אל מול הצורך בגמישות מסוימת, חשוב לזכור שגם בבידוד אתם נשארים ההורים ומנהיגי הבית ועליכם להמשיך לנהל שגרה מיטיבה עבור הילדים, בהתאם למגבלות הבידוד.
התקופה האחרונה החזירה לחיינו במלוא העוצמה את מושג הבידוד הזכור לרע וחיי השגרה חזרו להתנהל בחוסר ודאות, תחת איום תמידי של הצורך לעצור הכל, לבטל תכניות ולהסתגר בבית, עם הילדים.
רוב האנשים מתקשים להתמודד עם חוסר הוודאות הזו והורים רבים מדווחים על קושי הולך וגובר להצליח להעסיק את הילדים במהלך בידודים חוזרים ולשמור על שלוותם ועל מצב רוחם של בני הבית.
בידוד עם ילדים בבית הוא בהחלט חוויה לא פשוטה, אך תשמחו לשמוע שיש מה לעשות כדי להקל על בני המשפחה, בעיקר על הילדים, במהלך הימים שתבלו סגורים באותו חלל.
לשבור את השגרה
הפרי האסור מושך יותר, אמרו זאת רבים לפנינו, ובעת בידוד – ההיסגרות בין ארבעה קירות עלולה לגרום לתחושת מחנק ולהמאיס עלינו את הבית, שבשגרה מהווה מקום מפלט אהוב.
אחד הדברים המשמעותיים שאפשר לעשות במקרה כזה, הוא להפוך את הבית למשהו קצת שונה – להקים אוהל בסלון ולאכול שם ארוחת ערב, לישון בשקי שינה במרפסת או באוהל בחצר, להפוך את הבית לארמון מקושט, למוזיאון של יום אחד בו מוצגות יצירות האומנות של הילדים או אפילו סתם להחליף ביחד את מיקומי הרהיטים בסלון.
שינוי הסטינג הפיזי של הבית יתרום לתחושת החידוש והגיוון, החסרות כל כך בשגרת הבידוד ויאפשר עשייה משותפת לכל בני המשפחה, מגדול ועד קטן.
להיות גמישים
קשה להניח שבעת בידוד יוכלו להישמר כל חוקי הבית,
המיועדים לימי שגרה. זה בדיוק הזמן להיות גמישים ולשחרר קצת – מותר להסכים שבימי בידוד אפשר לאכול בסלון או בחדר, גם אם בדרך כלל זה אסור, אפשר להרחיב את שעות המסך שאתם מאפשרים לילדים בימים רגילים, לאפשר להם ליצור בחומרים שבדרך כלל לא נכנסים הביתה (קצת נצנצים או דבק עוד לא הרסו אף בית), ללכת לישון יותר מאוחר ומדי פעם, אפילו לעשות יום הפוך – עם ארוחת ערב בבוקר ולילה לבן.
להתעקש על מה שחשוב
אל מול הצורך בגמישות מסוימת, חשוב לזכור שגם בבידוד אתם נשארים ההורים ומנהיגי הבית ועליכם להמשיך לנהל שגרה מיטיבה עבור הילדים, בהתאם למגבלות הבידוד.
הגדירו מהן פעילויות היום-יום החשובות ביותר מבחינתכם, ההורים, וצרו עם הילדים סדר יום מוסכם שכולל זמן מוגדר לפעילויות האלה. למשל:
*
לימודים – חלק מהיום צריך להיות מוגדר ללמידה (בשיעורים מקוונים באמצעות הזום, מטלות אישיות שאינן תלויות זמן, התקדמות בקריאה ועוד).
*
פעילות גופנית – מחקרים מראים כי אנשים שנשארו אקטיביים בזמן בידוד, צלחו אותו במצב נפשי טוב יותר ממי שלא עשו זאת. אפשר להשתתף ביחד באימון מקוון, להתאמן עם סרטוני כושר באינטרנט, לבנות לעצמכם אימונים מתאימים למבנה הבית ולמשפחה, לרקוד ביחד. כל מה שישמור אתכם בתנועה, לפחות חלק מהיום – מומלץ בחום.
ליצור ביחד
משבר הקורונה הוא שעתן היפה של חנויות DIY ולא בכדי. פעילות יצירה היא מושלמת לבידוד – ניתן לשתף בה את כל בני הבית או להתאים פעילות לגילאים מסוימים, היא דורשת זמן, ריכוז והפעלת מיומנויות מוטוריות חשובות, מאפשרת קצת שקט בתוך הגירוי הבלתי פוסק של מסכים ובסופו של דבר – יצרנו משהו חדש, יש מאין, שיכול לקשט את הבית או להוות כלי שימושי בשגרה.
אתרים רבים מציעים יצירה מודרכת, בחינם או בתשלום, ומאפשרים לכם לבחור מתוך מגוון רחב של נושאים, חומרים וטכניקות.
כמה אתרים לדוגמה:
* תנועת
הנוער העובד והלומד מציעה רעיונות יצירה לבני נוער
*
עמותת אלי"ע ברעיונות ליצירה משותפת עם בני הגיל הרך
*
ענבל ישראל עם הצעות לניסויים מדעיים שאפשר לבצע בכל בית
* המרכזייה החינוכית של עמותת ילדים בסיכוי מציעה
דפים יומיים לפעילות ויצירה
* בעל הספה יש
מגוון טבלאות לפעילויות שונות עם הילדים
הכי חשוב – לא לשכוח לנסות לצחוק ביחד, כמה שיותר
אנחנו יודעים, הומור זה דבר פרטי וכל אחד צוחק מדברים אחרים. אבל זו בדיוק הנקודה – רק אתם יודעים מה יצחיק את הילדים שלכם וירומם את מצב הרוח של המשפחה הספציפית שלכם. ההמלצה החמה שלנו היא שתנסו, אבל ממש תנסו, לעשות את זה.
הרעיונות הם אין סופיים:
*
תחרות מאסטר שף משפחתית – כל אחד מכין מנה ואוכלים הכל ביחד
*
מסיבת קריוקי משוגעת בבית (חפשו שירי קריוקי ביוטיוב) עם פרס היתולי למנצח
*
למשפחות דרמטיות במיוחד – אפשר לכתוב ולהפיק ביחד מחזה מושקע, בהשתתפות כל בני המשפחה ולהציג אותו לסבא וסבתא בזום
*
מצעד חגיגי עם כל התחפושות שהצטברו בבית במהלך השנים, כולל איפור מושקע, שישמח את הילדים עד השמים
*
מופע סטנד-אפ משפחתי (אפשר לשתף את המשפחה המורחבת או חברים בוואטסאפ ולבקש מהם לתרום בדיחות משל עצמם)
מאחלים לכם ולילדים בידוד קל מהיר והכי חשוב הבריאות.