וירוס הקורונה משבש את השגרה, ומשפיע על כל אחד מאיתנו.
במצב של חוסר ודאות, דאגה לשלומם של הסובבים אותנו, מציאות שמשתנה בכל יום, עלולה להתעורר חרדה.
יש הרבה מה לעשות כדי לשמור על בריאות נפשית ויציבות ריגשית בימים אלו.
כאן תמצאו מאמרים, כתבות, טיפים לשמירת שגרת הילדים בבית ועוד.
מדי יום יעלו תכנים נוספים וחדשים שיסייעו לכם בתקופה מורכבת זו.
השנה האחרונה עימתה כמעט את כל האנשים בעולם עם הגרועים שבפחדים – חשש לשלומם הפיזי של ההורים המבוגרים, דאגה לשלומם הנפשי ובריאותם של הילדים שנאלצו להתנתק משגרת היום המוכרת, הצורך להימנע ממגע עם אחרים, אהובים ככל שיהיו...
השנה האחרונה הציבה אתגרים חסרי תקדים בפני התא הזוגי והמשפחתי – קשיי פרנסה אובייקטיביים, דאגות מהעתיד הכלכלי והעסקי, ימים ושבועות בבית סגור עם ילדים, לימודים בזום, מריבות בין אחים, בישולים מסביב לשעון, ניסיון לשמור קצת על הכושר – למי יש זמן ואנרגיה להשקיע בזוגיות בתקופה כזו?
בעוד לחץ וחרדה מעוררים לעיתים סימפטומים דומים, למעשה מדובר בשתי תופעות שונות לגמרי, הנבדלות זו מזו בסיבות להופעתן, בהשפעה שיש להן על נפש האדם ובטיפול הנדרש כדי להתמודד איתן.
קלסטרופוביה - איך מטפלים בחרדה ממקומות סגורים צוות על הספה חרדה, טיפול פסיכולוגי
אם הנשימה שלכם מתקצרת כשאתם נכנסים לחלל כלשהו והדלת נסגרת מאחוריכם – יתכן שאתם מתמודדים עם קלסטרופוביה, חרדה ממקומות סגורים, או בעברית יפה: בעת סגר.
לעבור את הקורונה בשמחה - לבני הגיל השלישי ולא רק... ד"ר בלהה בכרך דיכאון, חרדה, איכות חיים
"איך לשרוד את תקופת הקורונה, ואולי אפילו לעבור אותה בשמחה" - זהו אתגר התקופה.
במאמר זה אתמקד בבני הגיל השלישי: מבט על תקופת "הקורונה" והאתגרים שהיא מציבה בפנינו, סקירה של עקרונות משבר וחוסן והכרת צרכי הגיל השלישי, יסייע בבניית מודל התמודדות.
לאחרונה נדמה שאי אפשר לפתוח עיתון או מהדורת חדשות מבלי לשמוע על אישה נוספת שהותקפה באלימות על ידי בן זוגה.
עיון בנתונים הרשמיים מראה עלייה דרמטית במספר מקרי האלימות המדווחים מאז שנכנסה הקורונה אל חיינו בחודש מרץ האחרון.
האתגר ההורי, שנולד ביחד עם הילד הראשון, התעצם לאחרונה והפך למורכב הרבה יותר – דאגות בריאותיות וכלכליות, חרדות חדשות שצומחות ככל שמתארך המשבר והצורך להתמודד עם כל אלו, כאשר הילדים בבית, רואים הכל וזקוקים לנוכחות הורית רבה מהרגיל.
זוגיות בימי קורונה – איך שומרים על התא הזוגי בצילו של משבר עולמי חסר תקדים? חלק ב' – דרכי ההתמודדות צוות על הספה זוגיות ומשפחה, איכות חיים
כאנשי טיפול, אנחנו מאמינים ביכולת האישית והזוגית לשנות, להשתנות ולשכלל את הדפוסים, בדרך לזוגיות טובה ובריאה אנו מציעים לכם דרכים באמצעותן ניתן להתמודד עם אתגרי הזוגיות בימי הקורונה.
זוגיות בימי קורונה – איך שומרים על התא הזוגי בצילו של משבר עולמי חסר תקדים? - חלק א' – אתגרי התקופה צוות על הספה זוגיות ומשפחה, איכות חיים
משבר הקורונה והשלכותיו הבריאותיות, החברתיות והכלכליות, העצימו לאין ערוך את האתגרים העומדים בפני זוגות והביאו עמם מערכת חדשה של לחצים, איך שומרים על התא הזוגי בצילו של משבר עולמי? חלק א'
המצב המתמשך של משבר הקורונה תורם לעומס ולחץ רגשי אצל אנשים רבים. מצב אי הודאות המתמשך, ההגבלות השונות, החשש / ההתמודדות עם מחלה או משבר כלכלי הינם גורמי לחץ אשר מכבידים עלינו ומוסיפים להכביד ככל שהמשבר מתמשך.
נכון לעכשיו נראה כי העולם זועק לאמון. אנשים איבדו אמון בדברים הבסיסיים של החיים. הם חוששים לזכויותיהם ולחופש הבחירה. ממשלות מאיימות על ערכים דמוקרטיים והסמכותיות משגשגת. איננו יכולים לסמוך על כך שהאדם הבא, אולי אפילו קרוב משפחה או בן משפחה, לא ידביק אותנו בנגיף מסכן חיים.
הבידוד כמסתור נפשי או מי לא מעוניין להיכנס לבידוד? חמדת שמואלי, פסיכותרפיסטית , מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
אנחנו חיים בתקופה משוגעת. מי היה מאמין שניכנס למעיין בתי כלא נוחים
ונעימים בתוך הבית שלנו? מקבלים אס אם אס ממשרד הבריאות שזהו. שהינו לצד חולה קרונה ועלינו להיכנס לבידוד. ארבע עשר יום של התנתקות מהעולם בתוך הבית שלנו.
טיפול פסיכולוגי וכיצד הוא יכול לעזור לנו להתמודד עם משבר הקורונה? צוות על הספה טיפול פסיכולוגי
טיפול פסיכולוגי או טיפול רגשי נועד לסייע לאנשים או לילדים אשר מרגישים מצוקה, חרדה, חוסר שביעות רצון או שינויים במצב הרוח המשפיעים על התפקוד ועל מערכות היחסים ואיכות החיים.
קורונה - זכוכית המגדלת הנפלאה ד"ר רוי ספנג'ין איכות חיים
מה שלא הורג אותך מחזק אותך נאמר, אך בינתיים עולים בנו פחדים, המוח מתמקד בעתיד הלא ידוע ודפוסי ההתנהגות שלנו שאנו פחות שמחים עליהם מתעצמים. זה מצב מאתגר לבני הזוג ובכלל.
חרדת קורונה אצל מטפלים, השלכות ודרכי התמודדות צוות על הספה טיפול פסיכולוגי
קושי נוסף עמו נדרשים מטפלים רבים להתמודד הוא החשש שלהם עצמם מפני חשיפה לנגיף הקורונה, באופן כללי ובקרב קבוצות סיכון, כמו מטפלים בני הגיל השלישי ומטפלים בעלי מחלות רקע, שלהם עצמם או של יקיריהם.
השגרה הנה מונח מתעתע. מצד אחד כולנו נוטים להאשים את השגרה בשחיקת הזוגיות והאהבה, ביצירת שיעמום, בבלימת היצירתיות ובהיחלשות ניצוץ החיים. מצד שני, כאשר נשברת השגרה- אנחנו חשים כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו, וכי ללא השגרה כבסיס- איננו יכולים לחוש ביטחון לאורך זמן.
מדי שבוע משתחררות ההגבלות, האיסורים, ונדמה שסיר הלחץ מתחיל לאבד את השפעתו. מצד שני, אנחנו כבר יודעים היטב ממשברים, מלחמות ותקופות קשות כאלו ואחרות, שלעיתים דווקא בשיא המשבר- אנשים מצליחים לגייס כוחות, ולהתנהל בצורה מיטבית.
תקופת הקורונה מביאה לפתחנו אתגרים רבים. חלקנו נתונים כעת בתוך לחץ כלכלי, בעיות רפואיות, בידוד חברתי ועוד. עבור אילו מאיתנו החיים בתוך יחידה משפחתית קיים אתגר נוסף- שמירת המסגרת המשפחתית המארגנת המאפשרת שלווה וצמיחה.
מי שאוכל לבד מת לבד - מבט על ימי הקורונה דניאלה בן זאב - פסיכותרפיסטית מטפלת באומנות, ומדריכה מוכרת מטעם יה"ת הגיל השלישי
בילדותי רווחה אמרה מקניטה שבה מי ש'החריש' (לא חלק) חטיף או דבר מתיקה היה 'זוכה': "מי שאוכל לבד מת לבד". זו אמרה שהיתה פותחת אגרופים חופני סוכריות או מוציאה ילדים ממחבואם וגורמת להם לכבד את חבריהם מחמת הפחד...
אתגרים בטיפול און-ליין בעידן הקורונה מנקודת המבט של המטופל אורלי שדה עובדת סוציאלית קלינית / איילת שקד שילוני, עובדת סוציאלית קלינית טיפול פסיכולוגי
כפועל יוצא של התקופה, כיום מציעים רב המטפלים למטופליהם המשך טיפול באמצעות פגישות טיפוליות on-line בוידאו ,תוך שימוש במגוון פלטפורמותSkype, Zoom, Whatsup
לחשוב אחרת - התמודדות עם חרדה בעקבות משבר הקורונה דפניאלה אציל - פסיכולוגית קלינית חרדה
משבר הקורונה אשר פוקד כיום את ישראל מציב בפנינו מספר אתגרים לא פשוטים, ומלווה באופן טבעי בריבוי של חרדות בריאותיות, כלכליות, משפחתיות וחברתיות.
לנשום! גם כשהמצב מחניק רות מעיין - פסיכותרפיסטית אינטגרטיבית בשילוב מיינדפולנס ונשימה איכות חיים
הנשימה שלנו היא ססמוגרף רגיש. כל קושי, משבר, לחץ, פחד או אירועי קצה משפיעים על דרכי הנשימה שלנו. על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בסיטואציה שמאיימת באופן ישיר על דרכי הנשימה, כמו למשל מחלת הקורונה.
השגחה הורית בתקופת השבתת המשק בשל הקורונה טל פישר, פסיכולוג קליני טיפול בילדים
התקופה הנוכחית מאתגרת מאד. כבר זמן רב שכולם עוקבים במתח רב אחרי התפשטות וירוס הקורונה, ואף שכיום כבר יודעים יותר על הוירוס ולצד החדשות השליליות ישנן גם כאלה חיוביות, הלא ידוע מלחיץ.
הקורונה וירוס כהזדמנות פרופסור ארנון לוי איכות חיים
קורונה וירוס הוא אחד התופעות המתעתעות שהשתלטו לאחרונה לחלוטין על חיינו. נכון להיום אירגון הבריאות העולמי מדווח על 266 073 חולים מזוהים בעולם ועל 11184 נפטרים מהמחלה (נכון ל 21.3.20 ).
אכילה רגשית בימי הקורונה אסנת זילברמן עו"ס קלינית הפרעות אכילה
משבר הקורונה, מעלה את רף האכילה הרגשית של כולנו בשל השגרה שהתערבלה למבוגרים וילדים כאחד, חוסר הודאות לגבי משך המשבר והשלכותיו, השהות הממושכת בבית וחווית הסטרס שהתגברה אצל רבים מאתנו.
טיפים להתמודדות ילדים בגילאי גן ויסודי עם מחשבות מדאיגות ורגשות חרדה ופחד בימים אלו: שירי מועלם M.S.W טיפול בילדים, חגים
בימים אלה שהילדים בבית ועולות המון חרדות ודאגות סביב הקורונה וחוסר הוודאות הכללי במדינה ובעולם, משתפת אתכם במספר טיפים ותרגילים שיכולים לעזור לילדים, בעיקר בגילאי גן ויסודי
זמן לדאגה דפניאלה אציל פסיכולוגית קלינית חרדה, משברי חיים
טכניקה שיעילה להתמודדות עם חרדות ודאגות יומיומית ע"י יצירה של זמן אשר מוקדש אך ורק לדאגות.
הטכניקה יעילה בהתמודדות עם מחשבות שליליות בעלות אופי טורדני, אשר עולות להכרה באופן חזרתי וגורמות לאדם מצוקה וחרדה רבה עד כדי פגיעה בתפקודיים יומיומיים ובשינה.
סוף שבוע ראשון בהסגר הקורונה צוות על הספה משברי חיים
אחרי שבוע ראשון בו הכניסו את כולם להסגר,
גם המורים יצאו לחופש, מגיע סוף שבוע וכל התכניות היומיות שהכנו וסדר היום עליו הקפדנו – הופכים לפחות רלוונטיים.
זה סוף השבוע הראשון מאז נאסר עלינו לצאת לפארקים, לגנים הלאומיים, לחוף הים.
סוף שבוע בו כולם היו פחות או יותר בבית וזקוקים לאוויר.
אז איך מעבירים שבת כזו עכשיו?
על מגע וסקס בימי הקורונה- לגעת או לא לגעת? אפרת מנור - מטפלת מינית מוסמכת מיניות
בארצנו חווינו הרבה תקופות של מתח וחרדה, טילים, סכנה ביטחונית או קיומית ותמיד העצות בימי מתח היו לגעת, לחבק, להתקרב, מגע מיני או סתם חיבוק.
גם מטפל מנוסה ביותר, כאשר מתחיל להציע טיפול דרך האינטרנט, בפלטפורמת וידאו אונליין, חשוב שיהיה מודע לסוגיות בסיסיות של טיפול פסיכולוגי או טיפול נפשי אונליין.
וירוס הקורונה שתפס את כולנו בהפתעה, לא רק שמצריך שינויים באורח החיים היומיומי, אלא גם מצריך יכולת התמודדות עם מצב של אי ידיעה. עבור אנשים רבים מצב של חוסר ידיעה הוא מצב קשה להכלה, ופעמים רבות יכול ליצור מתח רב וחרדה.
ימים לבנים- מחשבות על ההתמודדות עם בדידות בגיל השלישי נעה ביצקוב -פסיכולוגית קלינית דיכאון, הגיל השלישי
התערוכה המרתקת דיאלוג עם הזמן במוזיאון הילדים בחולון נפתחת במסדרון שכולו שאלות. האם אתה מרגיש בגילך? האם היית רוצה להיות צעיר יותר? איך תהיה כשתהיה זקן? ועוד ועוד שאלות מעוררות מחשבה.
פסיכוסומטיקה או כיצד להינצל מוירוס הקורונה? ילנה גלוזמן - מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת חרדה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
במהלך השבועות האחרונים כולנו הפכנו מצופים אדישים, לאנשים מעורבים ומודאגים ביותר בשל ההתפשטות של וירוס הקורונה. מגפה זו פוגעת לא רק בכלכלת המדינה, אלא קודם כל מערערת ומטלטלת את כולנו מבחינה פסיכולוגית.
שבועות ארוכים ללא לימודים מצפים לילדנו, שבועות ללא השיגרה, ללא המפגש החברתי, ללא ההיפרדות החשובה כל כך מהבית ומההורים. איך מתארגנים?
כמה עצות להתארגנות לשבועות הקרובים:
הקורונה הולכת ומשתלטת על חיינו. בכל יום מוצאות הנחיות וגזרות חדשות. בכל יום אנשים נוספים נשלחים לבידוד וככל שהממשלה מנסה להשתלט על התפשטות הנגיף פושטת התחושה של התגברות חוסר שליטה וחוסר אונים בקרב האוכלוסייה.
השנה נחגוג את ליל הסדר בצל הקורונה, במסגרת משפחתית מצומצמת, בנפרד מכל המשפחה.
את ההבנה הזו היה לא פשוט לעכל, והיא כרוכה באתגרים לא פשוטים לרבים מאיתנו – הורים מבוגרים ומבודדים שיצטרכו להיות לבד בערב החג, דאגה למי שחולה, דאגה להשגת המצרכים לאוכל המסורתי במצב של סגר