אתגר הזוגיות הוא אתגר שכל אדם שאיננו רוצה לחיות בבדידות חווה אותו. אם בתחילה בדרך להשגת קשר זוגי ובהגשמת הזוגיות ואם לאחר מכן בניסיונות השמירה על הגחלת, על הכבוד ועל הקשר הזוגי בכללותו.
מי שהמציא את הביטוי "ישן כמו תינוק", כנראה לא גידל תינוק מימיו. מי שגידל תינוקות, לעומת זאת, יודע שבחודשים הראשונים התינוק לא ישן ברציפות יותר מ 3-4 שעות ובחלק מהמקרים קשיי השינה עלולים ללוות אותו לכל אורך שנת החיים הראשונה ואף יותר.
אמון הוא מרכיב מרכזי בזוגיות וחיוני ליכולת של בני הזוג לנהל ביחד חיים, לגדל ילדים, להרוויח ולהשקיע כספים, לקנות ולמכור ונכסים ועוד. משבר אמון בזוגיות יכול להיווצר כתוצאה ממגוון סיבות, אך המשמעויות שלו כמעט תמיד תהיינה זהות ויחייבו תהליך של בנייה מחדש.
רומן מחוץ לנישואים, מוביל למשבר זוגי מורכב, שזוגות רבים לא מצליחים לשרוד. במאמר זה נתמקד בטיפול זוגי אחרי בגידה ובסיכוי שלו להציל את מערכת היחסים ולמנוע פרידה, כאשר שני בני הזוג מעוניינים בכך
אנשים רבים מרגישים שהמלחמה גובה מחיר מהזוגיות שלהם ומספרים על תחושת מתח בין בני הזוג, חוסר סבלנות וקשיי תקשורת. במאמר זה נסביר את הסיבות הפסיכולוגיות לכך ונציע לכם פתרונות שעשויים לסייע
עם התמשכות המלחמה, שהחלה לפני למעלה מ 5 שבועות, חלקים גדולים בציבור הישראלי מבינים כי יאלצו לנהל שגרת חיים כלשהי, לצד המלחמה. ניהול שגרה כזו היא משימה מסובכת ומורכבת, הדורשת התארגנות משפחתית וכוחות נפש לא מבוטלים.
התנהגות פאסיבית אגרסיבית (Passive aggressive behavior) היא שם כולל למגוון התנהגויות מביעות, באופן עקיף, תחושות של כעס, התנגדות, חוסר הסכמה וחוסר שביעות רצון. התנהגות פאסיבית אגרסיבית, היא התנהגות המאפשרת לאדם להביע תוקפנות, אך לא בצורה ישירה.
כשהמצב הפוליטי נכנס הביתה – איך לנהל ויכוחים בתוך המשפחה? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
מצבי קיצון פוליטיים, כמו זה שאנו חווים בעשרת החודשים האחרונים, לא נשארים בכנסת או באולפני הפרשנים, אלא זולגים לתוך השיח המשפחתי והחברתי ועלולים לפגוע ביחסים. אז איך עושים את זה נכון וכיצד מונעים מהמחלוקת הפוליטית לפגוע במרקם היחסים העדין בין בני משפחה
במקרים רבים של גירושים, בני הזוג מאמינים שהקשיים הזוגיים שחוו היו רק תוצר של חוסר ההתאמה הספציפית ביניהם ובטוחים שבמערכת היחסים הבאה, הכל יראה שונה. במציאות, אנשים שעברו גירושים, בדרך כלל מגיעים לזוגיות פרק ב' כאשר הם נושאים עמם מטען של משקעים רגשיים הקשורים בזוגיות.
קנאה היא רגש שקשה להודות בו, בעיקר כאשר הוא מופנה לאנשים קרובים. ובכל זאת, גם בזוגיות, אנחנו מקנאים לעיתים. מה גורם לנו לקנא? איך זה מרגיש ומה אפשר לעשות עם זה?
את או אתה יוצאים עם מישהו. הכל נראה מבטיח ומרגיש נכון, יש פרפרים באוויר ובפעם האחרונה שנפגשתם בן או בת הזוג אפילו אמרו לכם לראשונה שהם אוהבים אתכם. פייר? התרגשתם ממש.... יום אחרי הצהרת האהבה, הם נעלמו.
אין זוג שלא רב, עובדה זו ידועה לכולנו. אבל יש זוגות שיודעים היטב כיצד לריב באופן שלא יחריב את מערכת היחסים ומבינים איך פותרים ריבים בזוגיות, באופן שמביא לידי ביטוי את רצונותיהם וצרכיהם של שני בני הזוג. במאמר זה ננסה לתת לכם את המדריך המלא לפתרון ריבים בתוך קשר זוגי.
טיפולי פוריות מייצרים קושי נפשי מובנה, עצם הטיפולים הוא מאתגר מאוד והלחץ והאתגרים הפיזיים, יוצרים הליך מורכב עם קשיים רבים. זוגות רבים חווים את תקופת הטיפולים כתקופה מאתגרת ומתישה נפשית, והרבה מהמטופלים זקוקים לטיפולים נפשיים אשר מסייעים בזמן התהליך המורכב.
זוגות רבים מתגרשים כאשר הם מרגישים שהקשר שלהם אינו בר תיקון. טיפול זוגי לפני גירושין מטרתו לסייע לבני הזוג להבין האם גירושין הם באמת הדבר הנכון עבורם בעת הזו וגם אם מגיעים ביחד למסקנה שכן – לעזור להם לבצע את הפרידה בדרך הטובה ביותר האפשרית.
אין אחים שלא רבים ולמעשה, כפי שתראו מיד, למריבות הללו יש תפקיד התפתחותי חשוב. יחד עם זאת, לעיתים תדירות הריבים או עוצמתם חורגות מהנורמה ופוגעות במרקם החיים בבית. במקרים הללו כדאי לגשת לטיפול משפחתי.
בבסיסן של בעיות רבות ביצירה או בתחזוק של זוגיות ממושכת, עומד הפחד מאינטימיות. הפחד הזה יכול לשתק את האדם ולסגור אותו בתוך עצמו, בעזרת סיוע פסיכולוגי, ניתן לבנות בהדרגה את הביטחון העצמי ולעבוד על הקשיים הקיימים באינטימיות זוגית.
מה זה בכלל קשר פוליאמורי? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
פוליאמוריה (בתרגום מלטינית – ריבוי אהבות) מתארת קשר רגשי רומנטי, שמקיים אדם עם שני פרטנרים, או יותר, בו זמנית.
למעשה, מדובר בקשר רומנטי שאינו מונוגמי, בהסכמת כל הצדדים, שאינו קשור דווקא במין, אלא ממוקד בקשרי אהבה משמעותיים.
אם את נמצאת בקשר זוגי ומרגישה שאת כבר לא מכירה את עצמך, חסרת בטחון ומבודדת מהסביבה שהיתה פעם קרובה ובעיקר מרגישה שאיכשהו זה הכל באשמתך – יתכן שאת מתמודדת עם גזלייטינג.
פירוק הקשר הזוגי, בעיקר כאשר יש ילדים משותפים, מעמת את בני הזוג לשעבר עם מערכת שלמה של אמונות, ערכים וציפיות שהתנפצו ומציב מראה הנוגעת בפחדים העמוקים ביותר בנפש. יש צעדים בהם תוכלו לנקוט כדי למזער נזקים ולהצליח להתגרש בצורה הטובה ביותר שאפשר
זה נכון שמשפחה לא בוחרים, אך בהחלט ניתן ורצוי לבחור את האופן בו מתמודדים עם קשיים בתוך המשפחה. טיפול משפחתי הוא טיפול פסיכולוגי, בו לוקחים חלק כל בני המשפחה, או חלקם, במטרה לשפר את יכולת המשפחה להתמודד עם בעיות וקונפליקטים ולשנות את דפוסי התקשורת שאינם אפקטיביים.
זוגות רבים נמנעים מהגעה לטיפול זוגי מתוך מחשבה שהנישואים כבר אבודים ולא ניתן להציל את הקשר בשום דרך. אנחנו פה כדי להזכיר לכם שיש מה לעשות – במניעת וצמצום המשברים הזוגיים מלכתחילה ובטיפול בהם לאחר שהתעוררו.
לכאורה נראה שכותרת המאמר מכילה דיסוננס שאין להתעלם ממנו, הרי טיפול זוגי מבצעים בזוג וטיפול פרטני, כשמו כן הוא, מיועד לאדם אחד. אז איך יודעים מתי צריך ללכת לטיפול זוגי פרטני, איך זה עובד ומה זה בכלל?
יתכן שאתם כבר מבינים שככה אי אפשר להמשיך: האווירה בבית מתוחה, ריב מתפתח כמעט בכל נושא, הילדים נראים שפופים ומוכנים בכל עת להתפרצות של ההורים זה על זה ואתם בכלל לא בטוחים שהזוגיות שבחרתם לעצמכם לפני שנים, עדיין נכונה לכם. אולי בכלל הגיע הזמן לשבור את הכלים ולהיפרד?
מה ההבדל בין טיפול זוגי לייעוץ זוגי? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
אם אתם מרגישים שהיחסים ביניכם עלו על שרטון, אם כבר תקופה ארוכה ששורר מתח לא נעים בבית וכל שיחה מתפתחת לוויכוח או שפשוט יש באוויר שתיקה מעיקה ואתם לא מצליחים להיזכר מי זה האדם שאייתו התחתנתם – אתם כנראה חווים משבר בזוגיות וזקוקים לעזרת מומחה.
מה עושים כאשר יש משבר משפחתי? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
מה אפשר עוד לומר על מערכות יחסים משפחתיות שלא נאמר או נכתב כבר בעבר? משפחה עשויה להיות מקור של כוח ועוצמה, המקום הבטוח שבו אפשר להביא את עצמנו לידי ביטוי באופן אותנטי, בלי לחשוש מביקורת חברתית. באותה מידה, משפחה יכולה להיות מקור של קושי, תסכול ואף פגיעה.
כל מה שצריך לדעת על טיפול משפחתי צוות על הספה זוגיות ומשפחה
בעולם המערבי של ימינו, עבר האדם מאורח חיים שבטי-קהילתי לאורח חיים המבוסס על יחידה קטנה יותר וחסינה הרבה פחות – המשפחה הגרעינית, אשר ממנה מצופה לספק את כלל הצרכים של חבריה – פיזיים, כלכליים, רגשיים, קוגניטיביים, מה שכמובן יוצר עומס לא ריאלי של ציפיות ומוביל, לא פעם, לתחושות אכזבה, תסכול ופגיעה.
כל מה שצריך לדעת על טיפולי זוגיות צוות על הספה זוגיות ומשפחה
יפה וגיא נשואים כבר 24 שנים, ולכאורה הכל בסדר בחייהם, אבל יפה וגיא מרגישים שמשהו חסר. הזוגיות שלהם, נשחקה עם השנים ועם עומס המשימות ושניהם מרגישים שהם מתנהלים כמו שותפים לדירה או לעסק ופחות כמו הזוג שהיו.
כל הורה יודע לספר על רגעי רוגז וזעם שחווים הילדים שלו, רגעים שמובילים אותם לצעוק, לטרוק דלתות ולעיתים אף לזרוק משהו על הרצפה, או בסמיכות מחשידה לאחד האחים.
אך בחלק מהבתים התמונה קשה יותר - כאשר יש במשפחה ילד, שמסוגל להכות את הוריו ואת בני הבית האחרים, משתולל בפראות ונראה שאין דרך לעצור ולהרגיע אותו.
תמיכה נפשית בטיפולי פוריות צוות על הספה זוגיות ומשפחה
אורח החיים המודרני – דחיית הילודה לגיל מאוחר, צריכה של מזון מתועש, חשיפה מוגברת לקרינה סלולרית ועוד – מוביל לירידה בפוריות האנושית ומחקרים עדכניים מראים כי בישראל, לפחות אחד מכל עשרה זוגות יתקשה להיכנס להריון, ללא התערבות חיצונית ושימוש בטכנולוגיות עזר לפריון.
בידוד עם ילדים בבית הוא בהחלט חוויה לא פשוטה, אך תשמחו לשמוע שיש מה לעשות כדי להקל על בני המשפחה, בעיקר על הילדים, במהלך הימים שתבלו סגורים באותו חלל.
האם טפשת הריון היא דבר אמיתי? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
כל מי שליווה בחייו אישה הרה מכיר את הסיפורים: הפעם ההיא ששכחה את הטלפון במקרר ולקחה לעבודה את קופסת האוכל של הילד... רוב האנשים יסכימו – מדובר בטפשת הריון, אבל האם טפשת הריון היא דבר אמיתי? האם היא קשורה להורמונים או שמדובר במשהו אחר לגמרי?
אלימות במשפחה – מה עושים ולמי פונים? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
במאמר זה נסקור את הדרכים בהן אלימות במשפחה יכולה להופיע, ניתן לכם רשימת סימנים שכדאי לשים לב אליהם כדי להבין אם אתם, או מישהו בסביבתכם, נתון לגילויי אלימות ונציע דרכים להתמודד עם המצב המורכב.
מה עושים כשבן או בת הזוג מסרבים ללכת לטיפול זוגי? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
עובדה ידועה היא כי יחסים בין בני אדם אינם סימטריים, בוודאי כשמדובר ביחסים זוגיים, ולכן פעמים רבות אנחנו נתקלים בתפיסות שונות מהותית של שני בני הזוג ביחס לאיכות הקשר הזוגי, ביחס לשאלה האם צריך לנקוט פעולה כדי לטפל בו ומהי אותה פעולה שיש לנקוט.
האם אתם נמצאים בזוגיות רעילה? חלק שני צוות על הספה זוגיות ומשפחה
במאמר הקודם שעסק בנושא ניסינו להבין מהי זוגיות רעילה וכיצד היא מתבטאת, במאמר זה נתמקד בגורמים ההופכים זוגיות לרעילה ונבדוק איך אפשר להיחלץ מהסיטואציה.
האם אתם נמצאים בזוגיות רעילה? חלק ראשון צוות על הספה זוגיות ומשפחה
המונח "זוגיות רעילה" הפך נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות ומופיע לא פעם בטורי דעה, מאמרים אקדמיים ושלל כתבות בעיתונות וברשת. מהי בעצם זוגיות רעילה? איך תדעו שאתם חיים בתוך זוגיות כזו?
להיות חוף מבטחים ליבנת ליכט, עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת בנפגעי ונפגעות אלימות נפשית דיכאון, חרדה, זוגיות ומשפחה
לעיתים קרובות אנו חשופים לאדם קרוב שנמצא בקשר שלא טוב עבורו. לפעמים זה בולט, לפעמים האדם האהוב עלינו רואה זאת ומפסיק את הקשר ולפעמים מאוד קשה לראות שקורה שם משהו לא תקין ופוגע.
ייעוץ זוגי לדתיים - אילו טיפולים קיימים, ומתי רצוי לפנות לטיפול צוות על הספה זוגיות ומשפחה
מחפשים מידע על ייעוץ זוגי לדתיים? בעמוד זה נסקור אודות סוגי הטיפולים השונים, על ההבדלים בין ייעוץ זוגי לחילוני, באילו מקרים כדאי לפנות לייעוץ, ועוד. כנסו לקריאה >>
גישור וייעוץ זוגי - פירוט הטיפולים האפשריים, ואופן הבחירה ביניהם צוות על הספה זוגיות ומשפחה
מחפשים מידע על גישור וייעוץ זוגי? בעמוד זה תמצאו מידע על טיפול המיועד למשברים בזוגיות או לגירושין, מתי כדאי לפנות לייעוץ זוגי, בחירת סוג הטיפול המתאים, ועוד. לקריאה >>
פסיכולוגית זוגית היא ככל הנראה הדבר הראשון שתחפשו ברשת כאשר אתם מבינים שהזוגיות שלכם במשבר. האם היא באמת מה שאתם צריכים כרגע? במאמר הבא תוכלו להבין האם אתם זקוקים לטיפול זוגי, מה נדרש מהגורם המטפל בכם והאם אפשר לשקם את היחסים
בני זוג שחיים יחד במשך זמן רב מתמודדים באופן טבעי עם תקופות טובות וטובות פחות, אתגרים, מריבות, עליות ומורדות. האם לכולם מתאים ייעוץ זוגי פסיכולוגי? באיזה שלב או תרחיש רצוי לפנות לטיפול כזה ועד כמה הוא באמת יוכל לעזור לנו?
ייעוץ זוגי רגשי או פרטני ואישי? מה עדיף ומה זה EFT? צוות על הספה זוגיות ומשפחה
כל זוגיות נתקלת בקשיים, אבל האם זה אומר שהם בלתי ניתנים לפתרון? ייעוץ זוגי רגשי מספק לכל אחד מבני הזוג מרחב בטוח וניטרלי שבו אפשר לזהות ולבטא רגשות, למצוא פתרונות לבעיה קיימת, לספק דרכי התמודדות יעילים ולאפשר לבני הזוג לנהל הלאה את מערכת היחסים שלהם
אם ייעוץ זוגי הוא המקום לפורקן רגשות, שיתוף והכלה, הרי שהאימון האישי נתפס כזירה שבה צומחים, מתחזקים ומתפתחים. ולכן קראתם את כותרת המאמר והבנתם שמדובר בתהליך של פיתוח בנקודות של שינויים, אתגרים או תקופה חדשה – לא טעיתם.
הגעתם למסקנה שעליכם להיעזר בגורם מקצועי אך אין לכם אפשרות להגיע לטיפול פיזית? קיימת האפשרות לקבל ייעוץ זוגי אונליין ולייצר התקדמות מבלי שהנגישות או היכולות הפיזיות יעמיקו את הפער. אז למי זה מתאים ומה ההבדל בין זום לספת הטיפול המקובלת? כל התשובות ממש כאן.
הטיפול מתעסק בקשיים שקיימים בתוך מערכת היחסים הזוגית או המשפחתית (ולפעמים בשתיהן יחד) ומקורם במבנה המשפחה, צורת התקשורת בין בני המשפחה, תהליכים, שינויים, משברים ועוד.
כשאנחנו בני זוג לאדם המתמודד עם חרדה חברתית, סביר להניח שיש לכך השפעה דרמטית על הדרך שגם אנחנו חיים את חיינו. ביישנות ומופנמות קיצוניים או חרדה חברתית של ממש משפיעים על הסובבים אותנו, היקרים לנו מכל.
אם חשבתם בשלב כלשהו ללכת לטיפול זוגי והחלטתם להתייעץ עם חברים ובני משפחה בנושא, בוודאי תשמעו מגוון סיפורים מאנשים שחוו בעצמם טיפול כזה ותתבלבלו עוד יותר - חלק מהזוגות יספרו כי הטיפול הזוגי "הציל" אותם ואת הזוגיות שלהם וחלק יטענו בלהט שטיפול זוגי פשוט לא עוזר.
מעיון בנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ניתן להבחין במספר מגמות הקשורות לנישואין בישראל. אנו רואים כי עם השנים חלה עלייה בשיעור הרווקות המאוחרת, וכיום 10-12% מבני 45-49 הם רווקים
המנטרה השלישית על מערכות היחסים של טיך נט האן -'יקירתי אני יודע שאת סובלת ואני כאן בשבילך מאת ד"ר אהרון רוי ספנג'ין זוגיות ומשפחה, טיפול פסיכולוגי, איכות חיים
הנה לכם קטע מאתגר, מה אם בן זוג אחד צריך להיות שם עבור השני למרות שאינו יכול לתת את מה שהשני רוצה ? למרות העובדה שהשותף הראשון לא נותן X לשותף השני, הראשון עדיין אמור להיות נוכח ואוהב עבורו...
בואו נסתכל על זה באופן פסיכואנליטי.
רוב האנשים יקיימו בחייהם קשרים אינטימיים ומיניים שיתפתחו באופן טבעי, אך אצל חלק מהאנשים קשר אינטימי כזה נתפס כדבר מאיים והם ימנעו ממנו ביודעין, או שינהלו זוגיות אך יתקשו מאוד להתמודד עם המרכיב המיני בה ויסבלו מקשיים נפשיים ופיזיים סביב המיניות בקשר.
מנטרה נוספת מבין חמשת מנטרות היחסים של ט'יך נט האן
זוהי כביכול מנטרה פשוטה ובכל זאת כפי שנראה בהמשך היא יכולה להצמיח ולצמוח מתוך קרקע לא יציבה , אם אנו ממקדים את תשומת ליבנו אנו יכולים ליצור ולהגשים בחיינו אושר.
השנה האחרונה הציבה אתגרים חסרי תקדים בפני התא הזוגי והמשפחתי – קשיי פרנסה אובייקטיביים, דאגות מהעתיד הכלכלי והעסקי, ימים ושבועות בבית סגור עם ילדים, לימודים בזום, מריבות בין אחים, בישולים מסביב לשעון, ניסיון לשמור קצת על הכושר – למי יש זמן ואנרגיה להשקיע בזוגיות בתקופה כזו?
כל מי שגידל ילד יודע ששום דבר אינו קבוע, וגם מנהגים והרגלים שנראה שיהיו איתנו לנצח (לטוב או לרע) – עתידים להשתנות ולחלוף, אך כשהילד המתוק שלנו מגיע לגיל ההתבגרות ומשתנה לנו דרמטית מול העיניים – זה לפעמים נעים הרבה פחות.
משבר הקורונה שינה את האופן שבו היינו רגילים לעשות דברים, ותחומי חיים רבים מתנהלים היום בצורה אחרת לגמרי מבעבר, כך במפגשים החברתיים שלנו, בתרבות הפנאי ובאופן בו אנחנו מבצעים קניות וצורכים שירותים. בשורה התחתונה, כל מה שיכול להגיע הביתה ולא מחייב אותנו לצאת – עדיף.
השלם עולה על סך חלקיו כל אדם נתקל בסיטואציות שונות במהלך חייו בהן הוא נדרש לקחת חלק מקבוצה. בין אם בעבודה, בבית הספר או במסגרות שונות אחרות. לכן השתלבות בקבוצה, אשר דורשת עבודת צוות וחשיבה קבוצתית, היא כלי למידה חשוב עבור כל אחד מאיתנו.
לאחרונה נדמה שאי אפשר לפתוח עיתון או מהדורת חדשות מבלי לשמוע על אישה נוספת שהותקפה באלימות על ידי בן זוגה.
עיון בנתונים הרשמיים מראה עלייה דרמטית במספר מקרי האלימות המדווחים מאז שנכנסה הקורונה אל חיינו בחודש מרץ האחרון.
ארוחת בוקר בגן ילדים סטנדרטי, נראית היום כמו תשבץ הגיון מורכב במיוחד – חלק מהילדים לא יכולים לשבת בשולחן שיש בו ירקות, אחרים מוכנים לאכול רק פיתה בלי כלום, ואפילו הפירות שהגננת מחלקת גורמים לכמה ילדים לעקם את הפרצוף בגועל.
זוגיות היא דבר נפלא וחשוב בחיים של כל אדם. כמעט ואין אנשים אשר בטווח הרחוק, רוצים להישאר לבד. האדם בנוי לחיים בזוגיות. הזוגיות היא ה"מגן" שלנו מפני תחושת בדידות, תלישות. היא המענה הראשון לפחד שלא להיראות ושלא יהיה על מי להישען.
האתגר ההורי, שנולד ביחד עם הילד הראשון, התעצם לאחרונה והפך למורכב הרבה יותר – דאגות בריאותיות וכלכליות, חרדות חדשות שצומחות ככל שמתארך המשבר והצורך להתמודד עם כל אלו, כאשר הילדים בבית, רואים הכל וזקוקים לנוכחות הורית רבה מהרגיל.
בשנים האחרונות רווח השימוש במושג 'ריפוי בעיסוק', אך בשונה ממקצועות טיפוליים אחרים, רוב האנשים לא יודעים מהו בדיוק ריפוי בעיסוק, למי הוא מתאים וכיצד הוא עובד. אם גם לכם יש סימני שאלה בנושא – אנחנו פה בשבילכם.
בתקופה הנוכחית, שבה נדמה כאילו האנושות כולה נמצאת בדכדוך ובחוסר אנרגיה כתוצאה ממשבר הקורונה והסגרים המתמשכים, חשוב לנו במיוחד לשפוך אור על מושג הדיכאון ולדבר על אחת ההשפעות הפחות מדוברות שלו – פגיעה בחשק ובתפקוד המיני.
זוגיות בימי קורונה – איך שומרים על התא הזוגי בצילו של משבר עולמי חסר תקדים? חלק ב' – דרכי ההתמודדות צוות על הספה זוגיות ומשפחה, איכות חיים
כאנשי טיפול, אנחנו מאמינים ביכולת האישית והזוגית לשנות, להשתנות ולשכלל את הדפוסים, בדרך לזוגיות טובה ובריאה אנו מציעים לכם דרכים באמצעותן ניתן להתמודד עם אתגרי הזוגיות בימי הקורונה.
זוגיות בימי קורונה – איך שומרים על התא הזוגי בצילו של משבר עולמי חסר תקדים? - חלק א' – אתגרי התקופה צוות על הספה זוגיות ומשפחה, איכות חיים
משבר הקורונה והשלכותיו הבריאותיות, החברתיות והכלכליות, העצימו לאין ערוך את האתגרים העומדים בפני זוגות והביאו עמם מערכת חדשה של לחצים, איך שומרים על התא הזוגי בצילו של משבר עולמי? חלק א'
השבוע מסתיים בית הספר של החופש הגדול וגם הקטנים יוצאים לחופש. רוב תכניות החופש הגדול צומצמו או בוטלו, הרבה הורים עדין עובדים מהבית, וגם כשכבר אפשר לצאת- חם וצפוף ומאוד לא פשוט למצוא תעסוקה ולהחזיק את הצרכים של כולם.
לידת תינוק הינה אירוע מרגש בעל השלכות ארוכות טווח על חיי היולדת ומשפחתה. הלידה עצמה מלווה כמעט תמיד ברגשות שונים, שמחה, פחד, אהבה, כעס ועוד. אילו הם רגשות טבעיים הקשורים בשינוי העצום שמכניס התינוק לחיי משפחתו, וגם במצבה הגופני של היולדת הסובלת לעיתים מכאבים, בשינוי ההורמונלי, בעייפות ובטרחה הרבה הקשורים בטיפול בתינוק.
צוות המטפלים המומחים של על הספה, נמצא בקבוצה "אני רק שאלה" עבור כל מי שיש לו רק שאלה או צורך להתייעצות קצרה ולקבל תשובה מאיש מקצוע ולדעת שהעצה שקיבל איננה רק דעה אישית מניסיון אישי אלה תשובה מאדם מוסמך אשר למד, טיפל, ראה עשרות מקרים דומים והוסמך לענות בדיוק על שאלות אלו.
אני סתם מכוער, אני תלמידה גרועה, לי אין סיכוי להתקדם בעבודה, היא לא תרצה בי בחיים... אם יצא לכם לומר לעצמכם משפטים המבוססים על ראיית עצמכם כפחותי ערך, אם בנוסף לכך אתם חוששים מכישלון או מהצלחה, - ייתכן שאתם סובלים מדימוי עצמי נמוך. מה הוא דימוי עצמי נמוך וכיצד ניתן לטפל בכך?
ההשתקה של מיניות האישה בחברה שלנו, באה לידי ביטוי בין השאר גם כתוצאה משימוש מוגבר בגלולות. עו"ס נטלי מור, קוראת לנשים ולגורמי טיפול לחשוב על אמצעי מניעה אחרים, כאקט טיפולי ואבחנתי ראשוני, כאשר נתקלים בירידה בחשק המיני של נשים.
לאחרונה הגיעו אלי לקליניקה, זוג הורים ולהם שני ילדים, האחד בכיתה א' ובת צעירה בגן טרום חובה. הזוג, אקדמיים ובעלי משרות מכובדות, האב סיפר לי בענייניות כי בשבועות האחרונים הם מתקשים לגרום לבתם הצעירה להקשיב להם...
השגרה הנה מונח מתעתע. מצד אחד כולנו נוטים להאשים את השגרה בשחיקת הזוגיות והאהבה, ביצירת שיעמום, בבלימת היצירתיות ובהיחלשות ניצוץ החיים. מצד שני, כאשר נשברת השגרה- אנחנו חשים כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו, וכי ללא השגרה כבסיס- איננו יכולים לחוש ביטחון לאורך זמן.
מדי שבוע משתחררות ההגבלות, האיסורים, ונדמה שסיר הלחץ מתחיל לאבד את השפעתו. מצד שני, אנחנו כבר יודעים היטב ממשברים, מלחמות ותקופות קשות כאלו ואחרות, שלעיתים דווקא בשיא המשבר- אנשים מצליחים לגייס כוחות, ולהתנהל בצורה מיטבית.
תקופת הקורונה מביאה לפתחנו אתגרים רבים. חלקנו נתונים כעת בתוך לחץ כלכלי, בעיות רפואיות, בידוד חברתי ועוד. עבור אילו מאיתנו החיים בתוך יחידה משפחתית קיים אתגר נוסף- שמירת המסגרת המשפחתית המארגנת המאפשרת שלווה וצמיחה.
החוקרים ג'ון זלנסקי ואליזבת ניסבת' מצאו שככל שנבדקים דיווחו על חיבור משמעותי יותר לטבע, הם דיווחו גם על שביעות רצון גבוהה יותר מחייהם. המחקר שלהם אישש מחקרים קודמים שנתמכו גם הם בשאלונים ומצאו קשר חד משמעי בין טבע לרווחה נפשית.
הגיעה להדרכת הורים יעל (השמות בדויים), אימא לשלושה ילדים: אדם בן 10, גל בן 8, ואפרת בת 4. במצב של יאוש וחוסר אונים. הבן האמצעי שלה גל בן 8, ממש לא מתנהג יפה בבית הספר, מפריע למהלך התקין של השיעורים וגם לעיתים נוהג באלימות בהפסקות.
זוגיות מצמיחה והיכולת להתעלות מעל העובדות ד"ר אהרון רוי ספנגין - עובד סוציאלי קליני זוגיות ומשפחה
בבסיסה של זוגיות מצמיחה שוכנים ערכים ועקרונות המהווים את הבסיס למערכת יחסים איכותית ויציבה. העיקרון הראשון מביניהם הינו - אף אחד מאיתנו אינו מושלם. האנושות הינה חסרת שלמות ובעלת אופנים שונים ומגוונים של אי שלמות זו – קבלת האחר וחסרונותיו הינה הבסיס לקשר איכותי ובריא.
שבת גשומה- מה עושים בבית? 10 טיפים ורעיונות לשבת גשומה בבית עם הילדים הילה שבורון מתבגרים, זוגיות ומשפחה
שבת גשומה בבית תמיד מרגישה בפנטזיה – מפנקת. כי מה צריך יותר מפוך, ספר טוב ומרק מהביל ביום חורפי וגשום? הרעיון יפה, אבל כשיש בבית ילדים, אחרי כמה שעות -רומנטי זה לא!
שיעורי בית הנם אחד הנושאים השנויים במחלוקת בקהילת בתי הספר בארץ. ישנם המצדדים במתן שיעורי בית ורואים בהם הזדמנות לרכישת מיומנויות למידה, הרחבת הידע ולמידה חוויתית שאינה מתאפשרת בבית הספר.
אני רוצה להדליק את נרות החנוכה לבד!
חנוכה מתקרב, ואיתו מתקרבות הלביבות, הסביבונים והסופגניות. וגם הנרות.
וכשכל משפחה מתכנסת סביב החנוכייה ושרה "מעוז צור" ו"נר לי דקיק", מבקש הקטן, רק בן חמש להחזיק את השמש ולהדליק נרות לבד.
אז מה היה לנו? בחלק א' (איך הסמארטפון משפיע על ילדנו), נחשפנו לסכנות האמיתיות הטמונות בשימוש בסמארטפון, בחלק ב' (מתבגרים וסמארטפון חלק ב') דיברנו תכל'ס על איך זה מתבטא במציאות של בני הנוער, בהחלט חומר מטלטל (וחובה לקריאה לפני שממשיכים הלאה), ועכשיו מה?
אוקי, אז הבנו שהסכנה עיקרית הטמונה בשימוש בסמארטפון לא נובעת מחשיפה לתוכן לא ראוי, פגיעה בזיכרון וכדומה אלא מפגיעה בבחירה החופשית, האינטימיות והאמפתיה שלנו, ובמילה אחת, אנושיות. ומה בתכל'ס ההשלכות על חיי היומיום של הילדים שלנו?
באירוע נוצץ בראשית שנת 2007, עמד סטיב ג'ובס על במה והכריז לבאי האירוע ולשאר האנושות ש"היום אפל הולכת להמציא מחדש את הטלפון". במהלך תיאטרלי, משעשע, ומבריק הציג ג'ובס לעולם את מה שכינה ה"סופר סמארטפון" או כפי שכולנו מכירים אותו ה'אייפון'.
אם אתם אנשים שומרי תורה ומצוות, ואתם או מישהו מיקיריכם סובל מקושי נפשי, אתם אולי מתלבטים מה היא דרך הטיפול הנכונה עבורכם. חשוב לכם למצוא מענה מקצועי, ומצד שני אתם חוששים מהתערבות של מטפל במקום הרגיש ביותר לפי תפיסת האמונה- נפש האדם.
בעבר היה נהוג שנער או נערה שהגיעו לגיל המתאים, זכו ל "שיחה" מביכה מהוריהם. המתבגר וההורה עמדו זה מול זה סמוקי לחיים ומבויישים, ההורה היה מנסה לגמגמם את סודם של המבוגרים, הילד הנבוך היה פוטר אותו באמירה שהוא כבר יודע, הח'ברה מדברים. והסיטואציה כולה הייתה צריכה להסתיים מה שיותר מהר.
שלוש שנים עקבתי אחריו. זה היה הגן הראשון שלי כפסיכולוג חינוכי עם כל ההתרגשות הנלוות. גן חובה בישוב נחמד עם די הרבה ילדים קרוב למקסימום שמאפשר התקן של משרד החינוך.
בני האדם הינם יצורים חברתיים. חוקרים העוסקים בתצפיות בתינוקות גילו כי התינוקות עסוקים באינטראקציה חברתית החל מהימים הראשונים לחייהם. הקשר החברתי מתפתח עם השנים ואיכותו חשובה להתפתחות הלמידה, לרכישת השפה ולהפנמה של כללי התנהגות והחברה המקובלים.
במהלך חיינו אנו נעזרים באנשי מקצוע בסיטואציות רבות. אנו פונים לאדריכל על מנת שיתכנן את ביתנו, לעורך דין על מנת שיגן על זכויותינו, ולרופא על מנת לשמור על בריאותנו. מתי כדאי לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש על מנת לקבל עזרה בתחום הנפשי?
תופעת החרם היא אחת התופעות הקשות הקשורות בבריונות בחברת הילדים. בריונות מוגדרת כאלימות מכוונת, חזרתית, המנצלת ומייצרת יחסי כוחות לא הוגנים בין הפוגע לבין הנפגע. ילדים הנפגעים מחרם עשויים לשאת בתוכם צלקות למשך שנים רבות
אילו קשיים התנהגותיים אפשר לראות אצל ילדים? בעיות חברתיות, קשיים בהתנהלות בתוך המסגרת החינוכית, קשיים הקשורים בעשיית הצרכים, בפגישת מצבים חדשים, באכילה, בשינה, התנהגות אלימה או פרועה, ועוד.
קרוב לשלושים וחמש שנים חלפו ועדיין תחושה עמוקה של בושה ואשמה מלווה אותי כשאני נזכר במה שעשינו לאיתן.
איתן הצטרף אלינו לכיתה ב', אנחנו כבר היינו קבוצה מגובשת, כזאת שהכירה עוד בפעוטון, ואז איתן הגיע, והוא היה שמן. זה היה יותר ממספיק בכדי להתחיל את מסכת ההתעללות בו.
לבריאות נפשית או רווחה נפשית יש היבטים רבים. הגעה לרווחה נפשית, שיש לה קשר ישיר לבריאות הנפשית ואף הגופנית שלנו, ניתנת להשגה ובמקרים רבים יש לנו שליטה רבה על הדרך לשם. הנה כמה נקודות למחשבה, שעשויות לעזור לכל אחד לחתור השנה לקראת בריאות נפשית טובה יותר.
טיפול מיני וזוגי בהתייחסות אישית יהודית גלעדי ברגר - סקסולוגית, מטפלת מינית מוסמכת זוגיות ומשפחה, מיניות
בתכנית רדיו שהתראיינתי כסקסולוגית ומטפלת זוגית, נשאלתי: אם תבוא אליך אישה ותאמר: אינני יכולה לחיות איתו יותר, אנחנו כל הזמן רבים, וגם יחסי מין כבר אין לנו, החיים הפכו גיהינום... האם להתגרש? מה תייעצי לה?
בל"ג בעומר, כמו ביום העצמאות, יוצאים המתבגרים מהבית חדורי התלהבות לקראת הלילה הארוך ומלא הריגושים המצפה להם. לילה שבו הגבולות נפרצים, יש סיבה למסיבה ובעיקר יש, לכאורה, סיבה להסתובב ברחובות שעות ארוכות.
לא מעט, בהדרכת הורים טיפולית, אני שומעת הורים מספרים לי על ילדיהם המאתגרים, על הקשיים שהם גורמים, ועל התמודדויות לא פשוטות.
עם זאת כמעט תמיד יש ברקע גם ילד טוב.
הילד הזה שבדרך כלל לא ידברו עליו בהדרכה, כי הוא טוב. ילד צללים אני קוראת לו.
ועליו אני רוצה לדבר.
"אני לא טובה בכלום", "אני אף פעם לא אצליח", "לא רוצים להיות בחברתי", "אני כישלון"...מזדהים? מתי בפעם האחרונה הרגשתם בטוחים במי שאתם? במאמר הבא נדבר על מהו ביטחון עצמי, מאיפה הוא נובע ואיך אפשר לחזק אותו? המשיכו לקרוא.
על אמהות ובנות-ריקוד ההצמדות והמלחמה... ד"ר עירית קורן, פסיכותרפיסטית, מתבגרים, זוגיות ומשפחה
בניגוד לבן המבין מגיל צעיר שעליו להתנתק מאחידותו עם אמא ולהיפרד ממנה כדי להיות כמו אבא, הרי הבת אינה צריכה לעבוד היפרדות זו בשביל לגבש את זהות המינית. ההיפך הוא הנכון, גיבוש זהותה נעשה דווקא מתוך הקשר עם אמא. כאן מתחיל הריקוד המורכב בין התקשרות להיפרדות.
אם לילדכם התעוררה לקות בתקשורת ואתם בדרך לביקור אצל קלינאית התקשורת, המאמר הזה בשבילכם. רוצים לדעת מה עושים אצל קלינאית תקשורת? איזה קלינאית תקשורת מומלץ לבחור ועם אילו מטרות כדאי להגיע לטיפול? המשיכו לקרוא.
והנה הגענו לינואר-תחילת השנה האזרחית-2019. עוד שנה חלפה. בתחילת שנה נהוג לשים את הדגש על התחלות חדשות, משאלות ותקוות לשנה הקרובה. הפעם בחרתי דווקא לדבר על הסופים. כי כל התחלה של שנה חדשה היא גם סוף של השנה הקודמת. מה הפסדנו, מה איבדנו בדרך
מאמר זה יעסוק בשלבי התפתחות הילד בגיל הרך. תקופה זו, המתרחשת מרגע הלידה ועד גיל חמש, היא תקופה מרגשת ומיוחדת. בשנים האלו מתרחשים שינויים רבים ומהירים כמו חיוך ראשון, עמידה ראשונה, צמיחת שיניים, בשלות לגמילה מחיתולים ועוד. אך תקופה זו יכולה להיות מלווה גם בחששות לגבי ההתפתחות התקינה של הילד ולהעלות שאלות רבות.
שנים רבות מבנה המשפחה היה הירארכי וברור – ההורים הם המחליטים, ההורים נמצאים במשפחה במעמד שונה מזה של ילדיהם. לא כל כך מזמן, עד שנות השמונים לעירך, כשאבא או אמא אמרו משהו- על הילדים היה לקבל זאת מיד, ללא שאלות תהיות או ערעור. בטח שלא לדבר על משא ומתן.
אלו רק חלק מהסיבות שבגינן הגננת יכולה להפנות אתכם, ההורים, לפגישה עם מרפא/ה בעיסוק. יכול להיות שגם אתם שמתם לב להתנהגות השונה אצל הילד ואתם מנסים להבין מה צריך לעשות. המאמר שלפניכם יסביר מהו ריפוי בעיסוק, מה עושים, למי פונים, ואיך ההורים יכולים לסייע לתהליך.
איך עושים את זה? מתי זה יגמר? השאלות המציפות הורים למתבגרים הן רבות וקשות. זהו גיל בו מצד אחד הגוף משתנה, מוצף בהורמונים שמקשים על יכולות לויסות עצמי ועם כל אלו- כל כך רוצים בסתר ליבם, תוך כדי מרד, חוצפה, התרסה – להרגיש אהובים ומוערכים על ידי הוריהם.
כשילד או ילדה מבקשים ללכת לישון אצל חברים, הם מאותתים לנו על רצונם לעלות מדרגה בעצמאותם ובבגרותם. עלינו, ההורים לשאול את עצמנו האם הם בשלים ומוכנים לכך, והאם אנחנו מוכנים גם כן.
מאמר זה מוקדש להורים שצצו אצלם שאלות לגבי נושא החיסונים ואינם מגיעים מעולם הביולוגיה, מתוך מטרה להדגיש את חשיבות מתן חיסונים ולתת לכם את הביטחון לחסן את ילדכם.
יש לי זיכרון נעים מאוד מהילדות, איך השבוע של חופשת הלימודים שלפני פסח מוקדש למיון חפצים, ניקיון המגירות, ומציאת אוצרות אבודים. כל שנה, אני וחברותי היינו מחלקות את הימים שלפני החג בתורנות- כל יום אצל חברה אחרת. היינו מגיעות בבוקר, לוקחות הרבה שקיות ניילון, סמרטוטים ושוקעות במשך שעות במלאכת הניקיון.
אימהות היא דבר מסובך. דויד גרוסמן כתב בספרו "שתהיי לי הסכין" שהמילה אימהות מורכבת משתי מילים אי- מהות. הסתירה הפנימית בין נקודת המבט שמציע דויד גרוסמן לתחושה העמוקה כי ההורות היא המהות הכי עמוקה וחשובה שלנו מדגישה את המורכבות של ההורות בכלל ואת האימהות לבנות בפרט.
חייבת לשתף אתכם, בחוויה של חיפוש טיפול לבן שלי. בעודי כותבת הייתי מאוד רוצה להאמין שהחוויה הזו היא אישית שלי, מקרה בודד אולי חוסר מזל אבל לצערי אני יודעת מרבים אחרים שהמקרה שלי לא כל כך נדיר.
גם זוגות אוהבים, קרובים ומאושרים. גם הם רבים. החיים אינם פשוטים והם מזמנים עבור זוגות ומשפחות דילמות לרוב. לא תמיד בני זוג רואים את הפתרון האולטימטיבי באותה הדרך.
רבים מאתנו נמצאים בשלב שבו הורינו הינם אנשים קשישים בגיל זקנה, ואנחנו נדרשים לתשומות לב ורגישות גדולה יותר לצרכיהם, משום שיתכן שהם כבר אינם האנשים העצמאיים והכל יכולים שהכרנו.
רבים מאוד מאיתנו נמצאים בגילאים שבהם אנחנו נדרשים לתשומות לב, מחשבה ואולי גם תמיכה וטיפול בהורינו המזדקנים. מה קורה להוריכם מגיל פרישה ולאורך גיל הזקנה? ממי ניתן לקבל יעוץ בעת הצורך?
מכיון שנסיעה משפחתית לחו"ל אינה עניין שבשיגרה, לכולם יש ציפיות רבות, ובעיקר רצון גדול שיהיה מושלם. הבעיה מתחילה – כשמושלם עבור אחד איננו המושלם עבור האחר.
בכול בית ולכול זוג הורים ישנה את הדרך שלהם לחנך את ילדיהם, אך על דבר אחד אין עורערין - חינוך באמצעות פינוק מוביל להתפתחות נפשית והתנהגותית קשה וכי ילד שגדל על טהרת הפינוק יגדל להיות אומלל.
שינויים חברתיים שחלים בעידן הנוכחי וב20 שנים האחרונות הובילו לטשטוש הסמכות ההורית בבית, ילדים מרשים לעצמם להביע את רצונם בצורה גלויה,הורים לא בטוחים כיצד עליהם להגיב...
מאז שחר הינקות עת מגיע עולל צעיר לעולם הדבר הראשון אותו הוא עושה זה יוצר קשר עם הזולת. הדבר כל כך חיוני ואינסטנקטיבי עד שלא ניתן לדמיין זאת אחרת. מתוך מכלול הצרכים של האדם דומה שהצורך המשמעותי ביותר להתפתחות פיזית ונפשית בריאה הוא הצורך בתחושת שייכות.
גיל ההתבגרות איפוא הינו שלב מאתגר, סוער ודרמטי בחיי הנער וההורים, אך כמו בכול שלב קודם גם כאן להורים תפקיד מכריע ביכולת המתבגר לעבור אותו בשלום תוך שמירה על מערכת יחסים טובה ובטוחה.
ראש השנה עוסק בסיכומים ובהתחלות, בחשבון הנפש של מה שעשיתי ואיך אני שואף להיות בשנה החדשה. ראש השנה הוא מעין הזדמנות חדשה, הרגע בו ניתן לקבל החלטות ולעשות קצת אחרת.
הפנטזיות לקחו ממני את עצמי. לקחו ממני את ההווה. ההווה האפרורי נדחק הצידה, והפנטזיות תפסו את מקומו. הפנטזיות השתנו בהתאם לנסיבות – לא משנה מה היה תכנן, מושאי הפנטזיה לא היו הדבר עצמו – הפנטזיה הייתה הדבר!"
המעברים הדחופים בין חופשה לחג, בין עבודה למשפחתיות, בין שגרה וסדר יום מובנה לבין ימים ארוכים של מנוחה יכולים להחוות אצל חלקנו כשבירת שגרה מבורכת אך בה בעת להיות גם אתגר רגשי לא פשוט.
בתוך כל אחד מאיתנו ישנם חלקים שנוצרו בנו כתוצאה מחוויות העבר. אירועים אלו שיצרו בנו את רישומם כבר לא מתרחשים אך הם עדיין משפיעים עלינו ולא תמיד בדרכים המיטיבות עימנו...שאת למרות שאנו לגמרי מודעים לכך שהם חלקת העבר בלבד.
חג פורים בפתח, ובשנים האחרונות נדרשים ההורים להתחיל ולדאוג לתחפושות חודשים מראש. רשתות השיווק מפרסמות כבר חודשיים לפני החג את קטלוג התחפושות, לילדים- מצידם, יש תכניות ובקשות וציפיות שתמצא התחפושות המושלמת לרצונם מהר ובקלות
גירושין כידוע הם אירוע מכונן, משמעותי וכואב בעל משמעויות ארוכות טווח, משמעויות שצובעות את היחסים ו"מציצות" במערכות שונות במישורי החיים בכלל ובפרט ביחסי הורים ילדים.
רק 30 אחוז מהאנשים חיים בסיפוק בחיי הזוגיות. אחד משלוש זוגות יתגרש או מתכוון להתגרש. מדוע? מה כול כך מסובך עד לעיתים לא אפשרי בקיום חיי זוגיות לאורך זמן?
כל הנעשה בחדר הטיפול וכל תוצאה של התהליך הן בהכרח פועל יוצא של האינטראקציה המיוחדת הנוצרת בין האנשים היושבים יחד בחדר שבוע אחר שבוע. מכיוון שכך, בחירת המטפל דומה מאוד לבחירת שותף למסע.
כמה פעמים בשבוע הילדה שלכן מבקשת שתוותרו לה על צחצוח השיניים? ובמקרה הפחות נעים, מסרבת בכל תוקף ואפילו נרדמת ("בכאילו") על הספה בסלון. הכל על מנת שלא לצחצח?
דמינו את עצמכם הולכים לקניות עם הילדים. רובכם תזעקו "לא תודה" ותריצו לנגד עיניכם תמונות זוועה של ילדים צועקים, בוכים, רצים בין המעברים ונוגעים בכל דבר, וסל קניות מלא במוצרים מיותרים. "אין מצב"
מתי תכונות אופי, כגון ביישנות ומופנמות, מחביאות בתוכן חרדה חברתית? כיצד אני, כהורה, יכול להבחין בכך ולהבדיל בין סגנון אישיותי לבעיה? ומתי מומלץ לפנות לטיפול?
עם תחילתה של השנה תיבת הדואר שלנו מוצפת בפרסומים מדי יום של החוגים המוצעים לילדים. כך גם הילקוטים של הילדים- בבית הספר ומחוצה לו דוחפים להם לידיים עשרות פלאיירים על החוגים המוצעים השנה ברחבי הארץ.
בטחון עצמי הוא מונח מתעתע. אנשים רבים המפגינים בטחון עצמי מופרז, אלה שתמיד נראים חזקים ובטוחים ובלתי ניתנים לערעור- פעמים רבות הם דווקא אלו המנסים לכסות ולהסתיר תחושות נחיתות או חוסר ביטחון.
בחירת בן זוג הינה נושא שכול בני האדם באשר הם מתמודדים איתו. בעבר בחירת בן הזוג כביכול היתה פשוטה יותר. למשפחה היה את הכח לבחור על ידי שידוך את בן הזוג ובחירה זו הושפעה מגורמים סביבתיים ומנורמות חברתיות. מעמד המשפחה, מצבם הכלכלי, מצבם של האחים ועוד.
המערכת הזוגית המסורתית ראתה בזוגיות מקום יציב בטוח עם ציפיות ברורות באחריות כלפי בן הזוג והמשפחה. מסרים אלו עומדים בסתירה לכך שבזמננו הציפיה היא למימוש והתפתחות אישית.
השינוי התפיסתי והחוקתי שמתחולל מזה שנים רבות בעקבות השינויים בתא המשפחתי ובמבנה הזוגי בחברה המערבית, בנוסף להתפתחות המדעית והטכנולוגית של התערבות הרפואה בנושא הרבייה, דורש מהגורמים העוסקים בעניין, עדכון, רענון ואפילו חשיבה חדשנית
ילדים הישנים מחוץ לבית אצל חברים מרגישים "כמו גדולים". הם עשו עוד צעד לקראת בגרות ותחושה זו מעבר להיותה משמחת וממלאת גאווה היא חשובה ביותר להתפתחות העצמאות והיכולות הנדרשות בהמשך עם כניסתם לגיל ההתבגרות.
רבים כבר יעצו וכתבו על השיחות החשובות שיש לקיים עם הילדים לפני החופש הגדול. על דיאלוג בגובה עיניים, מכבד ומאפשר לתיאום ציפיות והבהרת גבולות. על ההסכמים שיש להגיע עם הילדים כדי לאפשר הרגשה של חופש מצד אחד אך גם לשמור על ביטחונם ובריאותם של הילדים
זה יכול לקרות כבר בגיל הגן. הורים פונים ושואלים: מה עושים עם ילדה שלא מקשיבה למה שמבקשים ממנה? מה לעשות כאשר אני מבקשת מהילד לאסוף את הצעצועים והוא בתגובה משליך אותם רחוק או זורק אותם עלי?
תקופת ההריון היא תקופה לא קלה לגוף ולנפש. השינויים הפיזיולוגיים וההורמונאליים, ושינויים בכימיה של המוח גורמים לאחת מכל 5 נשים אף לחוש תסמינים של חרדה או דיכאון בהריון.
אחוזי הזוגות החווים בגידה במערכת היחסים הזוגית הולך ועולה. גילוי של בן/ת זוג בוגד/ת הוא טלטלה קשה לזוג ופגיעה קשה ברגשותיו של הנבגד. התפיסה הכוללת היא שלא צריך לסלוח על בגידה, אבל הניסיון שלי מראה שזוגות שבחרו לפנות לטיפול זוגי חוו שיקום מוצלח למערכת היחסים
אצל רוב הזוגות האהבה נמצאת בשיא העצמה שלה בתחילת הקשר, וככל שהזמן חולף חלה ירידה מתמשכת בעצמת האהבה. זוגות שהחלו את הקשר שלהם עם ניצוצות של אהבה מגלים אחרי מספר שנים שהם הופכים לשותפים לדירה וחולקים מטלות בית.
״אין אהבות שמחות,״ אומר פתגם עממי. אף פרויד לימד כי גם סיפורי האהבה המאושרים ביותר רצופים קשיים, וז׳אק לאקאן כתב כי בין המיניות הנשית לזו הגברית ״אין יחס,״ אין הרמוניה. אמירות פסימיות של אנשים מרירים שלא ידעו מימיהם אושר רומנטי? לאו דווקא.
להיחשף פירושו להיראות, לאפשר להכיר ולגלות. חשיפה עצמית מוגדרת כהתנהגות מילולית שבה אדם אחד מספר לשני על עצמו. האינפורמציה הנחשפת יכולה להיות אינטימית מאד, אך לא בהכרח.
הזקנה הינה תהליך נורמטיבי במעגל חייו של אדם, והיא עלולה להיות מלווה בשינויים תפקודיים, רגשיים, התנהגותיים וקוגניטיביים (Ball et al., 2000). בנים ובנות המתמודדים עם אתגרי הטיפול בהורים מזדקנים, ניצבים בפני סוגיות רבות ומורכבות.
זה ממש קל בעת משבר להעלות את הרעיון של הפסקה בקשר. אולם, כמי שפוגש זוגות רבים במהלך טיפול זוגי, זה לא הכלי המועדף עליי, ואם כן, אז רק כמפלט אחרון לפני גירושים.
יום האם המקורי עסק בעיקר בהודיה. ביכולת של הילדים לראות ליום אחד כמה עושים עבורם, לא לקחת כמובן מאליו את נוכחותה של האם ואת כל העבודה והמחשבה שמשקיעה בילדיה.
על פי אריקסון, פתרון מוצלח של הקונפליקט המאפיין שלב זה יהיה גבוש זהות עצמית, ידיעה פנימית של מה טוב מה רע, מי אני ומה אני שווה ומה אני רוצה בחיים. גיבוש נאמנות לעצמי ויכולת בחירה תוך תחושת שליטה טובה על חיי.
המוצץ והבקבוק מלווים את הילד מיומו הראשון בעולם . הם מרגיעים רעב, מצוקה, בכי, צמא, תסכול, חוסר אונים. הם מסמלים את מה שבטוח בעולם
התמודדות עם חרדות לקראת לידה הדר נולמן, פסיכותרפיסטית חרדה, זוגיות ומשפחה
אימהות יקרות, חרדות לקראת לידה הוא נושא שמדבר אל רובינו. כל אחת מאיתנו חווה זאת באופן כזה או אחר. יש לנו מחשבות מדאיגות ודמיונות קשים שתוקפים אותנו בלילה ולעיתים גם במשך כל שעות היום. אנחנו מרגישות פחד ומתח, שעלול לשתק אותנו ולעורר תחושות פיזיות בלתי נסבלות
הפרעות חרדה הופכות שכיחות בעידן המודרני. קצב החיים, ציפיות חברתיות הולכות וגדלות לתפקוד אופטימלי בתחומי חיים רבים כל כך, נגישות המידע, והחשיפה התקשורתית הגדולה לכל הנעשה מסביבנו יוצרים עומס על המערכת הפיזיולוגית והנפשית של האדם.
כולנו נוטים לחגוג את הזוגיות שלנו, בין אם זוגיות חדשה ובין אם נמשכת כבר שנים, סביב אירועים מסוימים בשנה- ט"ו באב, יום נישואים, יום הולדת. יחד עם זאת, ברור שזוגיות לא יכולה לשרוד מארבעה לילות בשנה. זוגיות צריכה טיפוח מתמיד.
החופשות הארוכות הנגזרות עלינו ממשרד החינוך תוקפות אותנו ארבע פעמים בשנה. כאשר מגיע הראשון ביולי, או חופשת פסח, הימצאותם של הילדים בבית ביום שישי בבוקר תופסים אותנו לא מוכנים בעליל.
המון דברים כבר נכתבו ונאמרו על גלישה בטוחה עבור הילדים שלנו באינטרנט. אך האם הדברים ניתנים ליישום? האם יש מענה ברשת עבור ילדים קטנים? האם יש תכנים המתאימים לגילאים הצעירים? האם יש אפשרות לא לחשוף אותם לתכנים פוגעים?
גיל הנישואים בחברה המודרנית נדחה יותר ויותר. אנשים מטפחים קריירה, מטיילים בעולם ומנסים לחוות הכל לפני הרגע בו יתמסדו. אבל פעמים רבות כאשר מגיע הרגע הזה בו רוצים להתמסד, רוצים להתחייב לגידולו של ילד, לא בהכרח נמצאת גם הזוגיות המתאימה אליה רוצים לכך.
מה קורה לילד שלי בבית הספר? כמה פעמים ילדיכם קמו בבוקר והתלוננו מיני תלונות כדי לא ללכת לבית הספר? מתי בקשתו של ילד ותחנוניו להשאר בבית הם בדיקת גבולות וחלק ממשהו טבעי ומוכר שהגורם לו הוא רצון להתפנק בבית, ומתי זה סימן אזהרה?
על חופשת הלידה קיימים מיתוסים רבים. רובם עוסקים באמהות בחופשת לידה הנושאות כביכול בנטל פרנסתם של בתי הקפה באמצע השבוע. אבל את האמת האינטימית של חווית אותה חופשה מעטות האמהות המעזות לבטא בפומבי.
רוב הנשים מגיעות לרגע הלידה מלוות בסיפורים על ההורמונים הפורצים ברגע הלידה ומביאים את היולדת לידי התאהבות גדולה בתינוק הנולד ובהצפה של תחושת אושר כמוה לא הרגישה מעולם. האמת היא שהרבה נשים לא מרגישות הצפה של אושר וחלקן גם לא מתאהבות מיד בתינוק.
במציאות הישראלית בה לעיתים כה קרובות קורים אסונות, חשוב שנדע לתווך לילדים את התכנים המציפים את התקשורת. מכיוון שהתקשורת נעשתה כל כך פולשנית, אנחנו כבר לא יכולים להגן עליהם מלדעת מה קורה
לכל זוג יש סיפור. בעצם שלושה סיפורים: סיפור שלו, סיפור שלה, סיפור שלהם. במחשבה נוספת- הרבה סיפורים. בדרך כלל אלו סיפורים מצחיקים, מרגשים- סיפורים שמתובלים עם הזמן ומנוסחים מחדש בפרספקטיבה של זמן, תלויי קהל היעד והמספר הראשי.
הקשר בין סגנון התקשרות בגיל צעיר לתפקוד בזוגיות קרן קפלן ופרופ' אורן קפלן, פסיכולוגים קליניים חרדה, טיפול בילדים, זוגיות ומשפחה
ג'ון בולבי סבר שהאופן בו נוצרות התקשרויות בילדות המוקדמת משפיע על הקשרים הרומנטיים שנוצרים בבגרות. כיום זו תפיסה ברורה , אך עד לפני כמה עשרות שנים לא נתפס הקשר הרגשי כמשמעותי
השלבים החשובים בטיפול הזוגי הם: אבחנה והערכה. תפקידה של ההערכה הטיפולית הוא : בנית תוכנית טיפולית מתוך התכנים הבעייתיים שאובחנו ,בהתאם לגישתו הטיפולית של המטפל.
ההחלטה לחזור לעבודה עבור אימהות בחופשת לידה מגלמת בתוכה חשש לגבי העברת הטיפול בתינוק. עבור חלק מהאימהות היציאה לעבודה הינה הכרח כלכלי עבור אחרות מדובר בהקלה משמעותית הנובעת מתוך קושי להישאר שעות רבות עם התינוק
הם יותר מעורבים בגידול ילדים, יותר עוזרים בבית ויותר תומכים בבת זוגן הקרייריסטית – הכירו את האבות החדשים - מעורבים יותר בגידול ילדים אך עדיין רבים מהם חשים שהם רק עוזרים לאם ולא באמת מחליפים אותה.
רגע לפני שאתם שולחים את הילד אל גן ילדים, כדאי שתדעו את כללי הכנסת ילד אל גן ילדים: יש להסביר לילד ולהתכונן איתו לקראת הכניסה לגן, לדעת כיצד להיפרד מהילד בתוך הגן, לתת לו חיזוק חיובי אם נפרד מכם כראוי ועוד
זוגיות ומשפחה הן מסגרות אנושיות אוניברסליות שנועדו לתת מענה לצרכים בסיסיים של המין האנושי במטרה לשרוד, להסתגל לסביבה, להעביר את הגנים לדור הבא ולשמור על הצאצאים בצורה הטובה ביותר.
אינטימיות היא משתנה מפתח ביחסים בינאישיים. זהו תהליך אינטראפסיכי ובינאישי, מצב קוגניטיבי המתייחס לידע של המציאות הנפשית. להיות אינטימי משמעו להפוך את הפנימי ביותר של האדם לידוע, מוכר, לחלוק את גרעינו של האחר, את האמת שלו.
בני הבכור נולד בקיץ 2004. פחות או יותר ביחד אתו נולדו לעולם בניהן של שתיים מחברותי הטובות. עם השנים התפתחו בין שלושת הבנים קשרים חברתיים המלמדים רבות על תהליך ההתפתחות החברתית
בתקופת החיזור והזוגיות נטולת הדאגות, בתקופה בה היינו עסוקים במרוץ הבלתי נמנע של שמלה- אולם- ולרצות את ההורים, למי היה זמן לעצור ולחשוב על האתגרים האמיתיים והקשים הנחבאים במשמעות האמיתית של ההחלטה להתחתן ולהקים בית
המשפחה הפוסט מודרנית, תולדת המאה ה 20, מאופיינת ב "שבריריות מבנית" וקיומה קשור בנכונותם של הפרטים לחיות במסגרות המשפחתיות שיצרו. מצד שני, האינטרנט ההופך את העולם לכפר גלובלי עלול לפגוע בתקשורת האינטימית בתוך המשפחה
What is that Part of Ourselves which Watches all the other Parts?
This is a tricky one. What if one partner in a couple has to be there for the other even though that first partner is not giving the second what he or she wants.
Another of Thich Nat Hahn’s Five Relationship Mantras
A simple mantra on the face of it and yet as we will see, it can spring out of a very cloudy medium. If we focus, or are mindful, we can manifest happiness.
“Darling I am here for you” is a meditation unto itself. Ask yourself how you can ‘be there’ for someone or how you would like someone to ‘be there’ for you.
בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר זוגות הפונים לעזרה סביב קשיים שחווים ביחסים ביניהם, קשיי תקשורת, שחיקה של הזוגיות או קשיים שקשורים לאורח החיים המודרני שדוחף אותנו כל הזמן לרצון להשיג עוד ועוד, ולחפש ריגושים חדשים