככל האפשר, שלוקח בחשבון את הצרכים והאינטרסים של שני בני הזוג, ובעיקר של הילדים. המטרה היא לאפשר לכל המעורבים להמשיך ולקיים קשרי משפחה תקינים בעתיד, מאחר ושניכם תמשיכו להיות, לנצח, ההורים של ילדיכם המשותפים.
אפשר ורצוי להיעזר בטיפול נפשי, אישי או זוגי, בתקופת הפרידה, כדי שיהיה לכם מקום בו תוכלו לעבד את החוויות ואת התחושות הקשות שמתעוררות לא פעם בהליך גירושין, מכובד ככל שיהיה.
אנשי מקצוע רלוונטים לתחום

עובדת סוציאלית, מומחית EMP - טיפול ממוקד וחד פעמי בטראומות,
התמחות: מומחיות בטיפול במשברי חיים (אובדן, פרידה וגירושין ועוד)
טראומות, PTSD, אירועים חריגים, חרדות, דימוי
אזור בארץ: ירושלים, מבשרת ציון וסביבות ירושלים
שפה: עברית, אנגלית
אני מאמינה בטיפול קצר מועד וממוקד. אלווה אותך בבטחון, ברכות, ברגישות במסעך לגילוי עצמי, לפתרון הבעיות המעיבות על חייך ולרכישת כלים

עובדת סוציאלית קלינית
התמחות: בעלת ניסיון בטיפול בילדים ובני נוער, הדרכות הורים.
טיפול במבוגרים, חרדות, אבל ואובדן, קשיים במע
אזור בארץ: שפלה,רחובות,נס ציונה,דרום
שפה: עברית,רוסית,אנגלית
עובדת סוציאלית קלינית, פסיכותרפיסטית בהתמחות, גישה דינאמית, טיפול קוגנטיבי- התנהגותי-CBT, טיפול קצר מועד וטיפול בטראומה.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
The first Mantra of Thich Nhat Hanh’s Four Relationship Mantras A Review by Aaron Roy Spungin, Ph.D.
מה זה סכמה תרפיה? צוות על הספה
עולם הטיפול לא קופא על שמריו ועל אף שהפסיכולוגיה נחשבת לדיסציפלינה שמרנית באופן יחסי, שיטות חדשות צומחות בה מדי פעם, בעיקר כאלה המשלבות בין תובנות מזרמים שונים בתורת הנפש.
אמון בעידן ה'קורונה' ד"ר רוי ספנג'ין
נכון לעכשיו נראה כי העולם זועק לאמון. אנשים איבדו אמון בדברים הבסיסיים של החיים. הם חוששים לזכויותיהם ולחופש הבחירה. ממשלות מאיימות על ערכים דמוקרטיים והסמכותיות משגשגת. איננו יכולים לסמוך על כך שהאדם הבא, אולי אפילו קרוב משפחה או בן משפחה, לא ידביק אותנו בנגיף מסכן חיים.
זה לא ההורמונים, זה דיכאון בהריון צוות מרכז הורותא
תקופת ההריון היא תקופה לא קלה לגוף ולנפש. השינויים הפיזיולוגיים וההורמונאליים, ושינויים בכימיה של המוח גורמים לאחת מכל 5 נשים אף לחוש תסמינים של חרדה או דיכאון בהריון.